IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КФН тихомълком забрани интра-дей продажбите!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Optic
    Аз пък нямам нищо против прекратяването на intra-day или intra-week търговията. Средноаритметично съм държал една акция по 314 дни, сега проверих.
    А замислял ли си се, че по този начин продавачите и купувачите няма да са равнопоставени? Значи, ако продаваш си ползваш паричките веднага (например за друга покупка), няма ограничения в наредбата. А ако купуваш си ползваш акцииките след Т+2, щото така е решил А.А. и го е написал в наредбата.....

Замислял ли си се и за друго - купуваш днес в началото на сесията и след 15-20 минути излиза много гадна новина за твоето дружество, която срива акциите му. И ти си стоиш пред екрана на компютъра днес, утре и вдруги ден и наблюдаваш как всеки ден акциите се търгуват на долното дневно ограничение, ати не можеш да ги продадеш......

Така че не се заричай и не си вади изводи само на основата на досегашната си инвестиционна практика.....
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
      Господин А.А не може да ме учуди с нищо вече.

БАЛИП да се замисли и да взима мерки стига с тоя страх щото ни се качиха на главата.
      Абсолютен смешко е - съгласен съм.

Току що му слушах интервюто - "Циелия отдел "Надзор на пазара" е освободен. Ако има мераклии ут вас - заповиядаити. Има шес свободни миста - за по-ефективен надзор на пазара. Мулбитье приемам с отворени обятия..."

Хе хе. след което "гора от ръце" и хиляди молби политат към него (образно казано). Защото желаещите да работят в организация от типа" Пръдне ли шефа, насирам се аз" и "Насере ли се шефа, отивам си аз" (пак образно казано), както се сещате, са неимоверно много, но за съжаление - от "нерегулирания" пазар на труда....

P.S. по-горния пост е лично мнение и непредставлява препоръка за започва/напускане на работа в КФН )

А, и другото, което разбрах от господина е, че "има огромна разликъ между балон и тенджера под налягане. Щото тенджерата има клапи - хе хе хе ехе "
      Абе, ей, колеги, как може да сме толкова кухи и все да разбираме погрешно господина в еленгантния костюм. Едва сега разбрах какво имал предвид той... Все трябва да ни се обяснявява, наредби не четем, нагло участване на ИПО-та... А иначе той се изказва винаги толкова точно и ясно... Винаги....
      Колкото точни и ясни са му наредбите, благодарение на които Трейса влезе в историята ))
      Амин

Коментар

• Аз пък нямам нищо против прекратяването на intra-day или intra-week търговията. Средноаритметично съм държал една акция по 314 дни, сега проверих.
        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• какво и да правим рано или късно ТЕ ще си постигнат целта, която А.А. синтезира само в едно изречение вчера

Апостолов посъветва хората, които имат търговска система COBOS, да не се изкушават да играят сами, а да ползват услугите на посредници и фондове.
          http://www.standartnews.com/bg/artic...article=212231
          Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
            Колеги, моля да не спамим темата. Работата е много дебела. Трябва да се вдигне голям шум. Явно А.А. си е наумил да смаже индивидуалните инвеститори и най-вече спекулантите. Очевидно не му харесва, че вече на пазара има субекти, които не могат да бъдат притискани с административни мерки и които именно субекти (малки и големи) правят пазара "пазар" а не планова икономика.
            Мисля, че в такава ситуация неорганизирани индивидуални играчи трудно биха могли да променят нещо. Може би тук е ролята на асоциацията, чието създаване се подготвя.

Коментар

• Господин А.А не може да ме учуди с нищо вече.

БАЛИП да се замисли и да взима мерки стига с тоя страх щото ни се качиха на главата.
              Не е препоръка.

Коментар

• Работата е много дебела. Трябва да се вдигне голям шум. Явно А.А. си е наумил да смаже индивидуалните инвеститори и най-вече спекулантите. Очевидно не му харесва, че вече на пазара има субекти, които не могат да бъдат притискани с административни мерки и които именно субекти (малки и големи) правят пазара "пазар" а не планова икономика.

Коментар

• Ако трябва всяка една сделка за продажба да бъде проверявана, не си представям с какво закъснение ще се изпълняват поръчките. Те и сега в по-напрегнати моменти с оживена търговия понякога се бавят повечко.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                    netware5, много набързо го прочетох, но и по-рано съм я чела Наредбата, не мисля, че това касае интрадей търговията при електронните платформи, например Кобос.
                    Пропускам ли нещо?
                    Касае, касае.... Бях предупреден от ИП-то си... Освен това вече разни чиновници обикалят да го разясняват....

Работата е там, че въпросната проверка може да не се прави само ако платформата не допуска продажба преди да е минал сетълмента от покупката..... А кобосът го допуска....

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
                      Сами си вкарваме вълка в кошарата... За периода от 01.11 до днес, на някой от вас било ли му е отказано въвеждането на поръчка продава преди да е приключил сетълмента ??? Ако отговора е не, тогава..............
                      Бях предупреден от моя ИП да не го правя.

Коментар

• Многоуважаеми преждеписали в темата господа и геймърки,
                        не мога да си обясня как все още не сте разбрали казаното за такива като вас в прав текст по-рано тази седмица:

НЕ МОЖЕ НЯКАКЪВ СИ ИНТЕРНЕТ ФОРУМ ДА ВНАСЯ СМУТ В БИТИЕТО НА МОНУМЕНТАЛНИ ЧИНОВНИЧЕСКИ ФИГУРИ !!!

Официално ви призовавам да демонстрирате разкаянието си за развиваната от вас подривна дейност ! Къде ви е уважението към Създателя,Бащицата на всеки чиновник свързан с капиталовите пазари по някакъв неведом начин в длъжностната си характеристика ?

Ще ви призова част от пишещите в този форум да прекратят с изказванията си,зад които прозира някакво наличие на елементарна финансова култура! И на вас уважаеми съфорумци ви беше обяснено, че нямате право на такива прояви,дето да ви разграничават от налаганото от отговорните чичковци мнение за повсеместното невежество,царящо сред самостоятелно търгуващите.Спазвайте ДИРЕКТИВИТЕ на СЪВЕТА НА СТАРЕЙШИНИТЕ и дори и не помисляйте да ги коментирате !!!

Коментар

• netware5, много набързо го прочетох, но и по-рано съм я чела Наредбата, не мисля, че това касае интрадей търговията при електронните платформи, например Кобос.
                          Пропускам ли нещо?

Коментар

• Сами си вкарваме вълка в кошарата... За периода от 01.11 до днес, на някой от вас било ли му е отказано въвеждането на поръчка продава преди да е приключил сетълмента ??? Ако отговора е не, тогава..............

Коментар

• Сценария като описания в Zeitgeist - създава се изкуствено паника, измислят се причини (презаписването на трейс, която си е по тяхна вина т.к. не са направили читави закони и наредби и т.н.) появяват се "мастити" специалисти и капацитети от съответните отговорни институции и обявават "пирамиди" "балони"...
                              Това си е чиста проба намислена и перфектно изиграна манипулация...
                              Интересно ми е какви са им целите?
                              Докога ще сриват умишлено борсата?
                              Как още ще съботират индивидуалните инвеститори?

Жалко че си играят с нас както им падне... Няма ли съд за такива...
                              We have no money, therefor we shall have to think...

Коментар

• Разбирането на долните две точки е доста противоречиво. Чакам Г-н Апостолов да излезе с официално становище.

Коментар

Working...
                                X