IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Актив Пропъртис ((AKTV / AKTIV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

    По колко вървят терените там?
    Средната цена на кв.м е 40 euro.
    Това прави над 2.5 м.евро за декарите, които притежават само в тази част на града.

    Ако оценим по същата цена и парцелите около Крумово там трябва да добавим още 3.5 м.евро
    Last edited by hullo; 21.01.2020, 23:14.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

      По колко вървят терените там?
      Много по-интересен е иотът на Цариградско особено с този имотен бум в София и специално около булеварда

      Коментар


      • Първоначално изпратено от hullo Разгледай мнение
        „Актив Пропъртис“ АДСИЦ има седем проекта, включително: Общо 13 незастроени терени (дворни места) в регулация, които попадат в местност “Парк Отдих и култура”, гр. Пловдив, в обхвата на ПУП-ПУР с устройствени зони на „Жилищен парк „Марица-север”, с обща площ от 85 009 кв.м.
        По колко вървят терените там?

        Коментар


        • „Актив Пропъртис“ АДСИЦ има седем проекта, включително: Общо 13 незастроени терени (дворни места) в регулация, които попадат в местност “Парк Отдих и култура”, гр. Пловдив, в обхвата на ПУП-ПУР с устройствени зони на „Жилищен парк „Марица-север”, с обща площ от 85 009 кв.м.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            Как ви се струва отчета? Счетоводна стойност вече 10.33лв на акция, почти 0.62лв печалба на акция. Но не виждам прогнозен дивидент, ще трябва да почакаме още малко да видим с колко ще ни зарадват
            И отчета и компанията са супер. Все ми се струва, че реалната оценка на имотите в момента е по-висока от счетоводната, така че цена/ счетоводна стойност може би е значително по-високо.

            Коментар


            • Как ви се струва отчета? Счетоводна стойност вече 10.33лв на акция, почти 0.62лв печалба на акция. Но не виждам прогнозен дивидент, ще трябва да почакаме още малко да видим с колко ще ни зарадват

              Коментар


              • https://izolacii.eu/baumit-nagradi-p...niya-v-sofiya/

                Коментар


                • В предишния си пост като че ли греша, че няма важна информация от вчерашните сделки.
                  В същност тяхното послание е, че в скоро време няма да има голям продавач на тези нива.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение

                    Благодаря за информацията, въпреки, че в случая не ми е от особена полза.
                    Няма да крия, но имах чувството, че отново пълниш.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

                      В спреда бяха колега.
                      Благодаря за информацията, въпреки, че в случая не ми е от особена полза.
                      Няма да крия, но имах чувството, че отново пълниш.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
                        Вчера пропуснах сделките с тези 8 К.
                        Явно са уговорени, но някой би ли ме светнал, моля,
                        по бида ли минаха или по аска.
                        В спреда бяха колега.

                        Коментар


                        • Вчера пропуснах сделките с тези 8 К.
                          Явно са уговорени, но някой би ли ме светнал, моля,
                          по бида ли минаха или по аска.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
                            И преди съм писал, че това е най-неблагодатния АДСИЦ в имотния сектор. Станах акционер, и то със съвсем не малка бройка акции, още при второто увеличение на капитала през 2005 година. До 2011 година раздаваха, макар и символични, дивиденти. От 2012 година са перманентно на загуба и такива няма. Единствената вероятна година на печалба би била годината на разпродажба на проекта "Житница". По мои сметки от преди близо 3 години, вероятният дивидент при пълна разпродажба и при незаприходяване на преоценки на други имоти (което им е честа практика), би бил 0.85-0.87 лв./акция. След тази разпродажба, в близките години дружеството няма шансове да излезе на печалба. Тъй като бях "хлътнал" със сериозна сума, обиколих и се запознах "отблизо" с притежаваните от дружеството имоти. Това ми даде основание да направя предходния извод. Цените на закупуване на сериозна част от обектите им са по-високи от реалните сегашни, т.е. ще има обезценки или продажби на загуба. Вероятността да строят в Алепу е сходна с тази Бургас да стане военно-морска база на НАТО. Имотите край Крумово също не са така апетитни, както други имоти край Пловдив, затова и не се продадоха. Общежитието край Плевен е всъщност една съборетина и т.н. Затова преди повече от 2 години с радост се отървах от акциите си и то с 200% печалба. Е, ако не бях избързал, можех и 300% да реализирам. Обикновените акционери тук не ги чака нищо добро - ще държат едни артии, които не им носят никакъв доход, а цената ще се "отрезви" и капиталова печалба също няма да има. Единственото им спасение е ликвидация, но това на практика няма как да стане и мениджмънтът и свързаните с него кръгове ще си "папкат сладко". Утехата им може да бъде, че подобни дружества листвани на БФБ - бол.
                            P.S. Анализите ми не са препоръка за търговия!
                            +
                            Да, прилича на балоняк. И като че ли, не е за "борсово" дружество. Мое мнение.
                            Все пак много издържа на летните цени, хах
                            Last edited by iezuita; 04.11.2019, 16:02.
                            http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

