Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чуждестранни Mutual funds??
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Lustmord Разгледай мнениеПривет на всички във форума.
отново ви занимавам с вариация на темата "какво да ги правя едни пари"
Описвам положението си за да ме разберете по-добре какво търся - работя на заплата в чуждестранна компания в третия свят. Харесвам си работата и нямам време да олигофренирам пред монитора следейки динамиката на пазарите ежечасно нито пък вярвам особено в ефективността на фундаменталния анализ.
Бях сложил една сума преди година във взаимен фонд представен в Б-я и до Март месец нещата вървяха добре - около 40% доходност за 7 месеца. Оттогава обаче нещата буксват на едно място - знак за мене да се оглеждам за по-бърз кораб.
Има ли някои във форума с дялове в някои от сериозните международни взаимни фондове - едно просто Google-уване показва че за разлика от нашнските им събратя базирани на БФБ там възвръщаемости от 30-40% за 3-6 месеца не са нещо невероятно. Ако се намират такива бихте ли споделили как точно ги търгувате?
Ако ви идва наум някакъв друг финансов инструмент които да ми пасва на търсенето (относително ниска волатилност, ясни средносрочни трендове които ще се следят 1-2 седмично а решенията да се взимат 1-2 годишно) бих бил благодарен да споделите.
Благодаря!
Темата за мен е колкото стара, толкова и актуална към днешна дата. В горното описание до голяма степен откривам ситуацията, в която се намирам в момента. Сподели опит и препоръки !
Поздрави и благодаря предварително !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lustmord Разгледай мнениеХайде последен опит да провери човек може ли да се почерпи някаква полезна информация по форумите или това е просто говорилнята на 21 век...
Усещам, че питам по нетрадиционна тема (вече си мисля, че освен форекс, БФБ и евентуално по изключение някои blue chip мастодонт на марджин тук нищо друго не се пробва) та ще пробвам да се изразя по-ясно:
Тайно се надявах някои да ме открехне, че еди кой-си посредник предлага и ДЗР на широка гама от международни взаимни фондове но уви. Любопитно би ми било и за възможността по същия начин да се търгуват акции на малки непопулярни компании (дори и без leverage)
Ако това се окажат само блянове всички ли ще потвърдите казаното от bloom:
трябва да се свържеш диреткно с дистрибутора в съответната държава, който може да не приеме дистанционна поръчка, което също вдига разходите.
Наивник ли съм да си мисля, че в ерата на високите технологии би следвало с една нет връзка от всяка точка на света да можеш да купиш и продадеш избран от тебе финансов инструмент.
На BLOOM&MILOM споделям, че подборът ми ще бъде преобладаващо технически (не бих купил нещо понеже някой- напр. skorpio ми е казал, че е много перспективно), което автоматически значи че ще бъда с няколко стъпки зад събитията на входа - затова и таргета, които съм си поставил е 25%/год - не съм казвал, че планирам да вляза и изляза в най оптималния момент, но лично аз предпочитам да потичам след влака отколкото да си седя паркиран в глух коловоз и да чакам да се оправи международното положение.
Бъдете здрави!
Отиди в Булбанк - там предлагат фондове на PIONEER
Отиди в Райфайзенбанк - там предлагат фондове на RCM
И трите УД-та инвестират по целия свят и фондовете се управляват от централите им,а не от българските банки,които в случая са само дистрибутори и са ти до г..а
ПоздравиOnly God Can Judge me...
Коментар
-
EmporikiBank /Креди Агрикол/ предлагат фондове и ETF на Амунди и акции от цял свят с реална доставка на активите. Виж: http://www.amundietf.com/
http://www.amundi.com/
Водещият портфолио мениджър на фондовете инвестиращи в развиващи се пазари беше обявен за най добрият в света.
Но услугите са по скоро за УДта , Пенсионни Фондове, ИПта и т.н. защото има такси за депозитарни услуги , които така или иначе се плащат от тези играчи по закон (Активите им стоят в банка депозитар или банка попечител).
Коментар
-
Хайде последен опит да провери човек може ли да се почерпи някаква полезна информация по форумите или това е просто говорилнята на 21 век...
Усещам, че питам по нетрадиционна тема (вече си мисля, че освен форекс, БФБ и евентуално по изключение някои blue chip мастодонт на марджин тук нищо друго не се пробва) та ще пробвам да се изразя по-ясно:
Тайно се надявах някои да ме открехне, че еди кой-си посредник предлага и ДЗР на широка гама от международни взаимни фондове но уви. Любопитно би ми било и за възможността по същия начин да се търгуват акции на малки непопулярни компании (дори и без leverage)
Ако това се окажат само блянове всички ли ще потвърдите казаното от bloom:
трябва да се свържеш диреткно с дистрибутора в съответната държава, който може да не приеме дистанционна поръчка, което също вдига разходите.
Наивник ли съм да си мисля, че в ерата на високите технологии би следвало с една нет връзка от всяка точка на света да можеш да купиш и продадеш избран от тебе финансов инструмент.
На BLOOM&MILOM споделям, че подборът ми ще бъде преобладаващо технически (не бих купил нещо понеже някой- напр. skorpio ми е казал, че е много перспективно), което автоматически значи че ще бъда с няколко стъпки зад събитията на входа - затова и таргета, които съм си поставил е 25%/год - не съм казвал, че планирам да вляза и изляза в най оптималния момент, но лично аз предпочитам да потичам след влака отколкото да си седя паркиран в глух коловоз и да чакам да се оправи международното положение.
