IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бихте ли доверили парите си на Allianz след спада днес?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако приемем, че във финансовия сектор, трите основни ресурса са сведени до два - капитала и човешкия фактор, и като знаем, че Алианц се гаврят напълно с втория, то съвсем естествено няма да си сложа парите именно там!

П.П. Не искам коментари от рода, ами то къде не се гаврят, защото интернационални компании като тях не подхождат по такъв обиден начин към хората си /заплати до 300 лв. на фронт офис и спирам до тук/.

Коментар

• Първоначално изпратено от VOIP
      Много приказки, малко вярна информация.
      През последните 3 години доходността на Аллианц ДПФ е под средната за сектора, а след Нова година постигнатото от тях също не е супер. За това, че пестят от комисиони които преди даваха на на КИС сте прави, но ако си мислите че ще прехвърлят всичко на вложите лите си, се лъжете.
      За справка с казаното по-горе, можете да си проверите колко са сменили ДПФ Алианц през последната година, тоест хората са недоволни от резултатите и се махат. Това, че са излезли от пазара на определено ниво, не е гаранция за последваща печеливша стратегия.
      здравейте пичове, аз мисля че алианц са една от малкото сериозни компании и имам парици при тях. Не смятам да ги тегля дори и временно да нямам доходност. който търси бързи печалби има други начини

Коментар

• Много приказки, малко вярна информация.
        През последните 3 години доходността на Аллианц ДПФ е под средната за сектора, а след Нова година постигнатото от тях също не е супер. За това, че пестят от комисиони които преди даваха на на КИС сте прави, но ако си мислите че ще прехвърлят всичко на вложите лите си, се лъжете.
        За справка с казаното по-горе, можете да си проверите колко са сменили ДПФ Алианц през последната година, тоест хората са недоволни от резултатите и се махат. Това, че са излезли от пазара на определено ниво, не е гаранция за последваща печеливша стратегия.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
          Първоначално изпратено от S600AMG
          Първоначално изпратено от B.Graham
          Според мен е рано да се каже дали Алианц избегнаха проблема или са част от него.
          като гледам те изпревариха всички. Сега си спомням на какви нива бяха индексите, когато си изтеглиха парите и всички им се смяха и обиждаха а сега? Определено доста добро решение, което другите не посмяха да направят и сега още ближат рани. Гледам им доходността на Алианцовци от началото на година и определено бият всички в ПЪТИ. Това е добро управление на фондове. Защото когато борсата е нагоре всички бяха големи мъжаги и разбирачи. Мммм майтап як
          Наистина ли вярваш в това което си написал ? Наскоро един уважаван от мен колега попита във форума, какво би станало ако всички бяхме решили да излизаме . Когато говорим за неликвидна борса като нашата е редно да имаш някаква отговорност, предвид същата тази неликвидност.

Можеш ли да си представиш, ако пенсионните фондове бяха решили да играят на "първия печели" каква щеше да е ситуацията..

Просто на Алианц не им пука за нашия пазар и са достатъчно мощни да правят каквото си искат, но не ми разправяй че са по умни от другите големи играчи

Апропо, групата управлява активи за един трилион и е нормално да действа глобално, а ние сме си тука и щем не щем действаме локално

