IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

COBOS

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз обаче продължавам да паранойствам - в случая с кобосите даже няма нужда от явяване с фалшива лична карта. Ако някой има откраднати сертификат и парола на един кобос, тогава може да сключи от негово име неизгодна сделка с друг кобос - тънкостта е да срещне двете поръчки като следи каква цена трябва да обяви за да стане това възможно. После продава акциите и преспокойно си тегли парите от банковата сметка за другия кобос.
    ПП
    ... и бива разкрит; малка подробност, но не вярвам да не се следи кой стои зад кобосите. всичко е ок значи...

Коментар

• Първоначално изпратено от goto
      или ти ги превеждат по банков път по предварително дефинирана банкова сметка [тегленето оттам отново е лично или с изрично пълномощно от трето лице]
      В обсъждания по радиото случай тегленето беше с фалшива лична карта от предварително открита т.нар. "сметка на муле" /човек нает напр. чрез обява за работа и получаващ 6-11% от превода/
      Е, да де, ама ти тая банкова сметка я обявяваш при Посредника при подписване на договор за инвестиционни услуги, или пък я променяш впоследствие, но лично - поне при моя ИП е така, а мисля, че така трябва и да бъде и при другите!! Така че схемата с "мулето" не работи в тоя случай, освен ако не става дума за The Mule от "Фондация и Империя" на мистър Азимов, което е малко по-различен случай. ;0)

Абе, с две думи, посочената банкова сметка за суми над 5000 BGN е твоя лична и трудно се променя [всмисъл изисква идентификация с лична карта].

Коментар

• или ти ги превеждат по банков път по предварително дефинирана банкова сметка [тегленето оттам отново е лично или с изрично пълномощно от трето лице]
        В обсъждания по радиото случай тегленето беше с фалшива лична карта от предварително открита т.нар. "сметка на муле" /човек нает напр. чрез обява за работа и получаващ 6-11% от превода/

Коментар

• Ами ето една причина да не се ползва Уиндоус, а Линукс. Аз какво е троянец или вирус не знам и не искам да знам.

Коментар

• Първоначално изпратено от goto
            Днес един представител на ГДБОП се изказа по радиото че сертификатите за електронни банкови разплащания дори не трябва да се имплементират в браузърите заради опасността от троянци. Трябвало вместо това да се използва специална периферия... Поводът беше човек с откраднати през интернет 13 000 лв. от Пощенска посредством шпионска програма от типа Key Logger/на личния му компютър/. Не смятате ли че и при кобосите има такава опасност ?
            Е, през Кобос могат да се нареждат поръчки за покупка или продажба на акции, но няма начин да ти "източат" сметката - в крайна сметка, парите ги телиш на каса от посредника [лично или чрез пълномощник], или ти ги превеждат по банков път по предварително дефинирана банкова сметка [тегленето оттам отново е лично или с изрично пълномощно от трето лице]. Така че опасността е друга - да продадат акции, които притежателят им не смята да продава, или пък на цена, която не е пазарна [да кажем до ограничението], или да купят "дървета" [но само ако имаш пари по подсметка при ИП - аз например винаги захранвам, когато ще "гоня" сделка и не държа особен ресурс там по друго време.]

А, и още нещо - ако си посочил интернет-базирана поща за получаване на сертификата [e.g. gmail], дори да изтриеш мейла, откъде си сигурен, че той ще бъде безвъзвратно изтрит, а не се "мотае" в някоя база данни, съдържаща "изтритите" потребителски мейли [каквито слухове имаше за мейл-платформата на мистър Брин и сие...]. Ако разсъждаваме по тая линия, освен да ни хване яка параноя, друг особен ефект няма да има. CD-тата се драскат [сравнително лесно], USB-тата все по-често "молят" за format, а дискети - че кой в днешно време има флопи? на съвременен компютър?

Коментар

• Днес един представител на ГДБОП се изказа по радиото че сертификатите за електронни банкови разплащания дори не трябва да се имплементират в браузърите заради опасността от троянци. Трябвало вместо това да се използва специална периферия... Поводът беше човек с откраднати през интернет 13 000 лв. от Пощенска посредством шпионска програма от типа Key Logger/на личния му компютър/. Не смятате ли че и при кобосите има такава опасност ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бай Колю
                Simba, най добре е да си пазиш някъде сертификата, така, както са ти го пратили. Ако имаш .abv - поща, или нещо такова, където да ти се пази всичко, без значение дали преинсталираш или не, пък една преинсталация е супер, просто като си отвориш писмото от БФБ, инсталираш си фласх-плейър, след това сертификата и си готов. Но най-важното е да си пазиш писмото със сертификата.
                Успех
                Аз сертификат не бих пазил в мейл акаунт, просто риска е голям да стане някой фал. По-добре е на USB, CD дори дискета (най-добре архивиран с парола), но не и някъде из дебрите на интернет.

Коментар

• Simba, най добре е да си пазиш някъде сертификата, така, както са ти го пратили. Ако имаш .abv - поща, или нещо такова, където да ти се пази всичко, без значение дали преинсталираш или не, пък една преинсталация е супер, просто като си отвориш писмото от БФБ, инсталираш си фласх-плейър, след това сертификата и си готов. Но най-важното е да си пазиш писмото със сертификата.
                  Успех

Коментар

• Не.

Коментар

• Re: COBOS

Първоначално изпратено от Simba
                      Здравейте.Аз търгувам чрез кобос, но нещо ми се скапа ундоуса.
                      Ще има ли проглем, ако преинсталирам компютара си и пак инста
                      лирам сертификата на кобос?
                      Няма да има проблем
                      There is much to be said for not saying much

Коментар

• COBOS

Здравейте.Аз търгувам чрез кобос, но нещо ми се скапа ундоуса.
                        Ще има ли проглем, ако преинсталирам компютара си и пак инста
                        лирам сертификата на кобос?
                      Working...
                      X