IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КФН тихомълком забрани интра-дей продажбите!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тя тяхната е ясна
    пак не дали боли или сърби от тази дейтрейдинг
    да правим ПАРИ от БФБ????!!!????

Коментар

• Май тук е най-точното място да обсъдим това:

Първоначално изпратено от Само чета
      В Държавен вестник е публикувано изменение и допълнение на Наредба 38.

В досегашната практика:
      Чл. 35, ал. 2. Инвестиционният посредник проверява в депозитарната институция дали финансовите инструменти, за които се отнася нареждането за продажба, са налични по подсметката на клиента, дали са блокирани и дали върху тях е учреден залог или е наложен запор.

Нова ал. 5. Проверката по ал. 2 не се извършва, ако ИП осигури по друг начин, че финансовите инструменти, предмет на продажбата, ще бъдат доставени към деня на сетълмент на сделката, както и в други случаи, определени в наредба.

В досегашната практика:
      Чл. 38, ал. 2. Инвестиционният посредник няма право да изпълни нареждане, ако е декларирано или ако установи, че финансовите инструменти - предмет на нареждането за продажба, не са налични по сметката на клиента или са блокирани в депозитарна институция, както и ако върху тях е учреден залог или е наложен запор.

Промяна в ал. 4. Забраната по ал. 2 по отношение на поръчка за продажба на финансови инструменти, които не са налични по сметка на клиента, не се прилага в случаите, когато ИП осигури по друг начин, че финансовите инструменти, предмет на продажбата, ще бъдат доставени към деня на сетълмент на сделката, както и в други случаи, определени в наредба.

В преходна разпоредба се задължават ЦД и БФБ да създадат и поддържат механизми, системи и процедури за управление на рисковете, свързани с клиринга и сетълмента на тези сделки, вкл. и чрез създаването на гаранционна схема за обезпечаването им.

Коментар

• Първоначално изпратено от bloom
        Някой чел ли е, дали с новите наредби ще бъде разрешена intraday търговията? Ако купя и продам едни и същи акции в един и същи ден, значи ли това че правя къса продажба или не. Говоря за момента когато влязат в сила промените в наредбата за късите продажби и другата наредба за посредниците.
        Оставам с впечатление, че не може. Аз не искам договор за къси продажби, искам само ако си купя днес акции, да мога бързо да си ги продам. Иначе излиза, че веднъж ги купувам и втори път ги взимам назаем, за да ги продам преди сетълмент. Доста странно изглежда или аз не съм наясно?
        Правилно си го разбрал....Обаче назаем ,но цената след сентърлмента не се знае каква ще бъде и не се знае според договора ,кога трябва да връщаш взетите назаем акции...Това е и хубаво и лошо ,зависи от какъв ъгъл го гледаш...

Коментар

• Някой чел ли е, дали с новите наредби ще бъде разрешена intraday търговията? Ако купя и продам едни и същи акции в един и същи ден, значи ли това че правя къса продажба или не. Говоря за момента когато влязат в сила промените в наредбата за късите продажби и другата наредба за посредниците.
          Оставам с впечатление, че не може. Аз не искам договор за къси продажби, искам само ако си купя днес акции, да мога бързо да си ги продам. Иначе излиза, че веднъж ги купувам и втори път ги взимам назаем, за да ги продам преди сетълмент. Доста странно изглежда или аз не съм наясно?

Коментар

• Първоначално изпратено от servlet

Аз лично ще пиша до:
            http://www.dnevnik.bg/st.php?page=contacts
            http://www.24chasa.bg/default.asp?custom=24cnt
            http://www.trud.bg/default.asp?custom=kontakti
            http://news.bnt.bg/
            http://btv.bg/contacts/
            http://www.ntv.bg/contacts/employees.php

Предполагам, че колегите ще добавят и други адреси към списъка.

Успех на всички!
            Все едно до умрял писмо! Бъдете малко реалисти момчета!
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Azis
              Искам някой ако може да ми каже-след като сделките са НЕОБРАТИМИ , каква грешка може да се поправи ако се или не се изчака сетълмента и какво би променило това?
              +1
              А и ако някой знае защо сетълментът се бави 3 дни, ще се радвам да го обясни. Все си представям как в края на работния ден служителите от ИП-тата помъкват едни сандъци с безналични акции към ЦД и там в следващите два дни едни лелки ги пъхат на всеки в безналичната сметка. Уж 21 век, технологии, компютри, интернет и т.н. Не че нещо, ама куриерите доставят пратките в рамките на 1-2 дни от единия до другия ъгъл на държавата.