Да не забравяме, че и в момента имат големи инвестиции на БФБ, както се и полага на институция, която печели в този сектор в дадена страна!
          вярвам си да! Повдигнах въпроса, защото през почивните дни седях и разглеждах разни интересни компании и се сетих за тоя случай. Аз също пострадах тогава, както и други инвеститори. Факт е обаче, че хората доверилите си парите на тях са better off за разлика от другите. И в крайна сметка според мен го направиха супер, понеже те се интересуват от това каква доходност носят на клиентите си и го направиха. Ти ако си фонд мениджър и трябва да го направиш, дали ще ти пука за тези които са инвестирали в юг маркет или варчев примерно? НЕ, ще ти пука за хората доверили се на тебе и на твойте способности да им управляваш средствата. Аз си спомням също така, че 99% от хората им се подиграваха тогава какви били и т.н. И накрая какво стана? Малоумните "портфолио мениджъри" на повечето "фондове" у нас напомпаха борсата на МАХ точно в последния ден на годината и за какво? Да кажат, че са направили не 110% а 115% за годината. Обаче сега точно те си берат плодовете от посятото. Вместо да я бяха оставили борсата да затвори в края на годината на нормални нива и да си прехвърлят доходност за тази години, те си повярваха че са големи мениджъри и я надуха. Имаше някъде едно интервю където алианцовци бяха казали, че част от средствата ще ги върнат на БФБ под формата на преки инвестиции, което според мен е по-здравословно за целия пазар. Сега виж къде са цените на повечето дружества! КАкво правят фондовете? Нямат кинти, защото с лошия си мениджмънт с помпането на доходност в последните две сесии на 2007 си вкараха автогол и хората почнаха да си теглят парите. Тая година какво правиме? Който може увеличи капитала със собствени средства, преоцени активи, смени счетоводни политики, за какво? За да изкарат СЧЕТОВОДНИ, а не реални печалби за да помпат и те балона. То не бяха заглавия 150%, 300% ръст в печалбата и т.н. Факт обаче, е че от основна дейност печалбата, която е най-важната беше нищо кой знае какво. Ами тази година какво правиме? Пак ли ще преоценяваме активи? Кви врътки ще има за да си бият quarter over quarter резултатите? Не ми се мисли. Сега ще е интересно и само тези, които се фокусираха върху основната си дейност и върху развитието на бизнеса ще изненадват приятно. Другите, които помпаха отчети ще гълтат вода като водни помпи на пожарникарите. Та идеята каква е?? Повечето фондове и инвеститори бяха зомбирани миналата година и недай си боже някой да направи нещо с което да развали симбиозата, то беше заклеймяван като най-големия боклук. Че ебана са кретени и смешници е вярно, заради начина по който го направиха. Спомням си като продадох трейс първия ден на 300 лева, много познати ми се смееха и подиграваха, сега са тихи като шушумиги. На мен в момента ми е интересна политиката на пенсионните фондове и на инвестиционните фондове, какво мислят за пазара и дали купуват сега и ако не то какво чакат да се случи. Те миналата година декември се сцепваха да помпат и да купуват, то сега всичко трябва да е bargain за тях. Според мен сега е подходящ момент за така добре известния и популярен метод в САЩ bargain hunting. Много боклуци има още на БФБ, но има и добри дружества, които са доста изгодни та ще гледаме мача. По твойта логика, не ти ли беше гадно и не се ли замисли, че като си си продавал акциите по онова време си прецакал някой инвеститор, който ти ги е купил на върха? Сега същия този човечец, ближе рани а ти пиеш черно джони. Не ти ли е гадно, че не си помислил за другите инвеститори които са ти купували акциите? ВСЕКИ СИ ГЛЕДА В НЕГОВАТА ГРАДИНА. Ако почне някой да мисли и за другите на този пазар, където всички е само пари и нищо друго освен пари, то тогава ще станеме като червения кръст или фондация Милосърдие.
          Амин.
          Със здраве and no hard feelings darling

Коментар

• Дано тези които изкарват Алианц "хитри пичове" са прави, защото същите тия пичове сега купуват (вече самостоятелно), и ако горното твърдение е вярно, това е доста положителен сигнал!

Коментар

• Първоначално изпратено от Spec
              Първоначално изпратено от prodigal
              Наистина ли вярваш в това което си написал ? Наскоро един уважаван от мен колега попита във форума, какво би станало ако всички бяхме решили да излизаме . Когато говорим за неликвидна борса като нашата е редно да имаш някаква отговорност, предвид същата тази неликвидност.
              Фонд мениджърите имат огромна отговорност към инвеститорите си, а не към пазара!!!! Едва ли има по голяма тъпотия и безотговорност да пазиш стабилноста на пазара за сметка на доходноста на вложителите ти!!!!

Когато говорим за неликвидна борса фонд мениджърите имат отговорност към инвеститорите си при решението да им инвестират парите на такъв пазар, а не когато си затварят позицията!

За мен Алианц си изиграха брилятно позицията. Всички, които гледаха от страни и не продадоха, сами са си виновни за загубите... Напълно човешко е да търсиш някой външен виновник за собствения си провал, но това не означава, че си прав...
              Така е, така е, а и по книгите така пише и по развитите пазари така се прави, после се вижда кой е прав - спор нямаме тука . Е когато е неликвиден пазара понякога се получава, че не си го познал а провокирал, но то и на горе е същото и не се оплакваме.

