Първоначално изпратено от бай Промо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Препоръчайте ми сигурна фирма за доверително управление
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от georgi123 Разгледай мнениеПреди да се срещна с някой техен консултант искам да имам някаква примерна информация какво да очаквам.
Продавачка от магазин в центъра, който теоретично би трябвало да работи до 19:30, затваря магазина в 18:45, слага летва на дръжката на вратата и започва ускорена хигиенизация ... преди да отлети за село. Снощи го гледах на живо.
Келнери от друго, небезизвестно заведение започват да метат двора след като отворят заведението, където ключовата дума е след, а не преди.
Мошеници-бивши крупиета в центъра на София, станали управители на ресторанти, сложили цени на пълнени чушки Х лв./100 гр., мислиш си, че е лв./бр. защото гр. е написано като бр., обаче вземаш две чушки и ти излизат 5 лв. и това е най-малкият ти проблем. На табелата 'пише чушки с месо' - да, ама не. Чушките нямат нито месо нито ориз - има някакви събрани от изматане на склада натрошени черни зърна.
Следва основния философски въпрос: Ако някое от тези лица, по някаква случайност, както често пъти става в BG, си купи някаква диплома за финанси и го направят банков инспектор, или кредитен инспектор, или крупие на депозитите - как си мислиш, че ще ти бъдат управлявани парите? - Според мен: безпроблемно.
И между другото никой не може да ти даде съвет за инвестиции. Инвестирай в това, което знаеш, в това което можеш, това което разбираш, и това което харесваш, както и в това, което може да си позволиш ... и най-вече с хора, на които може да се довериш - иначе стават интересни неща.Last edited by бай Промо; 02.02.2016, 14:25.
Коментар
-
Здравей,
Никое от тези дружества не ти предлага "гарантирана" доходност или минимална доходност. Всички те предлагат да инвестираш в някакъв взаимен фонд. Печалбата на тозе взаимен фонд зависи изцяло от посоката на световните капиталови пазари (акции и облигации). Използват се различни комбинации от акции и облигации. В общи линии колкото повече пари са инвестирани в акции толкова по-голяма е евентуалната печалба, но и евентуалното загуба. Някои от тези фондове използват ливъридж за да увеличат евентуалната печалбата. Представи си това като взимане на пари назаем за инвестиране: ти влагаш 100к, те взимат още 100к и инвестират всичките 200к на пазарите. Ако пазарите се повишат с 10% печалбата е 20к, т.е 20% печалба на твоите инвестирани пари. Ако пазарите баднат с 10%- 20к загуба за теб. Ливъридж-а обикновенно се постига чрез използване на опции върху акции и фючърси а не чрез заемане на пари, но тази тема е твърде дълга и широка.
Относно инвестирането на твоите 100к, личното ми мнение, без да е препоръка, е да изчакаш. Цените на акциите се качиха с над 200% за последните 7 години. Не смятам че тази тенденция може да продължи още дълго. Мое мнение е че в обозримо бъдеще ще има още 10-20% ръст, последван от едни 40-50 % спад.
Като ПРЕПОРЪКА кам теб: инвестирай си парите на малки части. примерно на всеки 6 месеца по 10к. така дори при един сериозен спад на пазара от 50% при инвестирани примерно 40к ще загубиш 20к, но с останалите 60к ще купиш акции на ниски цени, които в последствие ще имат голям потенцял за ръст, и би възстановил загубите относително бързо.
Имаи предвид че инвестиционните дружества, фондове и т.н те таксуват всяка годита някакъв процент (1-2-3% обикновенно) за управлението на активите ти, независимо дали пазара е +15% или -5%.
Поздрави,
Марин
Коментар
-
Здравейте,
регистрирах се, защото имам конкретен въпрос относно доверителното управление:
имам свободни около 100 хиляди лв. и не смятам да правя нищо с тях в следващите години, но и не ме устройва просто да стоят на влог.
Интересува ме какво предлагат от karoll като доходност, видях на тези елана (линка тук), но никъде в интернет не намерих подобна информация за karoll или нещо ориентировъчно поне?
Преди да се срещна с някой техен консултант искам да имам някаква примерна информация какво да очаквам. Някой запознат ли е с техните услуги? Ще бъда много благодарен за всяка информация.
Благодаря предварително.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеЕЛАНА ТРЕЙДИНГ АД!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеЕЛАНА ТРЕЙДИНГ АД!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от skalpel88 Разгледай мнениеДругарю,
фен съм на Карол от инвестиционните компании у нас и съм им клиент на доста от услугитеЗа българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеДругарю,
Вие да не би да правите нескопосан опит за реклама?!
фен съм на Карол от инвестиционните компании у нас и съм им клиент на доста от услугите
Коментар
-
Konsultant
Днес, 15:49
Тук има интересни 7 неща, които трябва да имаме предвид, преди да станем клиенти на инвестиционна компания по услугата доверително управление http://karollcapital.bg/blog/aset-me...no-upravlenie/Първоначално изпратено от skalpel88 Разгледай мнениеМожеш да инвестираш във фондове в акции или във фондове в различни видове активи и да се бориш отново за една добра доходност, дори нямаш 50,000 лв. за доверително управление. Аз лично инвестирам във фондове
Вие да не би да правите нескопосан опит за реклама?!
Коментар
-
Можеш да инвестираш във фондове в акции или във фондове в различни видове активи и да се бориш отново за една добра доходност, дори нямаш 50,000 лв. за доверително управление. Аз лично инвестирам във фондове
Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнениеМисля , че повечето посредници искат поне 50 000 лв. за дов. управление .
Коментар
-
Първоначално изпратено от бедната йена Разгледай мнениеМомчета, какви пари искате да сложите в тези фондове? Аз май имам алтернатива за вас....
Коментар
-
Първоначално изпратено от бедната йена Разгледай мнениеМомчета, какви пари искате да сложите в тези фондове? Аз май имам алтернатива за вас....
Коментар
-
Тук има интересни 7 неща, които трябва да имаме предвид, преди да станем клиенти на инвестиционна компания по услугата доверително управление http://karollcapital.bg/blog/aset-me...no-upravlenie/
Коментар
Коментар