IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой Спечели от спада на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Еquity Private,

много хора дето са занимавт и повече от 1 години изгубиха и много повече, и се върнаха на нива даже под започнатото....,защото никога не са виждали и очаквали такъв спад... и много хора си мислиха, че дъното беше пролетта. аз в периода например 10- 20 Април купувах доста...
    а относно ABN сертификатите не мисля, че много хора са направили с тях нещо или пък, че са изкарали много пари от тях, защото ги следях много активно още като ги пуснаха миналата година и не съм забелязал да има кой знае какви високи обороти там...

Първоначално изпратено от EquityPrivate
    Първоначално изпратено от Alonso
    Първоначално изпратено от 000
    АЛОНСО,НА БФБ НЯМАШЕ КЪСО .ОТСКОРО СЕ ПОЯВИХА ЗАЧАТЪЦИ НА КЪСИТЕ ..
    ЗА 99%-та от хората нямаше. Щях да кажа още ама не ми се ходи в кафенето ако ме разбираш. Пък може и по друг начин да се каже. Ако погледнеш една компания и примерно движение 2-20-2 лева. Някой е загубил 18 лева при движението 20-2, ама преди това някой ги е спечелил тези 18 лева при движението 2-20. И цената си е пак 2 лева. Реалната цена
    Povecheto tuk sa hvanali samo dvijenieto 20 - 2, zashtoto sa na borsata ot edna godina.
    Predi tova sa se zanimavali s imoti ot 2005 - 07 i sega sa izgubili spechelenite pari na borsata.
    Inache ima hora, koito sa shortvali SOFIX chrez certifikata na ABN. Te sa spechelili dosta.
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
      Първоначално изпратено от Alonso
      ЗА 99%-та от хората нямаше. Щях да кажа още ама не ми се ходи в кафенето ако ме разбираш. Пък може и по друг начин да се каже. Ако погледнеш една компания и примерно движение 2-20-2 лева. Някой е загубил 18 лева при движението 20-2, ама преди това някой ги е спечелил тези 18 лева при движението 2-20. И цената си е пак 2 лева. Реалната цена
      Povecheto tuk sa hvanali samo dvijenieto 20 - 2, zashtoto sa na borsata ot edna godina.
      Predi tova sa se zanimavali s imoti ot 2005 - 07 i sega sa izgubili spechelenite pari na borsata.
      Inache ima hora, koito sa shortvali SOFIX chrez certifikata na ABN. Te sa spechelili dosta.
      Което още ведниж доказва тезата, че понякога е най-добре да не правиш нищо вместо глупости. Или по друг начин казано най-гадното нещо е навика.
      За късите: http://www.investor.bg/?cat=5&id=59389
      Това ли имаш в предвид?
      Защото тук някои хоеа твърдят, че тези къси АБН са си запазили за себе си.
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от slavikd
        Първоначално изпратено от vhk
        Първоначално изпратено от No money, no credit
        Ами заювците които избягаха преди 5-6 месеца сега си ги изкупиха пакетите на половин цена и даже на 1/3 от цената .
        Това че са си изкупили отново пакетите означава ли, че кризата е свършила?
        Каква криза ,това си е нормална 50% корекция по Фибоначи на движението на СОФИКС от 70 до 1980 пункта за периода от2002г. до 2007г.
        Ти сигурно си бил напълно наясно с това движение?! Още като е бил на 1960 Софикса си продал , а сега само играеш на късо според графиките???
        В интерес на истината доколкото си спомням vhk наистина беше написал че продава там някъде и чакаше Софикс на 500 за да почне да купува. Надявам се че е изчакал и след като Софикса стигна 500

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
          Първоначално изпратено от No money, no credit
          Ами заювците които избягаха преди 5-6 месеца сега си ги изкупиха пакетите на половин цена и даже на 1/3 от цената .
          Каква криза ,това си е нормална 50% корекция по Фибоначи на движението на СОФИКС от 70 до 1980 пункта за периода от2002г. до 2007г.
          Ти сигурно си бил напълно наясно с това движение?! Още като е бил на 1960 Софикса си продал , а сега само играеш на късо според графиките???

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso

Коментар

• Първоначално изпратено от 000

Коментар

• АЛОНСО,НА БФБ НЯМАШЕ КЪСО .ОТСКОРО СЕ ПОЯВИХА ЗАЧАТЪЦИ НА КЪСИТЕ ..

