Първоначално изпратено от Zdravko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивидентна доходност на БФБ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
поздравления ............ сигурно и кеш имаш
===============
нямаше ли такава тема???
мисля, че точно от другата тема за дивидентите автора на тази тема ще може най-лесно да се ориентира кои компании дават редовно дивидент на БФБ и ще може сам да види на какво приблизително може да разчита като доходност...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Аз съм изцяло в дивидентни компании.
===============
нямаше ли такава тема???
мисля, че точно от другата тема за дивидентите автора на тази тема ще може най-лесно да се ориентира кои компании дават редовно дивидент на БФБ и ще може сам да види на какво приблизително може да разчита като доходност...fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BojidarKT Разгледай мнениеДоколко човек може да разчита на дивидентна доходност в рамките на 3-5% годишно в период 5 години на БФБ?
- 1 like
Коментар
-
Принципно не може да се разчита като на нещо сигурно на капиталовия пазар.
В последните 9 години средната възвращаемост на дивидентските кучета - една стратегия, която популяризирам и публикувам от години е около 20 % средно. Има година обаче и с отрицателна доходност.
Кучетата на BGTR30 за 2018 година
Стратегията "Кучетата на Dow" е една от най-простите практики за инвестиции. В началото на годината, инвеститорите просто купуват равно претеглена кошница от десетте акции с най-висока дивидентска доходност в Dow Jones Industrial Average към момента. Кошницата от десет акции след това се сменя всяка година с новия набор от високо доходни акции.
При обратно тестване на стратегията "Кучетата на Dow" през 90-те години с данни започващи от 1920 година, стратегията е показала, че надминава целия пазар като цяло. Популяризирането на резултатите от тази проста стратегия е довело до широкото и използване от взаимни фондове и институционални инвеститори, а от там е последвало покачването на цените на дивидентските акции и понижаване на доходността на стратегията, което я компрометирало и извадило от масова употреба. През последните години стратегията отново показва резултати по добри от индексите...
При индексите не всички акции дават дивидент - в България примерно 1/2 от компаниите съставляващи индекса BGTR30 дават дивидент, при S&P 500 вече 4/5 дават дивидент.
Настоящият анализ не е препоръка за покупка или продажба на акции.
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар