Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
Първоначално изпратено от BGN
Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
Първоначално изпратено от Bobi75
точно БГН, не може в началото на годината да се оплакваме колко малко играчи има на борсата и колко ниска е инвестиционната култура на българина, а в края на лятото да се пищи, че "куцо и сакато" инвестирало на борсата
Има едно правило, че който не е губил не става за инвеститор.
Друго че след 10 г. можеш да се наречеш трейдър
и трето от Стара коза яре и четвърто Гърмян заек
Теорията казва, че последната вълна е най-бърза нагоре, там влиза стадото и после го заколват.
Стадото са прасета, които търсят висока доходност без анализ
Теорията казват и че стадото влиза на падащ пазар. Човека е устроен така че купува нещо което е поевтиняло, а не нещо което е поскъпнало и ще поскъпва още повече.
Правилото е купувай скъпо, продавай още по-скъпо.
Уорън Бъфет е казал че "има причина евтините дружества да са евтини"
http://obuchenie.investor.bg/
Така с израза „прасета“ се означават високорисковите инвеститори, оглеждащи се за еднократна инвестиция с огромна доходност, постигната за кратък период от време. Те купуват горещите за деня компании, като често не правят анализ на това, което купуват. Нетърпеливи са, жадни и емоционални относно своите инвестиции, без да са вложили време в изучаването на съответното дружество. Професионалните инвеститори обичат „прасетата“, защото обикновено техните загуби влизат в сметките на „биковете“ и „мечките“.
ВСЕКИ САМ ПРЕЦЕНЯВА КОЕ Е ПРАВИЛНО И КОЕ НЕ!!
ВСЕКИ САМ СТИГА ДО ОПРЕДЕЛЕНИ ОБОБЩАВАЩИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ!!
дете което не се е парило в печка не знае какво
човек който не е губил не знае какво е
просто на пазара в момента има прекалено малко хора които са губили
не казвам че пазара е надут
аз си стоя в акции, но просто нямам никакви кредити, а имам малко кеш
за първи път от 7 г.
и каквото и да стане ми е все тая и нагоре и надолу
всеки си преценява сам
не ми се преживява отново 1998 г.
личния ми избор е да не съм на кредит в момента
не е препоръка за нищо
в сряда ще съм готов с един анализ на бг компаниите, които е доста интересен и показва че среднопретеглено положението не е супер
някой компании са супер
но някой не са
и както казах средно положението е доста зле, големите надежди за ръстове в продажбите и пазарни дялове се оказват химера
четете в сряда
говоря за фундамента
за спекулативния момент играта вече е сложна, всеки да си прецени как да го отиграва
не е препоръка за нищо
Коментар