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                  Колеги като пишете за спада на борсата ми се струва че игнорирате един важен факт.Софикс бе въведен с начална стойност 100 словом сто пункта преди 7 години в началото върна до 70 пункта и след това постепенно за 5 години достигна достогна до върха 1960 пункта което си е ръст от почти 2000% .Така че на историческата графика на СОФИКС не сме коригирали и 50% от възходящото движение .Препоръчвам на младите инвеститори при вземане на решение да гледат по дълги исторически периоди а не само на едногодишни графики.
                  Как сме сега по Фибоначи?
                  * think positive * think simple * think big *
                  * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Първоначално изпратено от 000
                    АЛОНСО,САМО ДА ВМЕТНА ,ЧЕ АКО бфб ПРЕДИ 1 ГОД ИМАШЕ КАПИТАЛИЗАЦИЯ НАД 20 МЛРД,СЕГА Е ГРУБО НА ПОЛОВИНА.КАТО НИЩО НЕ СЕ ГУБИ ,А САМО СМЕНЯ ПРЕТЕЖАТЕЛЯ СИ-КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 10 МЛРД ЛВ.
                    Във тези дето са играли на късо.

Коментар

• АЛОНСО,САМО ДА ВМЕТНА ,ЧЕ АКО бфб ПРЕДИ 1 ГОД ИМАШЕ КАПИТАЛИЗАЦИЯ НАД 20 МЛРД,СЕГА Е ГРУБО НА ПОЛОВИНА.КАТО НИЩО НЕ СЕ ГУБИ ,А САМО СМЕНЯ ПРЕТЕЖАТЕЛЯ СИ-КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 10 МЛРД ЛВ.

Коментар

• Само да кажа, че в природат нищо не се губи. Само сменя притежателя си.

Коментар

• Първоначално изпратено от ANDREI
                          Първоначално изпратено от ЛЕКС
                          Спечели пазара. След кратката едногодишна корекцийка много народ научи на практика колко сигурно и стабилно нещо е фондовия пазар.
                          А този урок го няма в букварите....
                          да много изпълнителни директори на ДФ, ПФ ,ИНВ.ПОСР. И ДРУГИ
                          ДА ГО ЗАПАМЕТЯТ !
                          Те ще го запомнят, но по-интересно е потърпевшите от .... корекцийката, дали ще продължават само да клепат с уши или ще потърсят отговорност от безотговорните, нафукани, учили, недоучили .... вземащи инвестиционни решения, от свое име, но за тяхна сметка .... вай ...вай...вай...

А това, че акциите танцуват нагоре надолу не ги оправдава. Те за какво са? Не само да лапат като гъсоци тлъсти, незаслужени комисионни, а и да свършват някаква работа по същество. А не само да се оправдават с пазара, неговата незрялост, ..... световния капитализъм, комунизъм, конспирации и пр. щуротии.

Ще има да чакаме широките народни маси, фирми, фондове, незнайни чужди и наши авантюристи .... да им дадат за управление средства или ценни хартийки.

Да сте чули или видяли някой самозванец - анализатор да си посипе с пепел главата - публично и да признае дребните си грешки в ....милиони левове ... засега. Не. Напротив продължават да са по места .... готови за нови подвизи или .... безобразия.

Но виновни са си .... самите давещи, оставили без професионален контрол недоказалите се дори в краткосрочен план от двайсетина годинки специалистчета.

Време е вече особено фондовете и по-големите инвеститори да ползват и външни, независими консултанти, за да минимизират гафовете и ... да подобрят финансовите резултати при установено явно проспиване на .... факти и процеси можещи да бъдат видяни и от Космоса... на техните или наетите .... професионали .... мале... мале.

Коментар

• Първоначално изпратено от ЛЕКС
                            Спечели пазара. След кратката едногодишна корекцийка много народ научи на практика колко сигурно и стабилно нещо е фондовия пазар.
                            да много изпълнителни директори на ДФ, ПФ ,ИНВ.ПОСР. И ДРУГИ
                            ДА ГО ЗАПАМЕТЯТ !
                            Tova e BFB , zasega e taka !

Коментар

• Спечели пазара. След кратката едногодишна корекцийка много народ научи на практика колко сигурно и стабилно нещо е фондовия пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit

Коментар

Working...
                                X