Аз ще изчакам да ги запишат, и после когато шефчетата и служителите на Градус започнат да продават и сринат цената мога да си взема на 1.50 лв.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Май ще се влиза в Софикс. Залагат и на ритейла. Брой акционери според мен няма да е проблем след това, което пуснаха:
https://youtu.be/6--09RedKe4
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Мда, га си прав, прав си, само не знам що още вярваш в бизнес начинанието на агро еваната
А относно Градус-а - и на мен ми изглеждат надути, но пък от друга страна, това ИПО е опит да ни забележат на картата на света, та може и от патриотични подбуди да купя няколко хиляди бройки за спорта, все още го мисля и не съм го решил!
Но кой знае - може да разсъждавам като типичната риба на борсата....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Директно хапчетата или търговците на хапчета ?
Добри бизнеси, спор няма... ама цените са си на макс според мен, респективно и дивидентната доходност спадна много...
А за програмистите, много неясен бизнес за моите разбирания.... звучи фИЕшън, ама изобщо не са ясни потенциала и печалбите, да не говорим, че си е човешки фактор на 99 %.... утре тия програмисти си правят чистак-барсак нова фирма и какво прави настоящата ?
А относно Градус-а - и на мен ми изглеждат надути, но пък от друга страна, това ИПО е опит да ни забележат на картата на света, та може и от патриотични подбуди да купя няколко хиляди бройки за спорта, все още го мисля и не съм го решил!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Аз лично налазих хапчетата, програмистите и една ...
Добри бизнеси, спор няма... ама цените са си на макс според мен, респективно и дивидентната доходност спадна много...
А за програмистите, много неясен бизнес за моите разбирания.... звучи фИЕшън, ама изобщо не са ясни потенциала и печалбите, да не говорим, че си е човешки фактор на 99 %.... утре тия програмисти си правят чистак-барсак нова фирма и какво прави настоящата ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Лошо няма. Не може всички да харесват и купуват дадена акция.
Но пък кои са тези толкова по-добри алтернативи ?Last edited by X_Y; 03.06.2018, 20:53.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеАз пропускам пилетата, мисля, че има по-добри алтернативи на пазара и вече започнах да си пазарувам
Но пък кои са тези толкова по-добри алтернативи ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеСамо за инфо това, което е излязло като инфо от сделката за 50% от основния конкурент - Амета, през 2015. Инфото е от Капитал, а и сега сме 2018, но е някаква отправна точка, колкото и да е постно:
Информация за цената няма. По оценка на консултант оценката за 100% от "Амета холдинг" е годишната печалба на компанията преди лихви, данъци и амортизация (EBIDTA), умножена по пет. Друг анализатор обясни, че няма много сходни сделки за производители на храни в региона, но те са се движили в порядъка 4-6 пъти EBIDTA. Ако се приложи този коефицент към консолидираната печалба на "Амета", оценката е от порядъка на 56 млн. лева. Съответно предполага се, че цената на сделката е за половината от тази сума.
Всеки сам да си прави сметките, аз все още не съм решил дали-или. Успех!Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
- 1 like
Коментар
-
Само за инфо това, което е излязло като инфо от сделката за 50% от основния конкурент - Амета, през 2015. Инфото е от Капитал, а и сега сме 2018, но е някаква отправна точка, колкото и да е постно:
Информация за цената няма. По оценка на консултант оценката за 100% от "Амета холдинг" е годишната печалба на компанията преди лихви, данъци и амортизация (EBIDTA), умножена по пет. Друг анализатор обясни, че няма много сходни сделки за производители на храни в региона, но те са се движили в порядъка 4-6 пъти EBIDTA. Ако се приложи този коефицент към консолидираната печалба на "Амета", оценката е от порядъка на 56 млн. лева. Съответно предполага се, че цената на сделката е за половината от тази сума.
Всеки сам да си прави сметките, аз все още не съм решил дали-или. Успех!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
За ПФ не е съвсем така, почти съм сигурен че ще запишат доволно, нали парите не са техни....
Който е смарт обаче ще запише и двойно по евтино, когато му дойде времето....това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 5 Харесвания
Коментар
-
http://bse-sofia.bg/?page=News&newsID=108447
Във връзка с предстоящото провеждане на Първично публично предлагане на БФБ – София АД през търговската система Xetra на акциите на Градус АД – Стара Загора, на интернет страницата на Борсата в секция Регулативна база, Правила на БФБ-София, други правила, може да бъде намерено Ръководство на потребителя на Xetra IPO Аукцион за Българска фондова борса.
http://bse-sofia.bg/?page=RulesOfBSE-Sofia
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
За ПФ не е съвсем така, почти съм сигурен че ще запишат доволно, нали парите не са техни....
Който е смарт обаче ще запише и двойно по евтино, когато му дойде времето....
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеИ все пак, всичко е въпрос на цена. Рискове винаги има и никой не очаква тук да е някакво изключение. Просто ми се вижда доста солено.
Който е смарт обаче ще запише и двойно по евтино, когато му дойде времето....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеОсновните притеснения са за цената (на борса сме все пак). Искат се много пари без да е съвсем ясно защо. Идеите за инвестиции ми се виждат леко хаотични (това с производството на свински салам например). Обещава се супер яка възвръщаемост и супер нарастване на печалбата, но аз поне не разбирам защо тези супер инвестиции не са били направени досега. Очевидно не е заради липса на пари.
Другата голяма въпросителна са мажоритарите. Това че са развили подобен бизнес заслужава само адмирации, но как ще се държат като публична компания? Виждат се притеснителни сигнали като надутата печалба и вратичката с дъщерните дружества и дивидентите, но нека не забравяме че нашумяха най-вече покрай сгромолясването на Пикадили и отношението към доставчиците. Ако питаме някой от тях дали би сложил пари в това ИПО, как ли биха отговорили?
И все пак, всичко е въпрос на цена. Рискове винаги има и никой не очаква тук да е някакво изключение. Просто ми се вижда доста солено.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар