IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

COBOS

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от daemon
    Ima li nikayde na site -a na BSE informacia za browser, negovata versia i versiata na Flash plugin -a, za koito se certificiran novia COBOS, e.g. COBOS 10.00 ?

Prodyljavam da imam problemi s Login -a v COBOS i zapochvam da mislia, che niakoi ot komponentite, koito polzvam e ne syvmestim s novata mu versia ...
    Както някой по-долу беше казал, не е зле да споменеш каква OS ползваш, версии на software, при какви условия я ползваш и т.н.
    Аз имах сериозни проблеми в службата, и се оказа, че проблема е в домейн контролера. Портовете ми бяха отворени, имах последната версия на Adobe Flash Player и т.н., у нас всичко си работи, но на службата не... Е, оправиха я днес, но я мъчеха от понеделник
    Мненията ми не са препоръка за взимане на инвестиционно решение

И още нещо:
    човешката глупост е

Коментар

• Обръщам се към ръководството на борсата,

Защо се срамите от българския език,

Вие българи ли сте или немски продажници ---------

Как успяхте да допуснете тази глупост в новите кобокси, част от данните на български език да са написани на някакъв странен език - смесица от български думи написани на латински и към тях добавени на английски език!

Вие знаете ли г-жо Илкова и г-н Папазов какво гласи чл. 3 на българската конституция - официалният език в Българи е българския език, а на всичкото отгоре кирилицата е призната за официален език в Европейския съюз!

Има ли редактори по сайтове, които да са завършили българска фиология , и да се намесят за да защититя езика ни!

Защо КФН и ДАНС не се намесват незабаво да защитят националната ни сигурност, това е предателство спрямо Родината!

Коментар

• Първоначално изпратено от Devour
        Първоначално изпратено от чичо Личо
        • Пазарна стоп поръчка: Когато стоп цената бъде достигната (или надхвърлена при стоп поръчки "купува" и съответно спадне под, при стоп поръчки "продава"), стоп поръчката автоматично се въвежда в системата като пазарна поръчка.

Имам един въпрос:
        Ако въведа пазарна стоп поръчка "продава" и цената бъде достигната(или надхвърлена), поръчката ми автоматично ще се въведе в системата като пазарна.
        Това означава ли че позицията ми ще се разпродаде на пазарна цена дори, ако към момента на автоматичното и въвеждане в системата, цената спадне под посочената от мен стоп цена.
        да означава, че може и да се реализира в по-неблагоприятена за теб цена и да ти изяде печалбата. за да не се случи това пускаш лимитирана пазарна.

мерси

Коментар

• Ima li nikayde na site -a na BSE informacia za browser, negovata versia i versiata na Flash plugin -a, za koito se certificiran novia COBOS, e.g. COBOS 10.00 ?

Prodyljavam da imam problemi s Login -a v COBOS i zapochvam da mislia, che niakoi ot komponentite, koito polzvam e ne syvmestim s novata mu versia ...

Коментар

• Първоначално изпратено от чичо Личо
            • Пазарна стоп поръчка: Когато стоп цената бъде достигната (или надхвърлена при стоп поръчки "купува" и съответно спадне под, при стоп поръчки "продава"), стоп поръчката автоматично се въвежда в системата като пазарна поръчка.

Имам един въпрос:
            Ако въведа пазарна стоп поръчка "продава" и цената бъде достигната(или надхвърлена), поръчката ми автоматично ще се въведе в системата като пазарна.
            Това означава ли че позицията ми ще се разпродаде на пазарна цена дори, ако към момента на автоматичното и въвеждане в системата, цената спадне под посочената от мен стоп цена.
            да означава, че може и да се реализира в по-неблагоприятена за теб цена и да ти изяде печалбата. за да не се случи това пускаш лимитирана пазарна.

Коментар

• • Пазарна стоп поръчка: Когато стоп цената бъде достигната (или надхвърлена при стоп поръчки "купува" и съответно спадне под, при стоп поръчки "продава"), стоп поръчката автоматично се въвежда в системата като пазарна поръчка.

