Първоначално изпратено от mancev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Нещо като гледам паричните потоци на тия се чудя ще имат ли изобщо $ за дивиденти. То хубаво има приход, ама ще има ли достатъчно кеш?
EBITDA от 33 млн за 2017, за 2018 прогнозират 46 и 58 млн за 2019. Не ми хресват много тия числа. То верно ще инвестират в нови ДМА ама все пак да се удвои EBITDA за 2 год. много оптимистично...
Иначе на EBITDA и P/E, доста високо си оценяват компанията. Повече от 7x EBITDA, не е...
Както и да е, записах некоя акция, колкото да участвам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Кубрат, благодаря за разясненията ! (вероятно благодаря от името на всички !)
Хубаво е когато повече хора четем и споделяме, повече чифтове очи виждат повече.
Можеш ли само да кажеш къде точно (коя страница от проспекта) са посочени тези еднократни ефекти като стойност и ако евентуално са описани от какво идват ? (проспекта е огромен, признавам си че не успях да го прочета целия, но тази информация не я видях).
Благодаря предварително !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Хората съвсем коректно са си писали размера на еднократните ефекти в презентацията, в проспекта също нещата са достатъчно точно описани. Общият размер на еднократните ефекти в печалбата е 17 млн, в ЕБИТДА 18 млн.
Хубаво е когато повече хора четем и споделяме, повече чифтове очи виждат повече.
Можеш ли само да кажеш къде точно (коя страница от проспекта) са посочени тези еднократни ефекти като стойност и ако евентуално са описани от какво идват ? (проспекта е огромен, признавам си че не успях да го прочета целия, но тази информация не я видях).
Благодаря предварително !
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Според мойто скромно мнение, една удачна стратегия по принцип (включиелно и за който ще "играе" тук) са две поръчки, - една лимитирана на предполагаем мин. и една пазарна без ценна (кажи я "безценна" един вид)По сходна фибо-модифицирана с няколко поръчки стратегия имах добри резултати по време на "великия" бум 2005-2007 ), но при сегашните условия на аукциона нещата са по-лесни. Вижте условията на аукциона и сами си направете изводите. Интересно за мен щеше, да е мнението на по-"старите" участници като Пончо например, за това дали би участвал и евентуално как, или например "Мечка" ("Бик"), а усещам че вероятно е сред нас, въпреки че много от сегашните не са го и чували. Мисля, че и повечето от някогашните участници следят какво се случва, на "сергията")) Ако се включат пак, може да се върне и стойността на форума, предварително им благодаря, ако се навият.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеДвоумя се между пазарна и лимитирана около 2лв., като ако е лимитирана, ще мога да запиша малко повече бройки.По сходна фибо-модифицирана с няколко поръчки стратегия имах добри резултати по време на "великия" бум 2005-2007 ), но при сегашните условия на аукциона нещата са по-лесни. Вижте условията на аукциона и сами си направете изводите. Интересно за мен щеше, да е мнението на по-"старите" участници като Пончо например, за това дали би участвал и евентуално как, или например "Мечка" ("Бик"), а усещам че вероятно е сред нас, въпреки че много от сегашните не са го и чували. Мисля, че и повечето от някогашните участници следят какво се случва, на "сергията")) Ако се включат пак, може да се върне и стойността на форума, предварително им благодаря, ако се навият.
Last edited by precakanoto; 13.06.2018, 18:33.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеДвоумя се между пазарна и лимитирана около 2лв., като ако е лимитирана, ще мога да запиша малко повече бройки.
- 1 like
Коментар
-
Аз няма да участвам в ИПО.
Но възнамерявам да следя събитията.
Да използвам повишеното внимание и засилената емоция и да ви питам. Може някой да знае.
Изтъкват в рекламния клип за ИПО, че в началото на дружеството са били 6-ма.
Смислено е да се предположи, че двама от тях са братята Ангелови, като кий пърсън в дружеството е Иван Ангелов.
Братята държат по 50 %.
Останалите още в самото начало са били служители?
Въпросът ми е - знаете ли кои са останалите четирима?
нЯКОЙ СРЕЩАЛ ЛИ Е НЯКАКВИ ОТЗИВИ от кой да е от тези четиримата за дружеството и лично за Иван Ангелов?
Някаква идея какво представлява синът?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
но ако най-ниските лимитирани са на 1,90 лв., тогава мисля че цената на аукциона няма да е 1,80 , а 1,90
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Напротив, всичко ще е на 1.80 ако няма достатъчно записали !
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Не е задължително да е 1.80,зависи големите какви поръчки са пускали.Иначе в края на аукциона ще си хване от поръчката ти толкова на колкото мине аукциона
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Хората съвсем коректно са си писали размера на еднократните ефекти в презентацията, в проспекта също нещата са достатъчно точно описани. Общият размер на еднократните ефекти в печалбата е 17 млн, в ЕБИТДА 18 млн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Абсолютно си прав, има преоценки на инвестиционни имоти, но почти всички с изключение на близо 4,5 млн., са илиминирани при проформа консолидацията! Другите еднократни ефекти, за които колегата по-долу говори, са може би нетните приходи от продажбата на агробизнеса на Милениум и дивидентите от Бисер Олива!
- 1 like
Коментар
Коментар