Първоначално изпратено от 000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеИдеята за телевизионна рекламаа е добра от гледна точка на това,че искат да имат много акционери.Обади се на посредника си и го питай колко "случайни" хора са подали заявления за ИПО на Градус благодарение на рекламата.Това,че ще има много акционери е добре за всички.Инък работата наистина им е опечена само от фондовете.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Тез случайни , къкъв процент от Ипото ще поемат. Или пак големите батковци ще определят играта и пак стигаме до баничарницата след Ипото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеИдеята за телевизионна рекламаа е добра от гледна точка на това,че искат да имат много акционери.Обади се на посредника си и го питай колко "случайни" хора са подали заявления за ИПО на Градус благодарение на рекламата.Това,че ще има много акционери е добре за всички.Инък работата наистина им е опечена само от фондовете.Last edited by Todor Sabev; 11.06.2018, 15:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
E, недей така.... Не е въпроса до участието или неучастието (на bertram).
Аз по-скоро бях склонен да се включва, макар и символично, ама това с рекламата по телевизията наистина е нелепо. Граничи с рекламата на "Агрион" с "Елате да си вземете вашата земя и да се включите в печеленето от рента".....
Ако това IPO ще се рекламира по телевизията, определено ме притеснява както професионализма на компанията, така и таргет инвеститорите им. До телевизионната реклама бях ОК, ама след нея съм притеснен.... не се ли предполага, че компанията си е достатъчно добра като бизнес и финанси, че трябва да се рекламира и с нелепи реклами тип "вафли".....
Коментар
-
Никой не коментира цифрите.Доста са надценили емисионната стойност на дъщерните?
И защо включват в консолидацията и Градус-3?Тя е дъщерна на Градус-1 с 96% според проспекта и следва да се включи в нейния консолидиран отчет.Ако дадат дивидент за 2017,той ще влезе в печалбата на Градус-1 през 2018 и вече от нея ще се разпредели като дивидент за Градус през 2019 и от тази печалба вече към акционерите на Градус ще се разпредели дивидент.
В проспекта Градус-1 има 96% от Градус-3,но в ТР им списък на акционерите от последното ОСА на Градус-3 от 21.12.17 в което пише,че Градус-1 има 2%,а 96% има Иван Ангелов.Явно е грешка,но говори много лошо за мениджмънта.
Дори да включим Градус-3 в консолидацията,то сумата на СК на дружествата от групата,като се гледат индивидуалните отчети е около 200 мил..
Иначе от сега миналите събрания на дъщерните е ясно,че за 2017ще се разпределят 12831 хил.лв. Остана да видим какво ще разпределят Градус-1 и Градус-98,за да видим какво може да се очаква като дивидент за 2018(през 2019 ще се разпределя)
Last edited by nikon; 11.06.2018, 14:43.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеИзвинявайте, но какво общо има Пикадили с "Градус" ?!
Чисто от гледна точка на IPO-то, и аз не съм убеден дали си заслужава (резултатите са понапомпани, емисионна ми се струва доста висока като P/E, тези реклами по телевизията определено са притеснителни, а цялото това бързане, с това реализиране на IPO-то в един единствен ден и т.н.).
Но извън самото IPO, какво общо има Пикидили ? Там компанията си беше чужда - наште влязоха да се мъчат да вадят кестените от огъня и да я спасят, но явно в един момент са усетили, че скелетети в гардероба са твърде много.... Едва ли някой логично ще предположи, че ако влезе някъде с идея да види дали може да помогне, в един момент ще реши просто да плати задълженията на стария собственик и след това чак да подаде иск за несъстоятелност....
Когато давам пари на някой (парен каша духа) вече си задавам първо въпроса "На кого давам парите?" и чак след това "За какво давам парите?"
Преди няколко месеца участвах в едно КДА (сигурно и други колекги тук са записали) и когато подписвах някакви документи в офиса им - сътрудничакта ми каза "ето вижте тук това и това и ето запознайте се"... отговорих и "Хората зад начинанието са важни! Щом им вярвам - мога да ти се подпиша и на празен лист! "
Всички знаем какви пари има в инфраструктура (затова всички бандити са там) , но какви дивиденти и печалби получиха акционерите на Холдинг Пътища, Моста, Трейс..
Поздрави
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеИзвинявайте, но какво общо има Пикадили с "Градус" ?!
Чисто от гледна точка на IPO-то, и аз не съм убеден дали си заслужава (резултатите са понапомпани, емисионна ми се струва доста висока като P/E, тези реклами по телевизията определено са притеснителни, а цялото това бързане, с това реализиране на IPO-то в един единствен ден и т.н.).
Но извън самото IPO, какво общо има Пикидили ? Там компанията си беше чужда - наште влязоха да се мъчат да вадят кестените от огъня и да я спасят, но явно в един момент са усетили, че скелетети в гардероба са твърде много.... Едва ли някой логично ще предположи, че ако влезе някъде с идея да види дали може да помогне, в един момент ще реши просто да плати задълженията на стария собственик и след това чак да подаде иск за несъстоятелност....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
А не те ли притеснява, че тези 25 хил. ще стоят "затворени" около месец и половина до вторичната търговия? През това време, ако останалите без натиск тръгнат нагоре, докъде могат да стигнат? Т.е. колко могат да бъдат пропуснатите ползи от 25 хил., невложени навреме?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
Няма да си само ти.Поне 25К в лева съм приготвил за тук.(Нищо на никого не препоръчвам разбира се.)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеКакто повечето смятат рекламата за притеснителна. Така и аз смятам че това негативно отношение спрямо фирмата и ИПО-то за положително. Аз смятам да инвестирам, и да вървя "срещу стадото". Така де, като чета колко лоша е компанията във форума, май ще съм единствения които ще си купи акции на ИПО-то...
- 1 like
Коментар
-
Както повечето смятат рекламата за притеснителна. Така и аз смятам че това негативно отношение спрямо фирмата и ИПО-то за положително. Аз смятам да инвестирам, и да вървя "срещу стадото". Така де, като чета колко лоша е компанията във форума, май ще съм единствения които ще си купи акции на ИПО-то...
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
Извинявайте, но какво общо има Пикадили с "Градус" ?!
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар