IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Класация на потребителите за дружества на 2008 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Bobi75,благодаря.А и зная,че имаш афинитет към психологията,и щом прасокацията ми е успешна,няма как да не съм доволна

пп
    Боби,ами ако човек инвестира 50% от активите си в първата от него посочена акция,а в следващите доста по-малко,това не е ли именно възможността да спечели над средното ниво на печалба(риск има,ама тове не е въпроса)

ппп
    Никола,разбрах за КАО.Благодаря,че все пак взе отношение

Коментар

• netware5, сори, сега ти прочетох поста

Коментар

• Оптимистке, умееш да провокираш.

Иначе не бих писал.

Та значи да споделя нещо, което е доказаха теория, но също така се изяснява след известна практика.

Тук очаквате да кажем 10 дружества, които ще поскъпнат най-много през 2008 и се очаква на основата на тези 10 дружества да е портфейла убиец за 2008.

Да, ама ако имате вече портфейл от 10 дружества сте направил диверсификация, почти напълно сте игнорирали не-систематичния риск и значи доходността на вашия портфейл ще се движи наравно със доходността на целия пазар, абе по-точно на индексите (щото нали по-лични дружества се избират).

Така че дали ще се вземат 10, 20 или 30 по-лични дружества доходността ви все ще се върти около средната за пазара.

Ама пък аз ще ви кажа моите 10 дружества, но няма да ви кажа кога кои суб-сетове от тях да имате. Не ми се казва какво имам сега, а пък не ми е още ясно какво ще имам за вбъдеще (хе хе хе).

Оптимистке, първото не е ХДПАТ, а е

1. HIDPN
        2. HDPAT
        3. GAGBT
        4. FZLES
        5. MOSTS
        6. ORGH
        7. MCH
        8. ODES
        9. CORP
        10. TOPL

Коментар

• I az mu gi pratih na maila.... kakvo si reklamirat portfeilite nqmam predstava....
          Sega celta e da u4astvat kolkoto se moje pove4e v klasaciata za da bude po-predstavitlelna

Коментар

• Ясен си и то още от предното мнение. Аз например вече му пратих на Мариян моята десятка на мейла и не съм я пускал тук. Мисля, че това беше идеята...
            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Колеги,

Виждам че яка дискусия се е заформила след предложението ми за формата на анкетата. Съжалявам, че пуснах идеята и после не участвах в дискусията, но имах МНО-О-ГО обективни причини - Ивановден

Сега да изясня нещо относно анонимността на анкетата.... Мисля че достатъчно ясно бях обяснил, че идеята е участниците да НЕ виждат мненията на другите ДОКАТО ТЕЧЕ ГЛАСУВАНЕТО. Това е за да се избегне взаимното влияние. Защото като видиш как е гласувал някой друг, уважаван от теб участник, това може да повлияе на твоето мнение. Или пък ако видиш, че дадено дружество изостава в класацията, да се изкушиш да удариш едно рамо. Затова и написах
              3. Гласуването се извършва без да се знае текущата класация от мненията на гласувалите преди теб. Т.е. сегашната форма на анкета, при която се виждат междинните резултати, е неприемлива.
              Наблягам на думата ТЕКУЩАТА. Нищо не пречи след приключване на гласуването Мариян да обяви класациите на конкреттните участници. Т.е. анкетата НЕ Е анонимна, но всеки когато гласува НЕ ЗНАЕ какво са гласували другите. Надявам се, че сега съм достатъчно ясен.

Що се отнася до ограничението по брой постове/дата на регистрация, поставих го просто на дискусия като идея. Очевидно за броя постове не се възприема добре, пък и аз не го поддържам. Но все пак нека поне да ограничим участниците до регистрираните преди 7 януари 2008

P.S. Най-добре е да се пращат лични съобщения (ЛС) на Мариян - така ще се избегнат възможностите за манипулации чрез и-мейла. От ЛС Мариян ще вижда кой е потребителя и колко мнения има във форума. просто се чудя как никой не се е сетил за това ами измисляте тия истории с мейла или периодичното триене на темата
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• 1. hdpat
                2. ene
                3. hika
                4. orgh
                5. lespl
                6. eubg
                7. fib
                8. corp
                9. chim
                10. lomsko

Коментар

• Мисля си, че най-ликвидните дружества няма да са сред фаворитите тази година. Има няколко критерия, по които бих търсил подобни.