                            Коментар


                            • И преди съм писал, че това е най-неблагодатния АДСИЦ в имотния сектор. Станах акционер, и то със съвсем не малка бройка акции, още при второто увеличение на капитала през 2005 година. До 2011 година раздаваха, макар и символични, дивиденти. От 2012 година са перманентно на загуба и такива няма. Единствената вероятна година на печалба би била годината на разпродажба на проекта "Житница". По мои сметки от преди близо 3 години, вероятният дивидент при пълна разпродажба и при незаприходяване на преоценки на други имоти (което им е честа практика), би бил 0.85-0.87 лв./акция. След тази разпродажба, в близките години дружеството няма шансове да излезе на печалба. Тъй като бях "хлътнал" със сериозна сума, обиколих и се запознах "отблизо" с притежаваните от дружеството имоти. Това ми даде основание да направя предходния извод. Цените на закупуване на сериозна част от обектите им са по-високи от реалните сегашни, т.е. ще има обезценки или продажби на загуба. Вероятността да строят в Алепу е сходна с тази Бургас да стане военно-морска база на НАТО. Имотите край Крумово също не са така апетитни, както други имоти край Пловдив, затова и не се продадоха. Общежитието край Плевен е всъщност една съборетина и т.н. Затова преди повече от 2 години с радост се отървах от акциите си и то с 200% печалба. Е, ако не бях избързал, можех и 300% да реализирам. Обикновените акционери тук не ги чака нищо добро - ще държат едни артии, които не им носят никакъв доход, а цената ще се "отрезви" и капиталова печалба също няма да има. Единственото им спасение е ликвидация, но това на практика няма как да стане и мениджмънтът и свързаните с него кръгове ще си "папкат сладко". Утехата им може да бъде, че подобни дружества листвани на БФБ - бол.
                              P.S. Анализите ми не са препоръка за търговия!
                              Last edited by penman; 25.10.2019, 22:56.

                              Коментар


                              • „Актив Пропъртис“ АДСИЦ отчита 0,57 лв. печалба на акция за деветмесечието на 2019 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg. В абсолютен размер печалбата е 1,253 млн. лв. и идва след нотариалното прехвърляне на имотите от сградата, построена на ул. Житница в гр. София.

                                Все още има непродадени обекти от сграда, от продажбата на които може да се очаква доход, ако такава се осъществи.

                                В пояснителните бележки към отчета си от „Актив Пропъртис“ АДСИЦ обаче посочват, че резултатът за дивидент ще бъде ясен след одита за 2019 г., като се уточнява, че има натрупани загуби от 2013 до 2018 г. Справка на Investor.bg показва, че това са 2,393 млн. лв. или 1,09 лв. на акция. Предстои одиторът да каже дали ще има дивидент и колко ще бъде. Крайният срок за публикуване на одитирания отчет е 31 март 2020 г. и инвеститорите ще трябва да почакат дотогава.

                                https://www.investor.bg/novini-i-ana...chieto-291941/

                                Коментар

                                Working...
                                X