IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Градус АД (GR6)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/...ews751193.html

    Коментар


    • Тук нещата почват да ми харесват.

      Коментар


      • Жълтините по-долу ще ги оставя без коментар.
        в допълнение на хубавата статия ще добавя няколко неща от отчета, които не са засегнати в нея, въпреки, че е доста подробна и задълбочена.

        1. Дружеството намалява силно текущите си пасиви от 25 на 15 милиона. Главно това е от погасяване на банкови заеми от 16 на 3 милиона лв. Дружеството няма почти никакви нетекущи пасиви, тоест практически е с нулев дълг.
        2. Огромно нарастване на “биологични активи”. Това доколкото знам от отчета са родителските стада- от 5 на 9 милиона лв. Това за мен означава повече разплодни яйца и повече профит в бъдеще.
        3. +9 милиона паричен поток, въпрвки погасени 13 милиона дълг. Товат брутален положителен паричен поток.

        Това е на първо четене от мен, което липсва в иначе хубавата статия на Инвестор.


        https://www.investor.bg/novini-i-ana...n-leva-305201/

        Коментар


        • Днес едни братя гризнаха дръвцето. Нищо чудно тези да са следващите.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от S600AMG Разгледай мнение
            Леле, тези изкъртиха с печалба
            Q1 е много силно и към края на Q4 трагедия. Дано този път нещата са по различни!

            Коментар


            • Леле, тези изкъртиха с печалба

              Коментар


              • Първоначално изпратено от S600AMG Разгледай мнение
                Наистина чакам с голям интерес резултатите за първо тримесечие! Ще имат ли спад, как мислите?
                Трябва да се погледне и анализира структурата на продажби на Градус, кои са основните канали със съответните маржове и т.н. Принципно не очаквам да има кой знае какви неприятни изненади.

                Коментар


                • Наистина чакам с голям интерес резултатите за първо тримесечие! Ще имат ли спад, как мислите?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение
                    Да, този канал за дистрибуция със сигурност пострада много, но това не значи, че хората са спряли да ядат пилешко. Просто са си го готвили в къщи. Секторът е стабилен и резултатите на Градус го демонстрират. Въпросът е и миноритарите да го усещаме.

                    Коментар


                    • https://www.fas.usda.gov/data/poland...edented-crisis

                      The COVID-19 pandemic has pushed the Polish poultry industry to the brink of crisis. Demand for Polish poultry meat among Western European hotel, restaurant, and institutional (HRI) stakeholders dropped sharply in the wake of the novel coronavirus outbreak. From early March to late April 2020, farm-gate prices for broiler chickens fell by 13 percent.

                      Коментар


                      • Четири от компаниите-сини чипове на Българска фондова борса са избрани за участие в Програма за покритие с анализи на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Компаниите са: Градус, Монбат, Сирма Груп Холдинг и Софарма. Те ще бъдат част от Програмата, която има за цел да увеличи публичния достъп до инвестиционни анализи на акции на компании в България, Хърватия, Северна Македония, Румъния, Сърбия и Словения. Общо 17 компании, листнати на фондовите борси от шестте страни, са избрани за Програмата на база на специфични критерии, разработени от консултанта на ЕБВР по проекта - WOOD & Company.

                        „Ние вярваме в потенциала на публичните компании и се радваме, че четири от сините ни чипове ще бъдат част от тази важна инициатива на банката. Това е много добра възможност за по-голяма видимост, привличане на инвеститори и развитие на европейски бизнес хоризонти за динамичните и амбициозни български фирми. “, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ по време на официалния онлайн старт на Програмата.
                        „Горди сме да дадем важен принос за поставяне на инвестициите във витални компании на по-широки основи чрез този проект. Това доказва, че знанието наистина е сила. Тези компании са от решаващо значение за благосъстоянието на европейската икономика и в настоящата пандемия е по-важно от всякога да осигурят финансирането си. “, добави Ханес Такач, изпълняващ длъжността съпредседател на направление „Развитие на местните валутни и капиталови пазари“ в ЕБВР.

                        Програмата се реализира от WOOD & Company - инвестиционна банка, специализирана в развиващите се пазари. Tя е напълно съобразена с целите на Плана за действие на Съюза за капиталови пазари на Европейската комисия, който конкретно споменава подобряването на достъпа до финансиране, включително рисков капитал, по-специално за МСП като една от петте приоритетни области.
                        Всички доклади ще бъдат безплатни и публично достъпни на новосъздадения уебсайт на Аналитичния Хъб. При старта на Програмата днес бяха оповестени четири анализа, като предстои и останалите да бъдат публикувани през следващите месеци. Общият брой на изготвените доклади ще бъде най-малко пет на компания през двугодишния период на инициативата.
                        Програмата се финансира изцяло от Фонда за техническо сътрудничество на ЕБВР TaiwanBusiness.

                        https://www.bse-sofia.bg/bg/exchange...HAIEY8W_Jl4Rkk

                        Коментар


                        • Едни мажоритари лъжат колкото не ги е срам, а други пощипват оттук-оттам!

                          Коментар


                          • FLASH NEWS .....Одит повиши консолидираната нетна печалба на Градус с 3.3% до 17 млн. лв. за 2019 г. Промяната идва в намаляването от одиторите на материалните запаси с 1 млн. лв. до 10.9 млн. лв., както и на разходите за материали (с 1 млн. лв. до 81.6 млн. лв.), също и на разходите за външни услуги и амортизация. Намаление има и при финансовите разходи (с 45% до 0.4 млн. лв.), финансовите приходи (с 48% до 0.4 млн. лв.) и данъчните разходии (с 12.2%). Така нетната печалба достига 17 млн. лв., което е ръст от 3.3% в сравнение с неодитираните резултати за последното тримесечие на 2019 г.
                            ЕЛАНА Трейдинг

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

                              Ако и двете страни искат да ги продадат - да. Но ако едната иска да запази контрола поради определена причин, то не я интересува цената
                              Ами при едно бъдещо увеличение на капитала не е ли по-добре за този, който има контрол, цената на акцията да е по-висока?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Boncho Разгледай мнение

                                Полки, полки. Да ти отговоря ли? Човека говори за резултатите на дъщерните дружества. Там е бизнесът. Като 2019 е добра, това значи добра 2020 за Холдинга, защото ще получи дивиденти от дъщерните за резултатите им през 2019 година в 2020 година. И най-рано този дивидент може да се раздаде като предварителен дивидент от резултатите му за 2020. Холдинга разпределя резултатите си на индивидуална база. Ако пак не си разбрал, върни се и го прочети пак.
                                не съм чел статията за да я чета пак
                                fuск the bеаr - give me the bееr

                                Коментар

                                Working...
                                X