Бъдете здрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lustmord Разгледай мнение......... Да разбира се това не продължава до безкрай - наистина повечето подобни фондове показват една добра серия от около 6-9 месеца и после губят скорост. .......
Както сам казваш, скоростта след това се губи и за какъв ... ти е тогава да купуваш дялове тогава?!?
Така, отново стигаме да изходно положение – кой фонд да избера?
Първоначално изпратено от Lustmord Разгледай мнениеИма ли наистина някой, който да ми даде отговор откъм чисто техническата страна на въпроса - как може да се изпълни такава търговия?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lustmord Разгледай мнениеХора не виждам защо се хващате все за детайлите - можело, не можело да има такова животно - има си търсачки в този нет, има Wall street journal, Finantial times и т.н.
Факт е както казва ХАХ че винаги има едно малцинсвто което поради сувкупност от редица фатори е способно да поскъпва относително уверено в определен период а не като мнозинството да следва Dow Jones като в криво огледало. Да разбира се това не продължава до безкрай - наистина повечето подобни фондове показват една добра серия от около 6-9 месеца и после губят скорост. На тяхно място обаче ще са се появили други такива които ще са с правилната концепция за деня.
Има ли наистина някой, който да ми даде отговор откъм чисто техническата страна на въпроса - как може да се изпълни такава търговия?
Всеки който влезе във форума, отваря нова тема и пита - "АЗ НИЩО НЕ ЗНАМ ,ама искам да изкарам много пари на борсата.Как да стане това?"
Искаш да те насочат към определени акции и да ти кажат купувай?Last edited by skorpio; 17.10.2010, 19:16.Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
私は最高のトレーダーだ
Коментар
-
Ако ти е от полза,виж развитието на пазарите и си направи сметка от къде може да изскочи зайче -това не е съвет,защото аз съм инвестирал във един от най-бурно развиващите се райони,но спада там е доста по-голям отколкото на развитите пазари,въпреки постоянният ръст.
Ако фонда е от ЕС печалбите от взаимни фондове е необлагаема .
http://milom.blog.bg/biznes/2010/10/...o-sveta.616228http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lustmord Разгледай мнениеХора не виждам защо се хващате все за детайлите - можело, не можело да има такова животно - има си търсачки в този нет, има Wall street journal, Finantial times и т.н.
Факт е както казва ХАХ че винаги има едно малцинсвто което поради сувкупност от редица фатори е способно да поскъпва относително уверено в определен период а не като мнозинството да следва Dow Jones като в криво огледало. Да разбира се това не продължава до безкрай - наистина повечето подобни фондове показват една добра серия от около 6-9 месеца и после губят скорост. На тяхно място обаче ще са се появили други такива които ще са с правилната концепция за деня.
Има ли наистина някой, който да ми даде отговор откъм чисто техническата страна на въпроса - как може да се изпълни такава търговия?
Коментар
-
Не мога да ти препоръчам чужд фонд, но мога да ти кажа на какво да обърнеш внимание когато купуваш такъв. Ако вече си проучвал ще ми е интересно да споделиш защото и аз проучвам, но засега съм в български фондове, които инвестрат в чужбина.
1. Доходите от инвестиции в ЦК и фондове от чужбина се облагат в България.
2. Таксите за покупка при малки суми достигат 5%, а може и да има минимум на инвестицията /дори и при обратно изкупуване/, който да е относително висок.
3. Освен чуждите фондове, които се предлагат в България, при останалите трябва да се свържеш диреткно с дистрибутора в съответната държава, който може да не приеме дистанционна поръчка, което също вдига разходите.
Най-лесният начин е да си купиш ETF чрез брокера си, като преодоляваш препятствията по т. 2 и 3, но въпросът с данъците остава.
Иначе, харесвам ETF-те защото с тях могат да се правят различни стратегии, но внимавай с levareged и inversed ETF-и.
Коментар
-
За 2009 нищо чудно и 100% някой да са направили. Имаше достатъчно пазари и сектори, които релизираха подобни растежи.
През 2010 вече единици са направили 30-40% И си е въпрос на шанс да оцелиш такъв. За 2011 нищо чудно за де получи същата работа. В момента най-изостаналите пазари са на балканите без Турция, която вече си задмина нивата от върха през 2007 и някой сектори в западна европа. Ако има голям растеж то ще се случи някъде там. Но кога и колко един господ знае.
Големия ръст винаги е свързан с поемане на значително по-висок риск. Такава ситуация като през пролетта на 2009 повече няма да се случи скоро.
Коментар
-
Хора не виждам защо се хващате все за детайлите - можело, не можело да има такова животно - има си търсачки в този нет, има Wall street journal, Finantial times и т.н.
Коментар
-
Не е пирамида...просто е уцелил точния регион/отрасъл, в който да инвестира в точния период. Винаги ще има такива, но са малцинство...и както се казва, миналите резултати не могат да покажат бъдеща доходност.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
30-40% доходност за 6 месеца...и то в международен фонд ...
Това е или ПИРАМИДА от сорта на Bernard Madoff или супер рискови играчи, на които фонда рано или късно ще фалира или в най-дбория случай такава доходност от 30-40% за 6 месеца са я постигнали един път за свеото съществуване и се хвалят и пишат само за този период с цел да набират клиенти ...Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
Коментар