Имам един въпрос:

Коментар

• Да
                все едно си със старата система
                за теб дали е XETRA или старата система няма никакво значение
                дори дружеството да е от сегмент В на Неофициален пазар, които са само на аукцин пак няма проблем
                въвеждаш си офертата вечер или сутрин и си готов

Първоначално изпратено от sentex
                А В МОЯ СЛУЧАЙ, ТЪЙ КАТО АЗ ПУСКАМ ЛИМИТИРАНИ ПОРЪЧКИ ЗА ДЕНЯ В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ, ЗАЯВКАТА МИ ТРЯБВА ДА Е СЛЕДНАТА:

ЛИМИТИРАНА ПОРЪЧКА
                EXR FOK

DATE ОСТАВА СИ ЗА ДЕНЯ, КОЙТО Е

БРОЙ .....
                ЦЕНА......

НЕ СЪМ СИГУРНА ДАЛИ ТАКА БЕШЕ РЕДА. МИСЪЛТА МИ Е, ЧЕ ДАТАТА НЕ СЕ ПРОМЕНЯ И EXR ТРЯБВА ДА Е НА FOK

Коментар

• А В МОЯ СЛУЧАЙ, ТЪЙ КАТО АЗ ПУСКАМ ЛИМИТИРАНИ ПОРЪЧКИ ЗА ДЕНЯ В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ, ЗАЯВКАТА МИ ТРЯБВА ДА Е СЛЕДНАТА:

ЛИМИТИРАНА ПОРЪЧКА
                  EXR FOK

DATE ОСТАВА СИ ЗА ДЕНЯ, КОЙТО Е

БРОЙ .....
                  ЦЕНА......

НЕ СЪМ СИГУРНА ДАЛИ ТАКА БЕШЕ РЕДА. МИСЪЛТА МИ Е, ЧЕ ДАТАТА НЕ СЕ ПРОМЕНЯ И EXR ТРЯБВА ДА Е НА FOK

Коментар

• Първоначално изпратено от sentex
                    КОНКРЕТНИЯ ВЪПРОС ГО НАПИСАХ МАЛКО ПО-НАДОЛУ. ЕТО ГО ПАК:

ДОБРЕ ДЕ, КАКВО ЗНАЧИ ТОВА ОТ ТОЛКОВА ЧАСА ДО ЕДИ КОЛКО СИ ЧАСА ЩЕ СЕ ИГРАЕ ЕДИ КАКЪВ СИ АУКЦИОН. АЗ НЯМАМ ДОСТЪП ПРЕЗ ДЕНЯ ДО COBOS И ИГРАЯ САМО С ЛИМИТИРАНИ ПОРЪЧКИ, КОИТО ПУСКАМ РАНО СУТРИН. ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ЛИ КАКТО СЕГА ИЛИ КАК? ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА НЕКОНКРЕТНОТО ОБЯСНЕНИЕ, ОБАЧЕ ТАЯ ПЛАТФОРМА МИ Е ПЪЛНА МЪГЛА.
                    и сегашната търговска система (описана в правилника) е сложна. Но малцина са я чели ЗАЩОТО 98% от опциите или се използват рядко или са с никакво влияние всъщност.

Така е и с новата система.

ето отговора на вашия въпрос

- сутрин или вечер си пускате поръчката и тя участва и в аукционите и в нормалната търговия. Аукционите НЯМА да са атрактивни в повечето случай и в тях в повечето случай няма да има сделки.

Например в 9:20 има аукцион за Монбат, най-добра купува е 13,5 най-добра продава е 13.6 и няма сделки. Всички оферти си минават в нормалната търговия, накрая си влизат в закриващия аукцион и край.
                    Както досега. (разбира се има и поръчки, които да важат само за откриващия, закриващия аукцион, междинния (какъвто почти никога няма да има) и нормалната търговия, но предполагам че ще са под 1% от всички поръчки)

Така че реално НИЩО не се променя
                    Тези аукциони просто НАМИРАТ равновесната цена за започване на следващата фаза, когато има преплетени оферти. Например след IPO има оферти които се преплитат в диапазон 20-30% и трудно се намира равновесната цена.
                    Или след новина излязла следобяд.
                    Аукциона показва кое е повече търсенето или предлагането и по-лесно се вижда къде е равновесната цена.

