IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отворено писмо до Комисията за Балканфармите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отворено писмо до Комисията за Балканфармите

Поздравления към всички относно добрата новина за окончателна забрана на търговите предложения за Дупница и Троян. По един или друг начин стана това за което се борихме. Лаская се от мисълта, че при взимане на решението комисията се е повлияла поне малко и от нашето отворено писмо, макар че в реалност не ми се вярва. Е, колеги както се казва оттървахте кожата на вашите Дупница и Троян, да видим как ще се отрази този развой на събитията върху бъдещето на моя Антибиотик. Да видим какво ще стане като изтекат двете седмици допълнително удължаване на търговото за Разград, при това ново положение на позициите на двата лагера. Каквото било писано ще стане.
    Още веднъж поздравления!!!

Коментар

Това е метод по който ,ако бъде прието търговото предложение в тези си рамки ще можеш да изкупиш на всички чуждестранни инвеститори акциите.

Коментар

За цена-нетна стойност на активите може да се приеме, че е някакъв ориентир, но такова чудо като Дисконтирана нетна стойност на активите е трудно да откриеш където и да било. Явно Балканфарма правят всичко възможно да са по-далече от методите, които те самите са използвали и приложили за Антибиотик.
        Интересното е, че ако приемем, че дребните акционери не могат да се защитат,то държавата би трябвало да може. От тази гледна точка Ники Василев, Ралици, Миленовци и Калояновци би трябвало да пищят още повече. Те ще получат средно 5 лв на акция и то платени предимно с компенсаторки.

Коментар

Може ли някой да ми обясни, моля какъв е този метод цена-нетна стойност на активите?
          Благодаря

Коментар

Kato 4eta intervjuto na N Vasilev vav finace.news.bg mi se struva 4e pravitelstvoto ve4e bie otboi ot obe6taniqta koito dade.
            Ako targovoto mine 6te sme sigurni v tova.... i Kostov moje da se vra6ta napravo vednaga sled targovoto.

Коментар

Прав си за печалбата.Може би стратегията им включва второто шестмесечие да не работят , а да се подготвят за "процесинг".
              Между другото по сериозно:1.Страшно ми интересно да видя модела по който така академично са прогнозирани резултатите до годината на забогатяване 2011 ; 2. За този невероятен коефициент на дисконтиране на балансовата стойност в размер на 50 % са прегледани доста специализирани литератури.

Коментар

Друго ме изнервя, защо да плащам на Златен лев такива комисионни. Разбирам, че Балканфарма искат да купуват на ниски цени, но поне да си поемат част от транзакционните разходи. Предполагам, че в Златен лев са чували за "обичайна бизнес практика".

Коментар

Видях обосновките в рубриката Новини. Много интересно четиво. Специалистите на Балканфарма са се потрудили доста над задачата с много неизвестни, но със задължителен резултат.
                  Правят впечатление много неясноти. Защо например не се взима предвид резултатите на дружествата за шестмесечията на 2001 г. Най-малкото печалбата, която в обосновките се предвижда за цялата финансова 2001 вече е изкарана.
                  От друга страна пак печелившите заводи (FARM, TRYF) се сравняват с нашенските аналози (Софарма, Медика и т.н), а "губещия" ANBIO се равнява с аналозите от ЦИЕ - там излиза сметката.
                  И най-накрая защо ми се струва, че заводът в Дупница вече е заложен, докато в търговото пише че предстои. Крият информация май.

Коментар

Абсурд е това което казваш. Напротив имам личен интерес писмото да даде резултат. Но продължавам да смятам че не това е пътят.

Коментар

Подкрепям.
                      Призивите за чакане да се промени закона са призиви далаверата да мине и тоя път пък после ще му мислим.

Коментар

Да "подкрепим" колегите в тяхната "обществена" битка сигурно са купували фармации доста скъпо в края на 90-те години.
                        Предварително Ви благодаря за последващите коментари.

Коментар

За съжаление търговото за Антибиотик бе прието от Комисията преди изобщо инвестиционната общност да може да реагира. Така, че Антибиотик е поредния лош спомен от борсата !?

Коментар

Това писмо отнасяли се за Антибиотика

Коментар

подкрепям писмото

Коментар

Не подкрепям подобни писма. Не е това начина за защита на дребните акционери. Нужна е промяна в закона и е достатъчно:
                                -Забрана на увеличение на капитала под условие.
                                - излизане от публичност над изкупени 96%

Коментар

Working...
                                X