IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ - обзор на дневната търговия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На кого се дължат големия брой сделки за по две акции днес по ликидни позиции (CHIM, FIB, CCB)? Някой знае ли?
    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от dianka
      Първоначално изпратено от MIK
      Вярно,че съм нов на този пазар,но идвам,от други не по малко трудни пазари.Следеики основно само тази позиция ми прави впечатление,че през известно време се правят сериозни прехвърляния,които определено карат цената надолу.Не знам дали може една акция да се нарече неликвидна,ако от нея на пазара има около 400 000 бройки.
      ликвидността зависи не от това колко бройки има в такива който са купували на 50-100% по-високи цени, а от броя сделки в момента

BLABT
      е на 122 -ро място по ликвидност на една от най-неликвидните борси, каквато е БФБ
      http://kompanii.investor.bg/?cat=147...eport=0&page=3

едва ли си бил на по-трудна борса като ликвидност
      само Украйнската е по-трудна

сигурно си имал проблем със загуби и т.н., но с ликвидност едва ли
      С последното съм напълно съгласен,защото основно печеля от Форекс- ,а там да не можеш да купиш нещо просто е невъзможно.
      Независимо,че съм нов на БФБ, мисля ,че Благоевград е доста подценен и някой манипулира пазара надолу.Успех тижелая.

Коментар

• Първоначално изпратено от MIK
        Вярно,че съм нов на този пазар,но идвам,от други не по малко трудни пазари.Следеики основно само тази позиция ми прави впечатление,че през известно време се правят сериозни прехвърляния,които определено карат цената надолу.Не знам дали може една акция да се нарече неликвидна,ако от нея на пазара има около 400 000 бройки.
        ликвидността зависи не от това колко бройки има в такива който са купували на 50-100% по-високи цени, а от броя сделки в момента

BLABT
        е на 122 -ро място по ликвидност на една от най-неликвидните борси, каквато е БФБ
        http://kompanii.investor.bg/?cat=147...eport=0&page=3

едва ли си бил на по-трудна борса като ликвидност
        само Украйнската е по-трудна

сигурно си имал проблем със загуби и т.н., но с ликвидност едва ли

Коментар

• Вярно,че съм нов на този пазар,но идвам,от други не по малко трудни пазари.Следеики основно само тази позиция ми прави впечатление,че през известно време се правят сериозни прехвърляния,които определено карат цената надолу.Не знам дали може една акция да се нарече неликвидна,ако от нея на пазара има около 400 000 бройки.

Коментар

• Първоначално изпратено от MIK
            От извастно време се опитвам да купя акции на Благоевград Бт.Според мен курса е изгоден,но се оказва, че на тези курсове на които се изнасят на борсата е доста трудно за по голямо количество.Незнам дали съм прав,но имам чувството,че някой манипулира пазара с цел спад на цената при изключително слабо предлагане.Ако това е така мисля ,че пазара го чака-сериозно покачване на курса.
            то е трудно да се натрупа обем от неликвидна акция
            добре дошъл
            причината е че малцина искат да продават на загуба (както е при Блабт, защото тук е имало и двойно по-големи цени)

Коментар

• От извастно време се опитвам да купя акции на Благоевград Бт.Според мен курса е изгоден,но се оказва, че на тези курсове на които се изнасят на борсата е доста трудно за по голямо количество.Незнам дали съм прав,но имам чувството,че някой манипулира пазара с цел спад на цената при изключително слабо предлагане.Ако това е така мисля ,че пазара го чака-сериозно покачване на курса.

Коментар

• Първоначално изпратено от afterd
                Не говоря за позиции, за които нормалното количество е 1-2 бройки... Днес имаше такива сделки по други позиции.. интересно ми е просто
                ами представи си, брокер си, седиш си в офиса и ти е скучно.. я да видим колко акции имаме от тая компания .. а - 9998, значи трябва да се купят още 2 а от другата 649 - значи трябва още 1

Коментар

• Не говоря за позиции, за които нормалното количество е 1-2 бройки... Днес имаше такива сделки по други позиции.. интересно ми е просто

Коментар

• Първоначално изпратено от afterd
                    Какъв е смисълът посредник да прави предимно сделки за по 1, 2, 5 акции?.. Сещам се за едни класации на посредниците по брой сделки, ама малко странен начин за реклама ми идва...
                    Нали знаш че тези сделки са за по 20 000 лв.
                    то вече спряха да ги правят
                    такива обеми могат да минат при ХДПАТ
                    МОСТстрой и др. с високи цени.

Коментар

• Какъв е смисълът посредник да прави предимно сделки за по 1, 2, 5 акции?.. Сещам се за едни класации на посредниците по брой сделки, ама малко странен начин за реклама ми идва...

Коментар

• Re: bth

Първоначално изпратено от Джуст А Традер
                        Първоначално изпратено от на 04.03.2004 малеев
                        Заводски строежи-ПС-Перник АД-Перник /ZASPE/ уведомява, че е сключило договор с Вълканов и Миланов ООД за строителство на Тенис комплекс Малееви, на стойност 755 252.65 /без ДДС/, което представлява поръчка над 10% от средните приходи на дружеството за последните три години.
                        Въз основа на постъпило мотивирано искане, на основание чл. 94, ал. 13, т. 2 от Правилника на БФБ-София АД се отменят ограниченията в допустимите граници на отклонение на цената по чл. 94, ал. 1 и ал. 12 на "Заводски строежи-ПС-Перник" АД-Перник (борсов код - ZASPE) за борсовата сесия от 05.06.2007 г.

НЕЩО СА ЗАМИСЛИЛИ ТУКАНКА.....

http://www.bulgaria.domino.bg/pernik/firmi/zavstro/
                        Ето го и резултатът: 34331 х 34,954

Коментар

• мисля,че точно във връзка със заглавието на темата нещо си се объркал/а

китайците са си китайци,тук е БГ

Коментар

• Във връзка с със заглавието на темата ето една статия, която Инвесторите случайно а пропуснали
                            http://money.ibox.bg/news/id_488222275

Коментар

• Re: bth

Първоначално изпратено от на 04.03.2004 малеев
                              Заводски строежи-ПС-Перник АД-Перник /ZASPE/ уведомява, че е сключило договор с Вълканов и Миланов ООД за строителство на Тенис комплекс Малееви, на стойност 755 252.65 /без ДДС/, което представлява поръчка над 10% от средните приходи на дружеството за последните три години.
                              Въз основа на постъпило мотивирано искане, на основание чл. 94, ал. 13, т. 2 от Правилника на БФБ-София АД се отменят ограниченията в допустимите граници на отклонение на цената по чл. 94, ал. 1 и ал. 12 на "Заводски строежи-ПС-Перник" АД-Перник (борсов код - ZASPE) за борсовата сесия от 05.06.2007 г.

НЕЩО СА ЗАМИСЛИЛИ ТУКАНКА.....

http://www.bulgaria.domino.bg/pernik/firmi/zavstro/

Коментар

• до
                                всички!
                                Вижте информацията за инвестиция във фабрики за цигари на "Джапан Табако" - 100 млн.долара в Сърбия.
                                Честито! Миналата година тези средства се бяха насочили към нашите фабрики, но ......
                                инфото е в темата ТАБАК!!??

Коментар

Working...
                                X