Коментар

• КОНКРЕТНИЯ ВЪПРОС ГО НАПИСАХ МАЛКО ПО-НАДОЛУ. ЕТО ГО ПАК:

ДОБРЕ ДЕ, КАКВО ЗНАЧИ ТОВА ОТ ТОЛКОВА ЧАСА ДО ЕДИ КОЛКО СИ ЧАСА ЩЕ СЕ ИГРАЕ ЕДИ КАКЪВ СИ АУКЦИОН. АЗ НЯМАМ ДОСТЪП ПРЕЗ ДЕНЯ ДО COBOS И ИГРАЯ САМО С ЛИМИТИРАНИ ПОРЪЧКИ, КОИТО ПУСКАМ РАНО СУТРИН. ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ЛИ КАКТО СЕГА ИЛИ КАК? ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА НЕКОНКРЕТНОТО ОБЯСНЕНИЕ, ОБАЧЕ ТАЯ ПЛАТФОРМА МИ Е ПЪЛНА МЪГЛА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                        След като тия поръчки се изпълняват на секундата и после се изтриват има ли опция в непрекъснатата търговия някой си е сложил чудно как продава CHIM да речем на 10.7 и да си оставя оферта на 10.75 ?

• Поръчките от тип веднага или никога (immediate-or-cancel, IOC) се изпълняват незабавно и в пълен обем, или във възможно най-пълен обем. Неизпълнената част от поръчката тип ІОС се изтрива, без да се въвежда в системата.

• Поръчките от тип всичко или нищо (fill-or-kill, FOK) се изпълняват незабавно и в пълен обем или изобщо не се изпълняват. Ако поръчката не може да бъде изпълнена незабавно и в пълен обем, тя се изтрива, без да се въвежда в системата.

Коментар

• Първоначално изпратено от sentex
                          АЙДЕ МОЛЯ ВИ, НЯКОЙ КОЙТО Е НАЯСНО ДА ОБЯСНИ С ПРОСТИ ДУМИ, А НЕ С ЦИТАТИ ОТ РЪКОВОДСТВОТО.
                          аз вчера прочетох всички файлове, че и до борсата звъннах и написах нещо, след като получих задачата от темата До Investor.bg

http://www.investor.bg/?id=64836

та какъв е конкретния въпрос?

Нещата са горе долу лесни, само трябва човек да се въоръжи със списък на Фазите, списък на Кодовете, график на различните Фази (досега бяха 3 пре-трейдинг (9-9:30, трейдинг 9:30-14 и пост-трейдинг 14-16ч.)
                          Сега малко се увеличават с едни аукциони, които ще неутрализират Феномена с препрлитането в 9:30
                          Тези аукциони няма да са съвсем скрити, защото ще се показва кое е повече - търсенето или предлагането и с колко е повече, когато има преплитащи се оферти (предпоставка за сделки)
                          когато офертите не се преплитат, ще се показват просто най-добър бид и аск

Коментар

• АЙДЕ МОЛЯ ВИ, НЯКОЙ КОЙТО Е НАЯСНО ДА ОБЯСНИ С ПРОСТИ ДУМИ, А НЕ С ЦИТАТИ ОТ РЪКОВОДСТВОТО.

Коментар

• След като тия поръчки се изпълняват на секундата и после се изтриват има ли опция в непрекъснатата търговия някой си е сложил чудно как продава CHIM да речем на 10.7 и да си оставя оферта на 10.75 ?

• Поръчките от тип веднага или никога (immediate-or-cancel, IOC) се изпълняват незабавно и в пълен обем, или във възможно най-пълен обем. Неизпълнената част от поръчката тип ІОС се изтрива, без да се въвежда в системата.

• Поръчките от тип всичко или нищо (fill-or-kill, FOK) се изпълняват незабавно и в пълен обем или изобщо не се изпълняват. Ако поръчката не може да бъде изпълнена незабавно и в пълен обем, тя се изтрива, без да се въвежда в системата.

Коментар

• ДОБРЕ ДЕ, КАКВО ЗНАЧИ ТОВА ОТ ТОЛКОВА ЧАСА ДО ЕДИ КОЛКО СИ ЧАСА ЩЕ СЕ ИГРАЕ ЕДИ КАКЪВ СИ АУКЦИОН. АЗ НЯМАМ ДОСТЪП ПРЕЗ ДЕНЯ ДО COBOS И ИГРАЯ САМО С ЛИМИТИРАНИ ПОРЪЧКИ, КОИТО ПУСКАМ РАНО СУТРИН. ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ЛИ КАКТО СЕГА ИЛИ КАК? ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА НЕКОНКРЕТНОТО ОБЯСНЕНИЕ, ОБАЧЕ ТАЯ ПЛАТФОРМА МИ Е ПЪЛНА МЪГЛА.

Коментар

Working...
                                X