IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Варненска корабостроителница

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Варненска корабостроителница

Варианти безброй, Алекси, но така или иначе формулировката "до 51% от ВК" е некоректна и издава или некомпетентност, или разсеяност на този, който я е изрекъл.

Коментар

Наивник, не мога да разбера защо смяташ проблемът за много сложен?
      1. БМФ все още не е публично дружество и е напълно възможно вече да е създал дъщерна компания за ВК.
      2. Освен чрез апорт БМФ може да продаде активите на ВК на своя дъщерна компания срещу 1 или 35 милиона лева.
      3. БМФ и стратегическият инвеститор могат да създадат нова фирма, в която БМФ да получи 49% срещу апортна вноска от активите на ВК.
      Варианти безброй!

В случая много по важно е дали ВК ще може най после да си намери нов и стабилен собственик и колко ще е цената на сделката

Коментар

Благодаря ти Алекси, колко съм бил глупав, че не се сетих. А сега ако можеш да ми кажеш как публично дружество ще направи апорт, че аз имам един подобен казус в БГ. Или БМФ няма да става публично и всичко досега изписано за неговите акции на борса са лъжи????

Коментар

Наивник, не представлява никакъв проблем активите на Варненска корабостроителница да се апортират в ново дружество със същото или подобно име. Това би било много логична стъпка от страна на БМФ, защото корабостроенето е съвсем различна дейност спрямо водният транспорт.

Коментар

Не знам аз ли не съм в час, информацията в новини ли е грешна или този пич от БМФ, на третия месец, продължава да си мисли че е купил акции от Варненска корабостроителница. Какви са тези 51%?

Коментар

Ха! Те в това правителство, кой ли закон не са нарушили още породи "икономическа целесъобразност" или "в защита на националните интереси" - та вие за някаква си корабостроителница се коркате

Коментар

Гого, ако ми позволиш, бих те поправил ... не "малко", а "много" параноично ...

Коментар

Това ми се струва малко параноично.

Коментар

Zashto vsichki tarsite samo ikonomicheskata racionalnost za da obyasnite reshenieto BMF da uchastva v sdelkata. Neka vseki edin ot vas se vgleda v sebe si i si priznae kakav procent ot resheniyata koito vzema sa rezultat na economic rationality.

Ne iskam da zashtitavam nikogo, nito segashnite nito predishnite upravlyavashti sa mi lyubimci. Sashto vyarno e che moje bi kapitanite ne sa naj-dobrite menidjari no sas sigurnost ne sa idioti. Taka che neka analizirame obektivno bez pristrastiya i si zadadem vaprosa do kolko e pozvoleno na Capt. Genov da vzema samostoyatelni resheniya ot takav mashtab (za men e nevazmojno) - ochevidno beshe a i nyakoj ot vas spomena che BMF ne sa bili mnogo mnogo podgotveni za podavane na oferta.

Koe spored men e prichinata BMF da uchastva v targa za VK?

Edinstvenata podadena oferta e ot Eurometal - vsichki znaete gracki interesi. Na edin Balgaro-Gracki, high profiled, forum minalata godina, na kojto za sajalenie nyamashe mnogo predstaviteli na balgarskiya business (za men e stranno i bolno kolko malko balgari imashe) edin ot direktorite na vodeshta gracka kopmpaniya s predstavitelstvo v Balgariya ni "informira" che Garcia v momenta t.e. minalata godina gontrolira 26% ot balgarskiya GDP!!!!!! Kak vi haresva, a? I kakvo bihte ochakvali ot upravlyavashite v tazi situaciya da uvelichat ikonomicheskata ni zavisimiost ot Garciya ili da ya reducirat?

Mislya che vsichki spodelyame vazgleda che politicheskite resheniya koito edno pravitelstvo vzema imat ikonomicheski efekt i obratno.

E, kakvo bi stanalo ako dopusnem che Eurometal ne nareje nedovarshenite korabi za scrap ami podpishe sporazumanie ili preprodade VK naprimer na Kiriakou Group? I koi interesi, togava bi obslujvala balgarskata ikonomika.

Good luck to all of you!

Коментар

Не мога да разбера за какви разрешения от АП става дума в случая с ВК, след като това не е приватизация, а продажба на активи за попълване масата на несъстоятелността. При такъв търг воме да участва всеки който има необходимите средства. За морския флот е необходимо само разрешение от принципала (мин на транспорта), защото е 100% държавно, но той доколкото знам е имал такова разрешение.

