Здравейте. Всички медии, които пишат за това IPO, събщават за суми над 100 млн. лв., които щяло да събере дружеството. Всъщност и в проспекта си пише, че максимално събраните средства могат да бъдат 64 383 133 лв., а минималните - 32 095 485 лв. Всичко друго отива при досегашните акционери. Тоест това трябва да се коментира като средства за инвестиции. Интересно ми е кога пишещите за финанси и капиталов пазар ще се научат да вникват в детайлите, а не да копират едни от други.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнениеАз ще изчакам да ги запишат, и после когато шефчетата и служителите на Градус започнат да продават и сринат цената мога да си взема на 1.50 лв.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Май ще се влиза в Софикс. Залагат и на ритейла. Брой акционери според мен няма да е проблем след това, което пуснаха:
https://youtu.be/6--09RedKe4
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Мда, га си прав, прав си, само не знам що още вярваш в бизнес начинанието на агро еваната
А относно Градус-а - и на мен ми изглеждат надути, но пък от друга страна, това ИПО е опит да ни забележат на картата на света, та може и от патриотични подбуди да купя няколко хиляди бройки за спорта, все още го мисля и не съм го решил!
Но кой знае - може да разсъждавам като типичната риба на борсата....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Директно хапчетата или търговците на хапчета ?
Добри бизнеси, спор няма... ама цените са си на макс според мен, респективно и дивидентната доходност спадна много...
А за програмистите, много неясен бизнес за моите разбирания.... звучи фИЕшън, ама изобщо не са ясни потенциала и печалбите, да не говорим, че си е човешки фактор на 99 %.... утре тия програмисти си правят чистак-барсак нова фирма и какво прави настоящата ?
А относно Градус-а - и на мен ми изглеждат надути, но пък от друга страна, това ИПО е опит да ни забележат на картата на света, та може и от патриотични подбуди да купя няколко хиляди бройки за спорта, все още го мисля и не съм го решил!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Аз лично налазих хапчетата, програмистите и една ...
Добри бизнеси, спор няма... ама цените са си на макс според мен, респективно и дивидентната доходност спадна много...
А за програмистите, много неясен бизнес за моите разбирания.... звучи фИЕшън, ама изобщо не са ясни потенциала и печалбите, да не говорим, че си е човешки фактор на 99 %.... утре тия програмисти си правят чистак-барсак нова фирма и какво прави настоящата ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Лошо няма. Не може всички да харесват и купуват дадена акция.
Но пък кои са тези толкова по-добри алтернативи ?Last edited by X_Y; 03.06.2018, 20:53.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеАз пропускам пилетата, мисля, че има по-добри алтернативи на пазара и вече започнах да си пазарувам
Но пък кои са тези толкова по-добри алтернативи ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеСамо за инфо това, което е излязло като инфо от сделката за 50% от основния конкурент - Амета, през 2015. Инфото е от Капитал, а и сега сме 2018, но е някаква отправна точка, колкото и да е постно:
Информация за цената няма. По оценка на консултант оценката за 100% от "Амета холдинг" е годишната печалба на компанията преди лихви, данъци и амортизация (EBIDTA), умножена по пет. Друг анализатор обясни, че няма много сходни сделки за производители на храни в региона, но те са се движили в порядъка 4-6 пъти EBIDTA. Ако се приложи този коефицент към консолидираната печалба на "Амета", оценката е от порядъка на 56 млн. лева. Съответно предполага се, че цената на сделката е за половината от тази сума.
Всеки сам да си прави сметките, аз все още не съм решил дали-или. Успех!Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
- 1 like
Коментар
-
Само за инфо това, което е излязло като инфо от сделката за 50% от основния конкурент - Амета, през 2015. Инфото е от Капитал, а и сега сме 2018, но е някаква отправна точка, колкото и да е постно:
Информация за цената няма. По оценка на консултант оценката за 100% от "Амета холдинг" е годишната печалба на компанията преди лихви, данъци и амортизация (EBIDTA), умножена по пет. Друг анализатор обясни, че няма много сходни сделки за производители на храни в региона, но те са се движили в порядъка 4-6 пъти EBIDTA. Ако се приложи този коефицент към консолидираната печалба на "Амета", оценката е от порядъка на 56 млн. лева. Съответно предполага се, че цената на сделката е за половината от тази сума.
Всеки сам да си прави сметките, аз все още не съм решил дали-или. Успех!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
За ПФ не е съвсем така, почти съм сигурен че ще запишат доволно, нали парите не са техни....
Който е смарт обаче ще запише и двойно по евтино, когато му дойде времето....това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 5 Харесвания
Коментар
-
http://bse-sofia.bg/?page=News&newsID=108447
Във връзка с предстоящото провеждане на Първично публично предлагане на БФБ – София АД през търговската система Xetra на акциите на Градус АД – Стара Загора, на интернет страницата на Борсата в секция Регулативна база, Правила на БФБ-София, други правила, може да бъде намерено Ръководство на потребителя на Xetra IPO Аукцион за Българска фондова борса.
http://bse-sofia.bg/?page=RulesOfBSE-Sofia
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
За ПФ не е съвсем така, почти съм сигурен че ще запишат доволно, нали парите не са техни....
Който е смарт обаче ще запише и двойно по евтино, когато му дойде времето....
- 7 Харесвания
Коментар
Коментар