IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Финансиране срещу обезпечение Акции (репо-сделки и др.)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• repo

Според вас коя банка или дружество предлагат най-изгодни условия за репо финансиране срещу акции? 10x in advance

Коментар

• Инвестбанк и Пощенска банка намаляват репата с 3,27 млн. лв. през януари

http://www.investor.bg/?id=59865

Коментар

• Да,имаш един... :-)

Коментар

• Здравейте!
          Имам ли съмишленици тук? В смисъл, че подготвям репо на целия ми портфейл през следващата седмица!? Нова Година - Нов късмет!
          Поздрави на всички смели инвеститори!
          Инвестирайте разумно!

Коментар

• Да ни е честита новата година! С пожелания за много успехи, както финансови така и в личен план.

Коментар

• Здравейте,
              дружествата, които са изброени в сатията ли са всички възможни варианти за взимане на подобен кредит. Моля да ме ориентирате към кой да се насоча, защото Пощанска банка ме респектираха с това, че мога да заложа акции, които са част от индексите за не по малко от 50 к лева, което не ме устройва. За колко време става усвояването на кредита.

Коментар

• Кредитният портфейл от репо-сделки достигна 52 млн. лв. през декември

http://www.investor.bg/?id=58683

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                  Първоначално изпратено от LuckyStrike
                  Доход... В случая дори не трябва да се споменава това име свято... . Все си мисля, че ако а) взема известна сума срещу обезпечение за ползване през ограничен период от време и б) за периода на ползване дължа месечна лихва и в) трябва да върна цялата сума на определена дата и г) ако не я върна - губя обезпечението, тогава не съм получил доход, а кредит. Може и да пропускам нещо, но аз за облагаем кредит нищо не съм чувал.

Когато говорим за Договор за кредит, oбезпечен с репо сделка по чл. 2 ал. 1) и ал. 3) от Закона за договорите за финансово обезпечение, мисля че не може да става и дума за доход.

В правилното свързване на трите понятия Доход, Кредит и Обезпечение в съответния нормативен контекст според мен се крие разковничето за излизане от нормативната каша около репо сделките. Това свързване обаче може да стане само от много добре подготвени юрист и експерт-счетоводител.

Казаното тук е лично мнение, възможно е и да греша.
                  Напълно съм съгласен. Това е логичното талкуване, така би го приел всеки нормален човек, но дали такива са данъчните и дали и те ще го изтълкуват така. Ще съм напълно спокоен когато го чуя от тях. Другия вариант е в декларацията да не ги вписваме водейки се от горното логично талкуване, а ако ни направят проблем да ходим по съдилища.
                  Еми така ще правим

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyStrike
                    Доход... В случая дори не трябва да се споменава това име свято... . Все си мисля, че ако а) взема известна сума срещу обезпечение за ползване през ограничен период от време и б) за периода на ползване дължа месечна лихва и в) трябва да върна цялата сума на определена дата и г) ако не я върна - губя обезпечението, тогава не съм получил доход, а кредит. Може и да пропускам нещо, но аз за облагаем кредит нищо не съм чувал.

Когато говорим за Договор за кредит, oбезпечен с репо сделка по чл. 2 ал. 1) и ал. 3) от Закона за договорите за финансово обезпечение, мисля че не може да става и дума за доход.

В правилното свързване на трите понятия Доход, Кредит и Обезпечение в съответния нормативен контекст според мен се крие разковничето за излизане от нормативната каша около репо сделките. Това свързване обаче може да стане само от много добре подготвени юрист и експерт-счетоводител.

Напълно съм съгласен. Това е логичното талкуване, така би го приел всеки нормален човек, но дали такива са данъчните и дали и те ще го изтълкуват така. Ще съм напълно спокоен когато го чуя от тях. Другия вариант е в декларацията да не ги вписваме водейки се от горното логично талкуване, а ако ни направят проблем да ходим по съдилища.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                      Първоначално изпратено от BattleRoyal
                      В случая дохода е все още необлагаем, т.е. не се отклоняваме от плащане на данъци, а просто не декларираме доход, който не подлежи на облагане с данъци...
                      ...
                      Това важи за сделките на нормален пазар. Аз повдигам въпроса за резултатите от репо-сделките (те се сключват извън регулирания пазар).
                      Хосе, известно ли ти е точно с кой нормативен текст репо сделките бяха извадени от регулиран пазар, аз не успях да го намеря.

И данъчния като види че Монбат си го купил март на 10 лв. и си го "продал" извън регулирания пазар на Пощенска банка по 15 лв. е твърде вероятно да си каже - Охоо, кой се е покрил и не е подал декларацийка, този доход е облагаем!

Коментар

• относно данъчното облагане

в новия закон пише, че декларираш приходи от търговия с акции на регулиран пазар на ценни книжа в България, само ако сумите са ти изплатени от ИП-то. Тоест, ако не са ти изплатени суми и въртиш всичко при ИП-то нищо не декларираш.

Освен това няма методика, по която да покажеш какво представляват сумите, които са ти изплатили - вследствие на покупко/продажда на какви акции.

Форма за това има само за търговията с чуждестранни акции, при които сега се облага печалбата с данъци.

Освен това не е ясно как декларирап колко пари си вкарал при ИП-то. Щото ако си изкарал пари отдно ИП, за ра ги екараш при друго, това не е реално изплащане на приходи.

Абе бъркотия отвсякъде

Коментар

• Първоначално изпратено от ggg62
                          Ако някой е попадал в подобна ситуация, моля да даде акъл:
                          Имам репо с падеж след седмица. Трябва да изкупя обратно дялове на "Капман Макс", обект на репо. Идеята ми след това е да ги продам веднага с цел финансиране на друга сделка. Проблема е, че не ми стига кеш за обратното изкупуване по репото. Трябва да покрия по някакъв начин времевия лаг от 2+2 дни /сетълментите/. Нямам възможност за кредит. Някакви идеи от сродни души?
                          Продай нещо което си имал в потфейла си преди на сключиш репото и което то е налично в момента. Дано да имаш такова.....

Коментар

• Първоначално изпратено от ggg62
                            Ако някой е попадал в подобна ситуация, моля да даде акъл:
                            Имам репо с падеж след седмица. Трябва да изкупя обратно дялове на "Капман Макс", обект на репо. Идеята ми след това е да ги продам веднага с цел финансиране на друга сделка. Проблема е, че не ми стига кеш за обратното изкупуване по репото. Трябва да покрия по някакъв начин времевия лаг от 2+2 дни /сетълментите/. Нямам възможност за кредит. Някакви идеи от сродни души?
                            търси от приятели, познати, говори с брокера си, говори с банката репант да ти ги продаде направо

направи нещо

Коментар

• Ако някой е попадал в подобна ситуация, моля да даде акъл:

Коментар

• Първоначално изпратено от Stormbringer
                                ... Интересно кои акции е репирал преоблеченият като мечка бик и не го ли е страх от корекцията, срива и т.н.
                                Не се надявай.

Коментар

Working...
                                X