Е и тяхните акции паднаха с 25% тази година, но важното е че полагат грижи за акционерите.

Майтапа на страна, те можеха да си го позволят - направиха го и изкараха някой лев (дали ?!)

Коментар

• “Ако харчиш собствените си пари за себе си, загрижен си за това колко и как харчиш. Ако харчиш свои пари за някои друг, все още те интересува колко харчиш, но в някаква по-малка степен те е грижа как се харчат тези пари. Ако харчиш парите на някои друг за себе си, не се интересуваш много колко харчиш, но много важно е как ги харчиш. Ако обаче харчиш парите на някой друг за някой друг, не те е грижа нито колко, нито как харчиш.”

Парабола на Фридман за държавните разходи
                Според мен важи и за някои ДФ
                Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Spec
                  Първоначално изпратено от prodigal
                  Фонд мениджърите имат огромна отговорност към инвеститорите си, а не към пазара!!!! Едва ли има по голяма тъпотия и безотговорност да пазиш стабилноста на пазара за сметка на доходноста на вложителите ти!!!!

Когато говорим за неликвидна борса фонд мениджърите имат отговорност към инвеститорите си при решението да им инвестират парите на такъв пазар, а не когато си затварят позицията!

За мен Алианц си изиграха брилятно позицията. Всички, които гледаха от страни и не продадоха, сами са си виновни за загубите... Напълно човешко е да търсиш някой външен виновник за собствения си провал, но това не означава, че си прав...
                  " Човек никога не се проваля, той просто постига някакви резултати. "

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal

Коментар

• prodigal спада е голям, но и растежа преди това беше голям. За възникващи пазари високата волатилност е нормална. Който иска да продава, който иска да купува. Съвети не давам
                      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Пес
                        Prodigal, като те слушам си ми мисля, че би трябвало всички да си държим акциите до падеж :mrgreen:
                        А и припомни си какво стана след прословутото изтегляне - борсата яко надолу, после пак нагоре, а УД-тата трябваше да си влязат в регулация до края на годината - т.е. да си продадат излишните акции? ...тогава какво последва след нова година?
                        Пес, а колко такива акции изкупихме... Нали за да излезеш някой трябва да ги купи, или ?! Не вярвам да мислиш че нивата си седят и който смята че е време излиза . Не случайно сме с най-голям спад в света - мислим на дребно.

И аз излязох от доста позиции, но не съм голям и го направих културно. Знам, че това което пиша противоречи на пазарната логика, но е факт с който трябва да се съобразяваме тъй-като пазара (нашия) за съжаление далеч не е "ефективен".

Коментар

• Prodigal, като те слушам си ми мисля, че би трябвало всички да си държим акциите до падеж :mrgreen:
                          А и припомни си какво стана след прословутото изтегляне - борсата яко надолу, после пак нагоре, а УД-тата трябваше да си влязат в регулация до края на годината - т.е. да си продадат излишните акции? ...тогава какво последва след нова година?

Коментар

• Първоначално изпратено от S600AMG
                            Първоначално изпратено от B.Graham
                            Според мен е рано да се каже дали Алианц избегнаха проблема или са част от него.
                            като гледам те изпревариха всички. Сега си спомням на какви нива бяха индексите, когато си изтеглиха парите и всички им се смяха и обиждаха а сега? Определено доста добро решение, което другите не посмяха да направят и сега още ближат рани. Гледам им доходността на Алианцовци от началото на година и определено бият всички в ПЪТИ. Това е добро управление на фондове. Защото когато борсата е нагоре всички бяха големи мъжаги и разбирачи. Мммм майтап як

Можеш ли да си представиш, ако пенсионните фондове бяха решили да играят на "първия печели" каква щеше да е ситуацията..

Просто на Алианц не им пука за нашия пазар и са достатъчно мощни да правят каквото си искат, но не ми разправяй че са по умни от другите големи играчи

Апропо, групата управлява активи за един трилион и е нормално да действа глобално, а ние сме си тука и щем не щем действаме локално

Да не забравяме, че и в момента имат големи инвестиции на БФБ, както се и полага на институция, която печели в този сектор в дадена страна!

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham

Коментар

• Според мен е рано да се каже дали Алианц избегнаха проблема или са част от него.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X