Първоначално изпратено от vlado64
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Финансиране срещу обезпечение Акции (репо-сделки и др.)
Collapse
X
-
Просто се обади на пощенска или пиреусЗле са си местните банки от към нови продукти - все още нещо различно от:
1. искам да открия сметка
2. трябва ми кредит
им е стряскащо ?!
Преди година от банка, която е много коментирана тези дни ми обясняваха, че акредитив, какъвто искам аз не може по принцип да се открие...
Свършиха ми работа в съседната банка...
П.С. не казвам, че споменатите по-горе банки са с нещо по-добри от другите по принцип !
Коментар
-
Рекорден ръст на репо-пазара с 3 млн. лв. днес до 21 млн. лв.
Репо-пазарът е на път да си съперничи с нормалната борсова търговия, след като днес на него оборотът е за 6,34 млн. лв., от които 2,4 млн. лв. с акции на БТК.
Днес станахме свидели на репо-сделка с неработещо дружество – Химко АД. Сделката е за 120 000 акции при 5,5 стотинки за акция за общо 6 600 лв. Текущата цена на Химко е 23 стотинки, тоест доста по-високо от цената на репо-сделката.
http://www.investor.bg/?id=50282
Коментар
-
Според мен, репо-сделките са вид кредитиране срещу залог акции и не би следвало да се разглеждат като облагаеми сделки.
Коментар
-
Може би моят коментар не е съвсем на място, но има достатъчно банки, които имат и договорни фондове, ДСК, ОББ, Райфайзен,... Не е ли по-лесно и по-евтино да си вземеш кредит от тези банки, като заложиш пред тях дялове от договорните им фондове. Доколкото знам, Райфа дават кредит срещу обезпечение договорен фонд при 125 % и лихва 7,50 и 8,00 % в зависимост от това, дали ще доказваш доход или не... Не съм специалист, но по-малък доход срещу по-добри условия за финансиране...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
утре ще трябва да го проверим, защото брокер ми писа да ми съобщи, че вече в Пиреос искат минимум обем от 80 000 лв. сумарно за всички репа на един клиент
Аз се чудя толкова ли е слабичка тази банка, че Инвестбанк да отпускат до 500 К, а Пиреус едва 80. Леко се излагат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от InvestorrrПървоначално изпратено от Мариян ЙордановНово допълнение
лимитите на Пиреос за физически лица са 80 000 лв сумарно за всичките репа на един клиент при тях, а за юр.лица - тази сума е 100 000 лв. Това е доста съществена отлика от предлаганата от Инвестбанк услуга, където както гласят правилата тенденцията е да се правят репа над 30 хил. лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BENCHAPichove, a imate li ideia pri napraveno repo,ako dokato akciite sa prehvyrleni na bankata i v tiah izlezat prava ili divident koi go vzima?Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мариян ЙордановНово допълнение
лимитите на Пиреос за физически лица са 80 000 лв сумарно за всичките репа на един клиент при тях, а за юр.лица - тази сума е 100 000 лв. Това е доста съществена отлика от предлаганата от Инвестбанк услуга, където както гласят правилата тенденцията е да се правят репа над 30 хил. лв.
Коментар
-
Ново допълнение
Коментар
-
5 хил. лв. и дори повече.
на 2 май (вчера) Инвест банк има репо сделка за 18 000 лв.
5 хил. лв. беше минимума в преди месеци и постепенно го вдигат
да записано е 30 000 лв., но практиката показва по-гъвкав подход, което е хубаво за по-малките инвеститори
Първоначално изпратено от zarcoПървоначално изпратено от Мариян Йорданов... БПБ няма точно определен минимум за репо-сделките, докато в Инвест Банк те трябва да са над 5 хил. лв.
За да не стане разминаване в параметрите, ще цитирам текст от процедурата при сключване на репо-сделки с акции в ТБ "Инвестбанк" АД:
"т.7. Ограничения за размера на репо-сделките:
- минимален размер на позиция - 30 000 лв.
- за физически лица определяме максимален размер - 500 000 лв.
- за юридически лица - 1 000 000 лв.
За суми, по-големи от позволените, е необходимо одобрение от УС на ТБ "Инвестбанк" АД."
Въпросът ми е откъде е взета сумата 5 000 лв., щом като изрично се цитира: "минимален размер на позиция - 30 000 лв."?
Коментар
Коментар