If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бихте ли доверили парите си на Allianz след спада днес?
Нормално беше да се случи и такова нещо. Някои хора тука май не са разбрали, че институционалните инвеститори имат право и да продават това, което са купили. Вие още малко ще им забраните да продават, бре? Само защото това не ви изнася. Аз не съм адвокат на Алианц, но смятам, че всеки има право както да купува, така и да продава и решението за това си е негово. И е нормално да го уважаваме. Аре дерзайте.
И аз съм на това мнение. Не ми харесва (май почнах да се повтарям), но ако бях ня тяхно място, това беше най-читавият начин на излизане.
Нормално беше да се случи и такова нещо. Някои хора тука май не са разбрали, че институционалните инвеститори имат право и да продават това, което са купили. Вие още малко ще им забраните да продават, бре? Само защото това не ви изнася. Аз не съм адвокат на Алианц, но смятам, че всеки има право както да купува, така и да продава и решението за това си е негово. И е нормално да го уважаваме. Аре дерзайте.
O4AKVAM GNEVNITE VI REAKCII,NO 6TE VI KAJA KAKVO MISLIA!HVALA NA ALIANZ,4E KE6IRAT V TOZI MOMENT!DALI ALIANZ SA VIDIALI NE6TO,KOETO VIE NE STE VIDELI?[/list]
Право в целта. Ама е трудно да убедиш хора виждали единствено пазар нагоре, че може би е дошло време сега пък да е малко (може и повече) надолу.
Сега гърците и Алианц са най-големите душмани, защото им съсипаха позициите.
А пък и по-емоционалните, които са от вчера на борсата, още не са свикнали да чистят и ще държат до дупка пък дори и още да пада и тук във форума ще се убеждават взаимно че са прави.
__________________________________________________ __
Куроператор - специален представител на Син С
Дайте да накажем Алианц - никакви осигуровки при тях.
По скоро е:
Има ли смисъл човек да довери парите си на Алианц.
Ясно е че на Алианц им е през дедовия за осигуровките на форумните писачи. Но пък на писачите би трябвало да им пука кой им управлява парите.
Друг е въпроса, че ако се зачетете в законите ще установите че допълнителното пенсионно осигуряване не е това което си мислим (поне повечето от нас - и аз доскоро).
Би ли пояснил, защо мислиш така? Какво му е лошото? Получаваш доходност, връщат ти част от данъка до 10% от внесения. Тука малко не ми е ясно, че още не съм ходил да си искам данъка обратно. Що да е лошо ДПО-то? Наистина се интересувам , не се заяждам.
Аз вкарвам малко символично за сега. 240лв на година и според калкулатора трябва да ми върнат към 50лв от данъка, все едно съм вкарал 190лв и имат такси някакви, да не цитирам по памет, но като цяло е добре. Мисля да увелича вноските, затова питам.
В ING съм.
Не не си ме разбрал. Говоря за втория стълб (задължителен), не за третия (доброволен).
Аз лично си мислех че той (втория) функционира на чист капиталов принцип. А не е точно така - има сериозни солидарно/социални недомислици в него подобно на първия стълб.
Иначе третия (който ти имаш предвид) си е на капиталов принцип.
O4AKVAM GNEVNITE VI REAKCII,NO 6TE VI KAJA KAKVO MISLIA!HVALA NA ALIANZ,4E KE6IRAT V TOZI MOMENT!DALI ALIANZ SA VIDIALI NE6TO,KOETO VIE NE STE VIDELI?[/list]
По скоро е:
Ясно е че на Алианц им е през дедовия за осигуровките на форумните писачи. Но пък на писачите би трябвало да им пука кой им управлява парите.
Друг е въпроса, че ако се зачетете в законите ще установите че допълнителното пенсионно осигуряване не е това което си мислим (поне повечето от нас - и аз доскоро).
Би ли пояснил, защо мислиш така? Какво му е лошото? Получаваш доходност, връщат ти част от данъка до 10% от внесения. Тука малко не ми е ясно, че още не съм ходил да си искам данъка обратно. Що да е лошо ДПО-то? Наистина се интересувам , не се заяждам.
Аз вкарвам малко символично за сега. 240лв на година и според калкулатора трябва да ми върнат към 50лв от данъка, все едно съм вкарал 190лв и имат такси някакви, да не цитирам по памет, но като цяло е добре. Мисля да увелича вноските, затова питам.
В ING съм.
Не е важно на какво са синоним а какви пари ти носят. Всичко друго е вятър и мъгла. Аз също се изнасям от Алианц. Не заради днешните истерии, а защото не генерират доходност.
От всички мнения, твоето и на Alee са най-издържаните.
А по-емоционалните мога само да ги питам какъв го дирят на борсата след като не са готови да загубят пари.
__________________________________________________ __
Куроператор - специален представител на Син С
По скоро е:
ТБ Алианц България никога не е вземала решенията за управлението на активите на фондовете управлявани от ПОД Алианц България. А въпросното момченце е някакъв парашутист и надали има някакво участие и при вземането на решенията в банката - там главен изпълнителен директор е друг.
Ако смятате, ч е ние сме целевата група на Алианц, то се лъжете.
Те имат за цел да управляват парите на милиони, нискорискови и пасивни инвеститори, които никога няма да разберат за случилото се днес.
Алианц си взимат накрая на годината %, и не им пука за нашето мнение.
А това мнение е едно от най-точните. Присъединявам се на 100% към него.
Още едно присъединяване към много точното мнение на Alee!
Ами по доходност, са едни от най-добрите, отделно, ми харесва портфейла им )) Въпрос на лична преценка е, за който има някакви виждания по върпоса )
Кои портфейл точно имаш предвид :-)
Много ясно, че имам предвид, портфейлите на пенсионните фондове управлявани от ТИМ.
А, това, че този изпълнителен директор на Алианц, нямал нищо общо с решенията на банката за управаление на активите й или на пенсионните й фондове, поне има общо с анализите, които се изготвят в тази връзка, а те малко или много влияят при вземането на решения )
Коментар