If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колеги като пишете за спада на борсата ми се струва че игнорирате един важен факт.Софикс бе въведен с начална стойност 100 словом сто пункта преди 7 години в началото върна до 70 пункта и след това постепенно за 5 години достигна достогна до върха 1960 пункта което си е ръст от почти 2000% .Така че на историческата графика на СОФИКС не сме коригирали и 50% от възходящото движение .Препоръчвам на младите инвеститори при вземане на решение да гледат по дълги исторически периоди а не само на едногодишни графики.
Ееееее, славни времена бяха. Аз съм влизал на SОFIX 83. Чудно си беше!
A kato si spomnia kakvi temi imashe za Allianz. Daje niakakvi shtiaha da si vadiat parite ot tiahnite pensionni fondove. Horata se okazaha po-dalnovidni, predvid na kakvo stava sega.
Ta, Allianz moje i da ne specheliha, no zagubiha dalech po-malko ot drugi.Sega shte izchakat oshte da padne i shte vleznat na normalni niva.
Ако позволиш,една малка корекция.
Алианц са едни от най-сериозните купувачи на БФБ от почти два месеца,като в последните няколко седмици направиха някой доста показни изкупувания.
Наистина изчакаха доста време и наистина сега влизат на доста нормални нива!
Това по повод падането на пазара
Това ако Алианц успеят да го обяснят и на тези които са вкарали на върха в техните фондове ще е супер.
А само ако може да внеса малко уточнение: колко пари изкараха Алианц, като процент от активите на фондовете си, от пазара през декември? Ефекта от този едно кратен акт на разпродажба е недостатъчен за вложителите, които са считали пенсионното осигуряване за добър начин с цел запазване покупателната способност на парите им.
Каква е инфлацията от началото на годината? Съберете я с 12% загуба по отделните фондове и ще разберете дали фондовите мениджъри са си свършили работата.
За мен ПФ не са от печелившите.
“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
Т а р и к а т
Първоначално изпратено от Т а р и к а т
Първоначално изпратено от PIMP
Тарикатче напазари ли си албенки? Голяма аванта имаше под 60 лева!
Разбира се. Албенките ми са слабост. При това преди няколко дни бях там.
Сега чакам да се сринат с гръм и трясък пътищарите та да напазарувам и там.
Коментар
Т а р и к а т
Първоначално изпратено от PIMP
Как е сезона там? Не било чак толкова зле имало си е туристи за разлика от други части на черноморието.
Почти пълно е. Албена по обясними причини си остана перлата на черноморието.
Иначе ходих почти навсякъде от Русалка до Силистар. Като изключим Албена навсякъде е пълна цигания. Чудя се с кой ли акъл тези туристи ходят на почивка на нашето черноморие.
Аз апелирам към модератора да не те банва вече!Имаш много ценни приказки,макар на много хора да не им харесват!Само да понамалиш малко квалификациите ...Успех!
Нищо не препоръчвам!
Коментар
Т а р и к а т
Първоначално изпратено от ssonyy
Първоначално изпратено от OLAFcho
Спечелиха тарикатите.
+1
Вие от новите тарикати ли сте или от старите с нов ник?
По неведоми за мен причини модераторът ме банва няколко пъти така, че това е поредният ми ник. Неведоми са помислите модераторски.
Иначе аз съм си тарикат по рождение.
По неведоми за мен причини модераторът ме банва няколко пъти така, че това е поредният ми ник. Неведоми са помислите модераторски.
Ахам!Мони ти ли си бе ?
Нищо не препоръчвам!
Коментар
Т а р и к а т
Първоначално изпратено от OLAFcho
Спечелиха тарикатите.
+1
Коментар