Първоначално изпратено от kosuma
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ - обзор на дневната търговия
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kosumaНякой да е чувал за вътрешно инфо в търговията на фондов пазар?
Да-повечето участници в него.
Някой да е ползвал вътрешно инфо на фондов пазар?
Не-никой от участниците в него.
Потвърждение последните два месеца на БФБ.
Нагледах се на мършава търговия без обем,с малки изключения,но с голяма интрига по много позиции.
Бих добавил и вдигането на цените в пъти на разни измислени дружества (обикновено от сферата на строителството, енергетиката или машиностроенето) като се превъртат по няколко десетки акции и цената расте с 10-20% на ден.
Или пък забавната теория, че сплита е нещо по-различно от преливане на пусто в празно.Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Коментар
-
Някой да е чувал за вътрешно инфо в търговията на фондов пазар?
Да-повечето участници в него.
Някой да е ползвал вътрешно инфо на фондов пазар?
Не-никой от участниците в него.
Потвърждение последните два месеца на БФБ.
Нагледах се на мършава търговия без обем,с малки изключения,но с голяма интрига по много позиции.МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
SubZero, няма безпогрешни хора, но пък за мен си един от най-ценните форумци. ;-)
По отношение на това, защо съдът е допуснал вписването - юристът ми каза, че съдът следи наистина само за допустимост на текстовете според ТЗ. При евентуално атакуване на решението от някой акционер или друго лице, тогава вече ще се разглежда ЗППЦК и ще се тълкува.
Коментар
-
HSLB
Аз също смятам, че тази промяна в Устава е незаконна и като такава просто няма да се спазва от акционерите. Ако се сезира КФН за този случай, те би трябвало да задължат дружеството да включи в дневния ред на следващо ОСА точка за промяна или отмяна на този текст или директно да свика извънредно ОСА с единствена точка в дневния ред за промяна или отмяна на този текст.
При всички случаи никой не е длъжен да се съобразява с текст, който е в противоречие с императивна разпоредба на ЗППЦК.
Интересното в случая е, че явно акционерите, които са били на ОСА, взело това решение или са били "за" това или са дремели и никой не се е усетил да блокира вписването на това решение. И при двата случая са за таковане... Материалите от ОСА трябва да са изпратени на КФН и след като и тя досега не е взела становище може да се разбере колко работят и там. И те са за таковане...
Коментар
-
Здравейте,
извинявам се, ако съм подвел някой с мнението си по-долу. Оказа се, че с юриста, с когото работя, не сме се разбрали при първия ни разговор по темата. Тъй като Subzero винаги е бил точен в становищата си, днес отново реших да коментирам казуса и се оказа, че наистина Subzero е прав. Така че очевидно имаме казус и предполагам КФН ще трябва да вземе отношение. Поздрави и още веднъж се извинявам за погрешната информация.
PS: Интересно по каква процедура би се отменила промяната в устава и кой ще сезира съда за недопустимостта на тази промяна в устава. Адвокатите на дружеството, които са толкова печени в борбата с държавата по отношение на интересите на двете страни в СЛБ, защо са допуснали тази странна промяна и с каква цел се правят на ударени, не вярвам да е от некомпетентност. Много добре са знаели, че пред съда ще мине и после ако някой има проблем с този член на устава ще трябва да се разправя със съда. Въобще пълна каша.
Коментар
Коментар