Коментар

• Пълни глупости и измишльотини.И ние ще искаме да вървим към къси продажби и тн и тн.Е как да стане? Искам някой ако може да ми каже-след като сделките са НЕОБРАТИМИ , каква грешка може да се поправи ако се или не се изчака сетълмента и какво би променило това? Абсолютно нищо!Посредника си носи отговорност за сделките, както и кобосите, макар че аз съм силно против кобосите-за мен това нещо не трябва да съществува.

Коментар

• Колега извинявай ,какви кодаци ползваш за да гледаш със субтитрите.Тях не мога да отворя.Моля те помогни ми!

Коментар

• гледайте филма ZEITGEIST с превод на български

След 6 месеца превеждане, най-после превода е завършен.
                    Гледайте филма покажете го и на приятели мисля, че трябва
                    да бъде гледан от всеки човек, затова и се хванах да го
                    превеждам толкова време. Това са по-пълни и много по-коректни
                    субтитри от тези, които съществуват в пространството гледайте филма.
                    Очаквам бележки по превода и коментари на филма.

ето тук са субтитрите(не е торент):

http://kolibka.com/smf/index.php?act...5.0;attach=853

ето тук е филма(не е торент):

http://kolibka.com/download.php?mid=6924

Приятно гледане,

Момо

Коментар

• Как ще позволят и дадат вазможност на европейците и амерканците да търгуват на нашата борса с теси intra-day забрани. Нека някой който е наясно да каже, дали в страните от европейският отнема толкова време.

Коментар

• Първоначално изпратено от the.perch
                        Тази търговия е силно и единствено зависима от гаранционните схеми, които да осигурят стабилносттта на пазара. Няма как да има такава търговия, без да е базирана хазартен принцип, ако няма РЕАЛНО работеща гаранционна схема, която да може да компенсира рисковете от нея.
                        И защо някой трябва да ти дава гаранция за каквото и да било като купиш с мисълта след 20 мин да продадеш както всеки сигурно е правил какво е виновна борсата, държавата или Буратино че цента паднала и ти вместо да изкараш някой бърз лев си се набутал. Ами 2 варианта или си стискай книжките или ги продавай, то няма много варианти. Така че наистина не виждам от кого и за какво се искат гаранции. Опасността е единствено от и за човека който търгува с акциите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от the.perch
                          При интрадей търговията, едно недомислено или непреценено действие на инвеститор, може да блокира много сделки след себе си... съгласен съм, че това не трябва да се решава и мисли от инвеститора... това е работата на защитните механизми...
                          Може ли някой да ми обясни как точно идва опасността…

Коментар

• Темата не трябва да се разводнява, това не е тема за А.А. и КФН, трябва конструктивност...
                            Няма спор, че интрадей търговията е полезна и трябва да я има. Въпросът според мен е не за или против, а как тази търговия да стане практически възможна. Тази търговия е силно и единствено зависима от гаранционните схеми, които да осигурят стабилносттта на пазара. Няма как да има такава търговия, без да е базирана хазартен принцип, ако няма РЕАЛНО работеща гаранционна схема, която да може да компенсира рисковете от нея. В момента в БГ няма нито една реално действаща гаранционна схема. Всички са само пожелателни и с действие след време.
                            При интрадей търговията, едно недомислено или непреценено действие на инвеститор, може да блокира много сделки след себе си... съгласен съм, че това не трябва да се решава и мисли от инвеститора... това е работата на защитните механизми...
                            По-добре е да се помисли как създадените гаранционни схеми да се променят и да заработят, а не трябва ли да има интрадей или не...
                            the perch is...

Коментар

• Не би трябвало да има забрана на интрадей търговията. Тази търговия е дори много полезна, доколкото тя изглажда колебанията и намалява волатилността на книжата. В този смисъл тя е полезна.
                              От друга страна чакането да мине сетълмента- на 2-ия работен ден, може да доведе до загуби за инвеститора (или пропуснати ползи), доколкото той ще трябва да чака тези 2 дни, а цената може да бъде много различна.
                              Надявам се че такава глупост не би могла да се роди и в най-празната глава, или в онази, която иска силно да администрира.

Коментар

• Tazi tema zapochna da potava v zabrava, a e ot izkluchitelno znachenie osobeno za po-malkite investitori. Ima li niakakav oficialen otgovor na zadadenite po-dolu vaprosi

Коментар

Working...
                                X