IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Борсата подивя - дали е здравословно

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гювечов - ще е полезно да отговориш на аргумента на Афтър в поста му от 15 Юли 2007 17:46.

Коментар

• Боби75 - пак демонстрираш нежелание да четеш. И повърхностна мисъл. Освен това бягаш от дискусия... Нищо ново, това ти е стил.

Явно задълбочената дискусия става с други.... Които поне следят логиката на постовете.

Афтър - подозирам че по повдигнатия от теб въпрос ще имаме дълбоко несъгласие. С което окончателно ще обидим онези, които смятат че сме един и същ човек-агент на АНИ

С едно изречение - според мен, тези мерки няма да окажат никакъв сериозен положителен ефект. Раздвижването трябва да дойде от други мерки, но те са дългосрочни. В чудеса и бързи рецепти аз не вярвам.

Коментар

• Аз искам да ви задам друг въпрос.

Смятате ли че едно сериозно намаление на данъчно-осигурителната тежест ще подпомогне по-бърз растеж на БФБ и цените на НИ.

Имам собствено мнение, но искам да чуя и вашето.

Според мен това е единствения реален и бързо изпълним ход на управляващите, който може да подпомогне БГ икономиката.

Коментар

• е 22, все пак го коментира, макар и в твой стил. пак нищо не каза, но е похвално, че се отзова
          аз казвам браво. и весело изкарване на Витоша ха ха ха ха

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
            Първоначално изпратено от AfterDark
            Първоначално изпратено от Martingale
            Spored men nito imotite nito borsata sa balon. Prosto ima mnogo likvidnost po sveta i u nas.
            Ето един изключително разумен коментар.
            аз бих искал 22 да коментира това..
            Боби75 - похвално е, че се реши отново да пишеш тук със стария си ник, но явно имаш лош ден. Не само че и други днес те уловиха в невежество и слаба мисъл, но ти продължаваш да скачаш като бик на червено само щом ме зърнеш

Мартингейл е напълно прав, разбира се!... Просто бих добавил - освен това има и специфични, български, причини за поскъпването и на акциите и на имотите. Мисля доста сме коментирали. Но може и пак, ако има желаещи!

А за тебе, Боби75 - понеже явно не четеш внимателно, а постоянно злобееш и ръсиш обиди, напомням и друго (което практически повтарям от няколко дни в тази тема):

Първоначално изпратено от 22
            ...

Специално подчертах в тази тема, че това че нещо поскъпва само по себе си не значи, че е балон!! И че не трябва да слагаме всички акции и имоти под един показател!! Не съм и твърдял никъде, че БФБ е балон!! Просто призовавам към сравнения. И размисъл. И бдителност.

Но явно на някои други мисли им са в главата.

Коментар

• прав си за локалния елемент, но в нашия случй говорим и за огромна ликвидност.

но да. ако се опираме на локалния елемент верно нищо не се знае
              ако разчитаме само на локалния елемент, докато има ръст на БВП можем да сме спокойни.
              ...и за НИ и за борсата

Коментар

• Истински срив е имало и на руската и на гръцката борса без той да е предшестван или последван от срив на НИ.

Гръцката борса към момента на срива е била с 2 пъти по-голяма капитализация от БВП на Гърция. Това се случва в година след многобройни ПППия.

Мисълта ми е, че при срива в Гърция, една много по-голяма от нашата борса, която е имала много по-голямо значение и влияние вурху икономиката на страната се е срутила, като това не е довело до срив на НИ в Гърция.

Сценариите, които градиш са верни в глобален аспект. В локален обаче не е съвсем така.

Нито БФБ, нито имотния пазар в големите градове в БГ са толкова интегрирани със световната икономика и финансови пазари, че това да трябва да окаже такова влияние.

Освен това съществува и друг сценарий - инвеститорите да предпочетат emerging markets при рецесия в развитите икономики предвид по-голямата доходност и по-големите възможности за бързо recovery.

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
                  Боби75,

Смяташ ли че глобалната и локалната "свръхликвидност" ще намалее?
                  Darki, за това може много да се говори и както е показал Martingale най-добре е за това нещо да се мисли в сценарии.

Първия път, когато 22 се нахвърли да ме ръфа беше, когато казах, че човек инвестираш в НИ трябва добре да си е направил сценариите. Той предпочита хората сляпо да му вярват.

А това, че имаш имот в Москва показва, че ти добре си си направил сценариите.

Сега ще ти спдоеля най-вероятния сценарии. По-подробно не искам да коментирам, защото това отнема много време и усилия.

1. Истински срив на борста може да има само след срив на НИ
                  2. Сривът на НИ ще се държи на свръхликвидността. Ти подпитваш не знам с какви цели дали свръхликвидността ще намалеее. Може да намалеее само, ако има дефлация и съответно депресия в САЩ
                  3. Най-вероятната година е 2010, а може и по-рано. Тази година ще е пика на пенсиониращи се бейби бумъри в САЩ. Това съчетано с недостатъчността на пенсионното осигуряване в САЩ ще ги накара да осъзнаят, че живеят в прекалено големи къщи. Ще се опитат да сменят къщата за по-малко жилище в по-спокоен райнон.
                  4. Съответното падане на цените на НИ ще ги накара да почнат да продават акции, за да има с какво да живеят
                  5. Различните страни имат пикове на икономиките в различно време, но икономическите кризи са с еднако дъно за всички. Докато за Япония имаше огромно количество чужда икономика, която я крепеше след 89 година, то САЩ е толко голяма икономика, че ще повлече всички.
                  6. Хоп кризата в България.

Гледай сега 22 как ще ме погне ха ха ха ха ха

Коментар

Martingale,

Съжалявам, пуснах преди да прочета поста ти.

Отново изключително разумен и аргументиран коментар от твоя страна.

По аналогия българите поради изключителната си инвестиционна некомпетентност ще продължат да помпат парите с в НИ.
                    Mersi. Az imam opaseniq obache za tazi esen za US. Tova me spira naprimer da sum s leverage v BG.

Коментар

• Martingale,

Съжалявам, пуснах преди да прочета поста ти.

Отново изключително разумен и аргументиран коментар от твоя страна.

По аналогия българите поради изключителната си инвестиционна некомпетентност ще продължат да помпат парите с в НИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                        Първоначално изпратено от AfterDark
                        Spored men nito imotite nito borsata sa balon. Prosto ima mnogo likvidnost po sveta i u nas.
                        аз бих искал 22 да коментира това.

според мен коментара е преди всичко правилен. по-нататък няма да коментирам засега.
                        Ами да, освен че е разумен е преди всичко правилен.

Боби75,

Смяташ ли че глобалната и локалната "свръхликвидност" ще намалее?

Коментар

Btw. i ot tova ste zavisi po-natatuchnoto razvitie. Moje da ochakvame dva shoka:

1) sriv v US -> uvelichavane na risk aversion -> izteglqne na pari ot emerging markets -> sriv v BG

2) US oste ne izpada v recesia -> oste povishavane na lihvite -> bqgstvo na pari ot emerging markets.

Vse mi se struva, che ako se razvie nqkoi ot gornite scenarii nie ste imame vuzglavnica. Prosto nashte fondove ne umeqt da investirat na zapad i ste nalivat pari tuk dori ako hot money se izteglqt. Bog da blagoslovi nekompetntnostta.

Коментар

аз бих искал 22 да коментира това.

според мен коментара е преди всичко правилен. по-нататък няма да коментирам засега.

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale

Коментар

• Spored men nito imotite nito borsata sa balon. Prosto ima mnogo likvidnost po sveta i u nas.

Коментар

Working...
                                X