Първоначално изпратено от спекуланта
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Изрично написах, че компаниите и цените са просто примери няма конкретика. Иначе през живота си съм продавал много по-добри акции при мнооого по-ниски цени от тези на Градус, за да си купя Хима да речем на под левче.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеАз не си купих акции. Причините са много включително и някои неща около компанията които не ми харесаха. Обаче има и още една. Тук записаха основно пенсионни фондове. На мен рисковият ми профил е доста по-различен. Просто няма как да получа желаната от мен възвращаемост при цена определена от пенсионни фондове. Осъзнавам, че желаната от мен по-висока възвращаемост е свързана с по-висок риск и съм склонен да го нося. Освен това си въобразявам, че от ИПО на Градус мога да изкарам повече пари като акционер в BSO. Чудех се дали да взема спекулативно, но се отказах. Рано или късно ще се появи клиринг и след него и истински спекуланти. До тогава спекула с дребни обеми само от към дългата страна, без деривати и ливъридж. Просто си реших да си спекулирам другаде.
Няма друга такава компания последните 10 г на БФБ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Това наистина ли го мислиш.....ще продадеш под 1.80 за да вземеш горепосочените,защото спорът е дали ще слезе под 1.80 или ще е над тази цена?
Над тази цена аз също бих продал малко, ей така спекулативно независимо къде са Хима и Фармата, .......но под нея.......не знам!Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Аз не си купих акции. Причините са много включително и някои неща около компанията които не ми харесаха. Обаче има и още една. Тук записаха основно пенсионни фондове. На мен рисковият ми профил е доста по-различен. Просто няма как да получа желаната от мен възвращаемост при цена определена от пенсионни фондове. Осъзнавам, че желаната от мен по-висока възвращаемост е свързана с по-висок риск и съм склонен да го нося. Освен това си въобразявам, че от ИПО на Градус мога да изкарам повече пари като акционер в BSO. Чудех се дали да взема спекулативно, но се отказах. Рано или късно ще се появи клиринг и след него и истински спекуланти. До тогава спекула с дребни обеми само от към дългата страна, без деривати и ливъридж. Просто си реших да си спекулирам другаде.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнениеКво е тва градус, некъв реотан ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение
В капитал писаха, че чужди фондове имали интерес към вторичната търговия. Това е добре, обаче това беше към дата на Ipo. 1 месец след това не може да се знае, дали интереса им е все още меродавен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Пожелавам успех на акцията, но според мен на теория поне продавачи може да има. Например аз може да съм си купил тук, тъй като съм преценил, че е по-изгодно, отколкото да купя Хим на 2,30 или Софарма на 4,27 /тези 2 компании са абсолютно произволно избрани/. Ако обаче при появата на акциите Хима е на 2 лв. , а Фармата на 3,80 може и да се замисля къде е по-изгодно и да продам тук, за да взема там. Има и други варианти за продажба, разбира се.
Над тази цена аз също бих продал малко, ей така спекулативно независимо къде са Хима и Фармата, .......но под нея.......не знам!Last edited by спекуланта; 03.07.2018, 22:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
За конкретната акция и конкретния случай това звучи съвсем нелогично и неадекватно, но може да има и такива... Нека да натискат бутоните...Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеКой купува без да гледа фундамент, кой купува на сантимент, кой купува на графика - търговците интрадей
И те не вдигат ръка когато искат да продадат, те директно натискат бутона продава и след минути имат друга идея за покупки. Позабравили сме го това племе защото то отдавна напусна борсата но сега влязоха нови хора на пазара и част от тях ще са такива
дълга тема... и както казах имам
Коментар
-
Кой купува без да гледа фундамент, кой купува на сантимент, кой купува на графика - търговците интрадей
И те не вдигат ръка когато искат да продадат, те директно натискат бутона продава и след минути имат друга идея за покупки. Позабравили сме го това племе защото то отдавна напусна борсата но сега влязоха нови хора на пазара и част от тях ще са такива
дълга тема... и както казах имамМненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
Добре звучи и на място, макар че не исках кажа точно това.
Моята теза е, че тъй като на минималната цена нямаше търсене, пазарът по аналогия със Софарма очаква по - ниска цена. При Софарма всички, които искат да имат акции на Софарма вече имат достатъчно и отделно има предлагане на лимитирана цена. Тук е потенциалната разлика, ако при Градус няма предлагане наедро и се появят закъснели купувачи, които са пропуснали търга, цената няма да падне след търга. Така че има редица условия които да определят на къде ще тръгне цената в началото
ако фондовете се отдръпнат от пазара
ако лица свързани с компанията продават / като при Сирма /
ако лица купили наедро тръгнат да излизат / като при Софарма /
ако се появят нови купувачи
и последно за всички инвестиционни посредници, които търсят чужденци да купуват български акции - първо създайте пазар на който е интересно да търгуват местни участници и тогава търсете външни. Трудно се сещам за пазар на който се продава премиум продукт без да е имало пазар за самия продукт... Щом българите не купуват, защо да го правят другите?
- 1 like
Коментар
-
Това ще зависи от всичко казано до тук плюс резултатите на Градус до тогава, световните пазари, дали ще има втори ЕТФ на Софикс и още и още други...
Няма смисъл да гадаем накъде ще отиде цената а нека оставим пазара да си каже думата
Лично аз съм оптимистично настроен за Градус, поне засега с времето ще разберем кой е прав а засега нека поне им дадем шанс на хората да видим дали пък няма да са коректни към акционерите.
Голяма мечка, по рано си писал че сме в мечи пазар което все още е далеч от истината!
Коментар
-
Това ще зависи от всичко казано до тук плюс резултатите на Градус до тогава, световните пазари, дали ще има втори ЕТФ на Софикс и още и още други...
Коментар
Коментар