1. Гъвкави дружества
                  2. В определени сектори (голям пазар)
                  3. know how и много способен мениджмънт
                  4. Връзки с определени политически кръгове е в плюс

Прекалено много неизвестни има за да се нагърбя да дам прогноза, дори и неангажираща. Отделно признавам, че нямам сериозен поглед върху много от акциите и няма как да дам нещо обективно като оценка и прогноза.

На вас успех!
                  Keep going ...

Коментар

• 2008 год. ще бъде годината на IPO-та ! От компаниите, които в момента се търгуват само около 3-4 ще влезнат в първата десятка по ръст. Ето и моята прогноза:

1. Енемона
                    2. Булгаргаз
                    3. Билборд
                    4. Главбулгарстрой
                    5. Асарел-Медет
                    6. Бг Агро
                    7. Холдинг Пътища
                    8. Синергон холдинг
                    9. Нетинфо
                    10. Трейс

Възможна изненада - Асарел-Медет! Това е най-големия рудник за цветни метали на Балканите. Основно се занимава с добив на медна руда, която в момента е с рекордни цени на Лондонската метална борса!

Коментар

• аз бих заложил на това (към 'jan 2008)

01. otzk
                      02. orgh
                      03. eubg
                      04. kao
                      05. pethl
                      06. lespl
                      07. ibg
                      08. lomsko
                      09. new IPO
                      10. new IPO
                      11. bonus track: HSOF

незнам откъде точно ще изскочи зайчето затова на всеки по равно (по 5.5 точки)... нищо, че съм ги номерирал ... дано да излезе музика от горната селекция

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                        Зарко, искам да те поздравя за интересната класация и истински да ти благодаря, че я сподели с нас!
                        Права е Оптимистка, че понякога се взимаме много насериозно и прекалено се вживяваме дори в това да изразим мислите си)

...за риболова, не съм нито рибар, нито...шаран)

... да, шаран - определено не си, Съни! Но си роден рибар, който работи само (и единствено) в екип! Пожелавам ви да си хванете нещо: поне малко китче... или - нещо по-едричко (в смисъл - качествено, но защо пък да му липсва и количество?) ! Максимализмът не е порок (тъпо... признавам, че аз го измислих)! Успех, момичета!

Първоначално изпратено от съни(тя)
                        Зарко, искам да те поздравя за...
                        ... на това някои му казват: "След дъжд - качулка!" ,... а други - може би казват - "смях през сълзи" за израза:

Първоначално изпратено от съни(тя)
                        Оптимистке, май, се радваш повече на провокацията, няма лошо ... Поздрави
                        Поздрави и от мен!
                        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Зарко, искам да те поздравя за интересната класация и истински да ти благодаря, че я сподели с нас!
                          Права е Оптимистка, че понякога се взимаме много насериозно и прекалено се вживяваме дори в това да изразим мислите си)

Коментар

Оптимистке)май, се радваш повече на провокацията, няма лошо)) Поздрави)

Съни, трудно бих повярвал, че толкова повърхностни изводи стоят в основата на женската "солидарност"... и "логика" ..., насочени съм срещуположният пол...

Колко искрени поздрави към успешният "риболов" на приятелката по пол! Прекрасни са малките (женски) радости! Никак не завиждам на някои момчета... Кой ли е поредният шаран? Или ("хищен") толстолоб, пасящ тревица по дъното на канала? ))

Поздрави, момичета!
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Инвестор, Холдинг Варна е най-модерното и с най-френдли настроения мениджмънт.И последното им увеличение го доказа - добра цена, но за кого...
                              Зарежи ги пътищата, направо ще фалират с тия инвестиции в активи ...за дейността...пък...пред нея никакви перспективи))
                              Ами, според мен беше много силен ход, с едно двойно увеличение на основния капитал, падна двойно и дела на пасивните акционери от масовата приватизация, което все повече ще ги маргинализира като участитие в холдинга, и в един момент, като им падне съвсем дела, очаквам вече да се промени отношението към миноритарните акционери - да стане, такова, каквото е към моноритарните акционери, примерно на Химимпорт, но тогава няма да са такива цените, според мен ) Между другото и ХВАР и Хима имар един и същ одитор и не само това им е прилика )

Коментар

• Марияне не мисля че е правилно да се слагат ограничения за участие в анкетата. Нека то е свободно. Предлагам да се вижда и всяко участие. Отделно предлагам и да го организирате и като конкурс със седмични или месечни междинни резултати. На победителя на всеки месец да се дава малка награда, а годишния - по-сериозна. Мисля че това ще намери отклик и при твоите шефове.

Коментар

Working...
                                X