IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Актив Пропъртис ((AKTV / AKTIV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Не си ! Имам предвид над 100% печалба, а и съм ги ползвал за други скачащи преди нея , та от там и разликата
    При средна около 1.70 доста добър ръст за мен

Алонсо скоро нещо ново на БФБ да си взел?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Да не съм объркал сметките, ама ти специално трябва да си вече в зоната +200%
      Не си ! Имам предвид над 100% печалба, а и съм ги ползвал за други скачащи преди нея , та от там и разликата

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Много си е добра позицията , след като минахме в зоната над 100%+ по спокойно си е със стабилни бидове, отпада и наглеждането и !
        Да не съм объркал сметките, ама ти специално трябва да си вече в зоната +200%
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
          може би този, който купува знае нещо повече от теб
          Много си е добра позицията , след като минахме в зоната над 100%+ по спокойно си е със стабилни бидове, отпада и наглеждането и !

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
            Познавам лично някои от имотите им и знам, че са купени на цени над възможните за продажба. Единствения начин да си върнат парите акционерите биха имали, ако се мине на ликвидация, но познавайки структурата на акционерния к-л, това е абсолютно невъзможно. Е, управляващите си получават ежемесечно добрите възнаграждения.
            Колега, като си казал "А", кажи и "Б" Кои точно имоти са купени над възможностите за продажба? Мен по специално ме интересуват 50-то декара на Дюни и 80-те декара в парка в Пловдив. Другите имоти не ги включвам в сметката.
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• може би този, който купува знае нещо повече от теб

Коментар

• Чудя се колко наивен трябва да си, за да дадеш 4.63 лв. за нещо, което не би ти донесло реално никаква полза в обозримо бъдеще. За поредна година дружеството ще е на загуба, т.е. никакъв дивидент, догодина ще е абсолютно същото, за 2018 може и да има такава, но тя ще е скромна, което значи същото и за дивидента. А всъщност и тогава може да са на загуба, ако решат да направят преоценки или пък продадат нещо. Познавам лично някои от имотите им и знам, че са купени на цени над възможните за продажба. Единствения начин да си върнат парите акционерите биха имали, ако се мине на ликвидация, но познавайки структурата на акционерния к-л, това е абсолютно невъзможно. Е, управляващите си получават ежемесечно добрите възнаграждения.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Това е от отчета
                  Продажните цени, за обекти извън промоционални кампании и отстъпки за обем, са както следва:
                  • Апартаменти – 790 евро на кв.м. с ДДС;
                  • Търговски площи 890 евро на кв.м. с ДДС;
                  Това съм го пропуснал...
                  Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                    П.П.
                    Ако някой столичен инвеститор си направи труда да провери на какви цени продават, цена няма да има.
                    Това е от отчета
                    Продажните цени, за обекти извън промоционални кампании и отстъпки за обем, са както следва:

Коментар

• Това може и да е пропуснато от някой. "През четвъртото тримесечие на 2016 г., „Актив Пропъртис“ АДСИЦ стартираха предварителните продажби на
                      самостоятелни обекти от Проекта „Панорама Житница“. Приходите от продажби ще бъдат отчетени при
                      прехвърляне на собствеността след издаване на Разрешение за ползване, което се очаква август 2018 г.

Вече какви са отстъпките когато правят промоции е въпрос на хипотези.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

......магазините, гаражите, фитнеса и ресторанта смяташ че ще ги подаряват ли
                        Разбира се, че не смятам подобно нещо, иначе бих се наредил на опашка още сега. Но, към настоящия момент, данни за интерес към тези площи нямам. Говорехме за съвсем друго, впрочем, така че да се върнем на него - колко аванси ще имат към края на март.

П.П.
                        Ако някой столичен инвеститор си направи труда да провери на какви цени продават, цена няма да има.

Коментар

РЗП на жилищните площи е 8761,64 кв. м.
                          От тях са дали малко над 600 кв. (по спомен) на бившия съсобственик вместо да му плащат остатък от стойността на сделката. Явно и той е видял далавера тук щом е заменил сухото за апартаменти.
                          а от тия 2,000 м2 няма да вземат добри пари ли едно парко място/гараж в София знаеш ли колко струва?

Коментар

По въпроса за резервиран-продаден си прав, че не е много ясно какво разбрат под резервирани, макар че смятам че това си означава капарирани. Но относно площите ... не знам що гледаш само жилищни площи, магазините, гаражите, фитнеса и ресторанта смяташ че ще ги подаряват ли

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

РЗП-то е за 10,782 м2 а не 8,000 има разлика
                              От тях са дали малко над 600 кв. (по спомен) на бившия съсобственик вместо да му плащат остатък от стойността на сделката. Явно и той е видял далавера тук щом е заменил сухото за апартаменти.

Коментар

Нека имаме предвид, че "резервиран" не значи "продаден".
                                Нищо не искам да кажа, но докато не видим парите в баланса, няма как да знаем дали това са сделки с договор и внесена авансова вноска или са просто резервирани апартаменти по договор с агенции за НИ. Затова съм по-склонен да приема не повече от половината от горната стойност, т.е. 17-18% от апартаментите да са на етап "предстояща сделка". Не че и това е лошо, де. 17-18 на сто от 8000 кв.м (нетно от обезщетението на бившия съсобственик) са потенциални сделки за 1400 кв.м или за близо 1 млн. евро, ако продават около 700 евро/кв.м. Ако приемем, че "на зелено" обикновено искат 10-20% при подписване на договора, значи чакаме нови между 200 и 400 хил. лв. в баланса да стоят в статията "Аванси от клиенти". Ако няма поне такава сума в отчета към Q1, значи означението "резервиран" има друго значение.

Не препоръчвам каквото и да било. Това са само разсъждения и сметки "на салфетка".

РЗП-то е за 10,782 м2 а не 8,000 има разлика

Коментар

Working...
                                X