Коментар

Do kolkoto si spomnyam predpriatieto BMF e pridobilo dela si vav VK poradi fakta che predpriatieto Y e imalo zadaljenia kam predpriatieto X.
                        Nyama nishto strashno che odobrenieto na sdelkata ot AP e doshlo sled sdelkata, makar che ne znam kakvo tochno se ima pred vid, ne mislya che e bil sklyuchen dogovor. Dori i dogovora da e bil sklyuchen, v sluchai che ne e imalo odobrenieto na AP, ako takova e neobhodimo po zakon, i ne e polucheno, to d-ra e nishtozhen. No samata procedura ne e strashna, dori i da e imalo nyakakvo formalno narushenie. Problema e osnovno na pravitelstvoto i upravlyavashtite, zashtoto ne vlizat svezhi pari v byudjeta, nyama vrazvane na platezhnia balans, => harchene na rezerva => valutnia bord e zastashen => nov moratorium => otnovo zavisimost ot MVF => Arjentina - dano vsichko tova ne se razvie prekaleno barzo...

Коментар

Така и така съм тук ще ви поставя малка логическа задачка
                          Предприятието Х (например БМФ) иска да си купи предприятието У (например ВК), за което трябва ПРЕДВАРИТЕЛНО да получиразрешение от АП.
                          Предприятието Х получава това разрешение 2 часа след като вече си е купило предприятието У.
                          Въпросът е: закононарушение ли е това или не?
                          Ако е, кой ще отговаря?

Коментар

Стана тя, каквато стана ... Тая история взе да ми става любопитна. Абе някой знае ли кой седи зад Стойков. Струва ми се печен или пък това са гръцки номера. То византийците ако не изкарат нещо от бъркотията, няма кой друг. Само Стойков трябва да издържи, но зависи кой е зад него. Защото ако Стойков блъфира и иска нещо насреща ... Василев или ще "плати" и Стойков оттегля иска или ще го заплаши ... Зависи кой е по-печен. Но ако Стойков не се стресне ... дойде му времето Василев да сяда и да пише онези прословути 3 писма ...

Коментар

Предиобед юристите на "Еврометал" АД обжалваха процедурата по
                              провеждане на търга . Стойков не каза какави са мотивите .
                              При всички положения обаче обжалването спира въвеждането във
                              владение на новия собственик.

Коментар

Гого, сори за неразбирателството. Kефи ме твоята икономическа желязна логика. Това е за което и аз пледирам и за нея получавам някакви оценки за политически пристрастия. Вероятно тези пристрастия са основават на това дали критикуваш или не. И когато критикуваш си политически оцветен. Вярно е, че политиката и икономиката вървят ръка за ръка. Вярно е, примерно, че политико-икономическия кръг "Браво" здраво загреба морето и този Минков си нарежда шахматната дъска, както си иска - напълно си гушна БМФ. Сега като сложат брата на директора на БМФ за шеф на корабостроителницата, кръгът съвсем ще се затвори. Макар, че кръгът на брата на шефа на Евроинтеграцията, който пък е някакъв началник в БМФ едва ли ще остави нещата така. Все пак трябва с нещо да се плати за работата по създаването на новата царска партия и нейния устав. Така, че нищо чудно да сме свидетели на рокади, ако не се разберат помежду си.Ей това е политика и тя наистина никак не ми харесва, защото както писах преди нищо лошо ако те си плащаха, а не ние. Яд ме е и на Василев, дето все вика - "може и да сме калпави, но не сме корумпирани ...", а излиза, че хем са калпави, хем и корумпирани, ама това е друга тема ...
                                Но сега за икономиката: Няма лошо ВК да се изправи на крака, но едва ли прехвърлянето от единия джоб в другия беше най-вярния ход. Обратното, самата структура на БМФ е уникална и едва ли ще има сериозен инвеститор, който да тръгне да купува БМФ така, както е. Там има дейности, които се обединяват единствено от общото понятие на думата "кораб". И на всичкото отгоре да му натресат и една фалирала корабостроителница, за която четем как германците проявили голям интерес. Че къде бяха тези германци, че не си я купиха за някакви си 35 мил. марки? Ама нали вече нямат марки ...Така, че разбиването на БМФ на малки фирми и продажбата на марката е единственото разумно и икономическо обосновано нещо, ако искат да го продадат. Но аз се съмнявам, че искат. Ще минат 1.5-2 години в разни словестни евкалибристики. Ще ни разправят как нещата са тръгнали и ... изведнъж, айде пак синдиците да заповядат, но този път и в двете предприятия. Ще почнат едни питания в Парламента, кой и как купил това или онова, кой и как го е фалирал ... абе цирк, който виждаме през ден и който е много далеч от икономическите реалности, които щем или не щем трябва да приемем. През това време, обаче някой "кръг" ще е обиколил няколко пъти земното кълбо за наша сметка, а ти иди, че го стигай ...

Коментар

Working...
                                X