If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Излишен разход на средства - тия какво си мислят, че баби, дядовци и лели ще извадят парите от депозитчетата и ще хукнат да записват акции? Никой ли не ги е светнал Градусчиите, че на БФБ има само пенсионни фондове, дето така или иначе ще купят, щото нямат избор на тоя етап на никакво предлагане - и няколко стотин упорити келеша, дето дори по име се познават вече?
Аз: позагубих вяра в БФБ, а и ме избива на големство - ега не си купя Total, за да си купя фабрика за пильоци, дето утре кокошата чума може да ги натръшка кат` тако`а. Е, по натам - ако тръгне добре, може да си взема 111 броя например.
Ами ако случайно някой чужденец са навили да сипе едни 50 милки изневиделица.........за "бабите и дядовците "ясно
Излишен разход на средства - тия какво си мислят, че баби, дядовци и лели ще извадят парите от депозитчетата и ще хукнат да записват акции? Никой ли не ги е светнал Градусчиите, че на БФБ има само пенсионни фондове, дето така или иначе ще купят, щото нямат избор на тоя етап на никакво предлагане - и няколко стотин упорити келеша, дето дори по име се познават вече?
Аз: позагубих вяра в БФБ, а и ме избива на големство - ега не си купя Total, за да си купя фабрика за пильоци, дето утре кокошата чума може да ги натръшка кат` тако`а. Е, по натам - ако тръгне добре, може да си взема 111 броя например.
Ми мани ги. Инвестиционната общност - виждаш - не гори от ентусиазъм за тия пильоци. Аз - предпазлив оптимист, ама няма да участвам, може да си купя по-натам. Замислих се - да им поискам един мъничък пильок вместо част от дивидента - сладко малко жълтурченце - да си играя с него - ама не става - първо ще ми оцвъка и второ: моята котка Мяу-мяу ще го излапа и ще се облизва и ще пита за още пильоци.
импе,
ако пильока оцелее 45 дни ...котката я пиши заминала
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Ми мани ги. Инвестиционната общност - виждаш - не гори от ентусиазъм за тия пильоци. Аз - предпазлив оптимист, ама няма да участвам, може да си купя по-натам. Замислих се - да им поискам един мъничък пильок вместо част от дивидента - сладко малко жълтурченце - да си играя с него - ама не става - първо ще ми оцвъка и второ: моята котка Мяу-мяу ще го изяде.
Не съм се засилил и вероятно ще пропусна, но досега не съм участвал в ППП и ми е интересно, все пак ако реша, как да действам. Не ми е много ясно как се формира цената. Осреднена въз основа на предложените цени и количества?
Брей реклама по БТВ за ИПО-то в Праймтайма - БРАВО!!!
Last edited by Императорът; 05.06.2018, 20:56.
Причина: Кокоша чума.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Здравейте,
Как мислите, каква е подходящата стратегия, към която трябва да се придържа малък инвеститор, размер "цаца", на предстоящия аукцион?
Ми мани ги. Инвестиционната общност - виждаш - не гори от ентусиазъм за тия пильоци. Аз - предпазлив оптимист, ама няма да участвам, може да си купя по-натам. Замислих се - да им поискам един мъничък пильок вместо част от дивидента - сладко малко жълтурченце - да си играя с него - ама не става - първо ще ми оцвъка и второ: моята котка Мяу-мяу ще го излапа и ще се облизва и ще пита за още пильоци.
Last edited by Императорът; 05.06.2018, 20:57.
Причина: Мяу-мяу
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
тия милки дето ги размятате без договорка с големите ПФ няма как да ги съберат.
вижте оборотите на БФБ... като се изключат схемите и преливанията от пусто в празно в определени финансови групи(ровки) ... останалото е за 100К на ден макс.. и как си го представяте сега да се изплющят едни 100+ милиона ... скептичен съм
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Бат Сали, те са 130 милки, ама половината или повече ще влязат в личния джоб на мажовците. Градус ще ползва до 64 млн от тях. С това или гонят софикс за ФФ или им трябват кинти за нещо друго (извън пилетата).[/QUOTE]
Така е по принцип, аз смятах колко всичко искат от изстрадалия ни пазар , и не разбрах в случай , че няма презаписване първо с кои акции ще започнат да удовлетворяват поръчките.
Здравейте,
Как мислите, каква е подходящата стратегия, към която трябва да се придържа малък инвеститор, размер "цаца", на предстоящия аукцион?
Пазарна или на максималната цена - разлика няма. Схемата е такава, че ще платиш на минималната цена, която удовлетворява търсенето - ако няма презаписване, това ще е 1.80. Дори и да си пуснал на 2.35. Поне аз това разбрах от написаното. Куцото е, че ако няма презаписване, ще ти остане кеш (или трябва да си смяташ на макс. цена).
Това е при условие, че искаш да вземеш някакви бройки. Иначе си определяш цена която те устройва, и каквото стане (0 или всичките ще вземеш).
Бат Сали, те са 130 милки, ама половината или повече ще влязат в личния джоб на мажовците. Градус ще ползва до 64 млн от тях. С това или гонят софикс за ФФ или им трябват кинти за нещо друго (извън пилетата).
За да слезе толкова ниско значи трябва някой доста да продава на загуба,не виждам кой и не виждам смисъл.......собствениците нямат право да продават за определен период ,а други хора притежаващи акции освен тях и новозакупилите на ИПО-то няма
На загуба се продава и когато се очаква още по голяма загуба....или има алтернативни доста по изгодни позиции.
Номиналето в що годе обозрим период при изразен мечи пазар по света и у нас изобщо не е нещо в сферата на фантазиите.
Здравейте. Всички медии, които пишат за това IPO, събщават за суми над 100 млн. лв., които щяло да събере дружеството. Всъщност и в проспекта си пише, че максимално събраните средства могат да бъдат 64 383 133 лв., а минималните - 32 095 485 лв. Всичко друго отива при досегашните акционери. Тоест това трябва да се коментира като средства за инвестиции. Интересно ми е кога пишещите за финанси и капиталов пазар ще се научат да вникват в детайлите, а не да копират едни от други.
Аз четах , че ще се предлагат 27 мил . новоиздадени и 27 мил съществуващи книги , общо бяха някъде над 55мил. общо. Референтна цена 1,8-2,35 . Би трябвало максималната възможна цифра за набиране да е 130 мил.
Коментар