IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Финансиране срещу обезпечение Акции (репо-сделки и др.)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vlado64
    Здравейте.Моя ИП ми казва ,че при репо сделка трябва да имам 30 000 лв. по дадена позиция . Аз предлагам акции за над 130 000 лв. но нямам 30 000 по нито една позиция. Моля споделете вярно ли е това или нещо ме будалкат?
    Po princip e taka,no po6tenska banka 6te ti dadat, te oceniavat na 50% po likvidnite pozicii, zavisi oba4e koi ti e posrednika pri koito sa ti akciite, za6toto 6te triabva da gi naredi6 na podsmetka pri po6tenska za da ti otpusnat zaema. USPEH!!!
    lipsata

Коментар

• Просто се обади на пощенска или пиреус Зле са си местните банки от към нови продукти - все още нещо различно от:

1. искам да открия сметка
      2. трябва ми кредит

им е стряскащо ?!

Преди година от банка, която е много коментирана тези дни ми обясняваха, че акредитив, какъвто искам аз не може по принцип да се открие...

Свършиха ми работа в съседната банка...

П.С. не казвам, че споменатите по-горе банки са с нещо по-добри от другите по принцип !

Коментар

• Здравейте.Моя ИП ми казва ,че при репо сделка трябва да имам 30 000 лв. по дадена позиция . Аз предлагам акции за над 130 000 лв. но нямам 30 000 по нито една позиция. Моля споделете вярно ли е това или нещо ме будалкат?

Коментар

• Рекорден ръст на репо-пазара с 3 млн. лв. днес до 21 млн. лв.
          Репо-пазарът е на път да си съперничи с нормалната борсова търговия, след като днес на него оборотът е за 6,34 млн. лв., от които 2,4 млн. лв. с акции на БТК.

Днес станахме свидели на репо-сделка с неработещо дружество – Химко АД. Сделката е за 120 000 акции при 5,5 стотинки за акция за общо 6 600 лв. Текущата цена на Химко е 23 стотинки, тоест доста по-високо от цената на репо-сделката.
          Има и актуализирана табличка с условията на банките, като Инвестбанк не иска нотариална заверка за фирми
          http://www.investor.bg/?id=50282

Коментар

• оказва се, че и в Пощенска банка има минимум
            може да направите няколко малки репа, но общо за един клиент е хубаво да са към 10 000 лв., може и по-малко например 8-9 000 лв.
            това ми каза човека на гишето

Коментар

• Според мен, репо-сделките са вид кредитиране срещу залог акции и не би следвало да се разглеждат като облагаеми сделки.
              Ако не си ги изкупиш обратно или банката ги продаде(поради силен спад на цената) си става сделка на регистрационен пазар и си е облагаема сделка.Не съм гледал в закона,някой питал ли е като е правил репо-то?

Коментар

• Може би моят коментар не е съвсем на място, но има достатъчно банки, които имат и договорни фондове, ДСК, ОББ, Райфайзен,... Не е ли по-лесно и по-евтино да си вземеш кредит от тези банки, като заложиш пред тях дялове от договорните им фондове. Доколкото знам, Райфа дават кредит срещу обезпечение договорен фонд при 125 % и лихва 7,50 и 8,00 % в зависимост от това, дали ще доказваш доход или не... Не съм специалист, но по-малък доход срещу по-добри условия за финансиране...

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов

утре ще трябва да го проверим, защото брокер ми писа да ми съобщи, че вече в Пиреос искат минимум обем от 80 000 лв. сумарно за всички репа на един клиент
                  Искаш да кажеш МАКСИМУМ 80 К дават финансиране на 1 физ. лице.
                  Аз се чудя толкова ли е слабичка тази банка, че Инвестбанк да отпускат до 500 К, а Пиреус едва 80. Леко се излагат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                    Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                    Ново допълнение

лимитите на Пиреос за физически лица са 80 000 лв сумарно за всичките репа на един клиент при тях, а за юр.лица - тази сума е 100 000 лв. Това е доста съществена отлика от предлаганата от Инвестбанк услуга, където както гласят правилата тенденцията е да се правят репа над 30 хил. лв.
                    Не те разбрах. В Пиреус доколкото знам минимума е 5 000 лв., което значи да дадеш актив за минимум 10 000 лв. Освен, ако няма някоя промяна в последната седмица.
                    утре ще трябва да го проверим, защото брокер ми писа да ми съобщи, че вече в Пиреос искат минимум обем от 80 000 лв. сумарно за всички репа на един клиент

Коментар

• Първоначално изпратено от BENCHA
                      Pichove, a imate li ideia pri napraveno repo,ako dokato akciite sa prehvyrleni na bankata i v tiah izlezat prava ili divident koi go vzima?
                      За да имаш право на дивидент или права, акциите трябва да са на твое име. Няма проблем да се обадиш на банките, да ти променят с анекс датата на закриване и да закриеш репото два дена преди крайната дата с право на дивидент или права.
                      Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• подходът на инвестбанк е гъвкав, но за такива клиенти, които вече са правили репо при тях. за нови не е гъвкав проверих го днес

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                          Ново допълнение

лимитите на Пиреос за физически лица са 80 000 лв сумарно за всичките репа на един клиент при тях, а за юр.лица - тази сума е 100 000 лв. Това е доста съществена отлика от предлаганата от Инвестбанк услуга, където както гласят правилата тенденцията е да се правят репа над 30 хил. лв.
                          Не те разбрах. В Пиреус доколкото знам минимума е 5 000 лв., което значи да дадеш актив за минимум 10 000 лв. Освен, ако няма някоя промяна в последната седмица.

Коментар

• Щом подходът им е гъвкав - това е добре за цялата инвестиционна общност! Остават съмнения, колко точно служители са оторизирани да прилагат "гъвкавият подход". Успехи!
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Ново допълнение

Коментар

• 5 хил. лв. и дори повече.
                                на 25 април Инвест Банк има едно отварящо репо за 6 600 лв., с 2000 акции на Свилоза АД при цена 3.3 лв. за акция.
                                на 2 май (вчера) Инвест банк има репо сделка за 18 000 лв.

5 хил. лв. беше минимума в преди месеци и постепенно го вдигат
                                да записано е 30 000 лв., но практиката показва по-гъвкав подход, което е хубаво за по-малките инвеститори

Първоначално изпратено от zarco
                                Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                                ... БПБ няма точно определен минимум за репо-сделките, докато в Инвест Банк те трябва да са над 5 хил. лв.

За да не стане разминаване в параметрите, ще цитирам текст от процедурата при сключване на репо-сделки с акции в ТБ "Инвестбанк" АД:

"т.7. Ограничения за размера на репо-сделките:
                                - минимален размер на позиция - 30 000 лв.
                                - за физически лица определяме максимален размер - 500 000 лв.
                                - за юридически лица - 1 000 000 лв.
                                За суми, по-големи от позволените, е необходимо одобрение от УС на ТБ "Инвестбанк" АД."

Въпросът ми е откъде е взета сумата 5 000 лв., щом като изрично се цитира: "минимален размер на позиция - 30 000 лв."?

Коментар

Working...
                                X