If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Имаше период (след 2008г), когато се гледаше фундамент и беше трудно да продадеш бизнес, който не се е доказал, че може да прави пари.
Коя точно компания не се управлява като ЕТ на БФБ? Аз поне не се сещам за такава. Има 2 по-популярни АДСИЦ-а, които официално нямат мажоритар, но дори тях не можеш да смениш УД-то.
Определено! Може би трябва да се загърбят моралните възгледи и да се гледа компанията какви показатели има. Тук нещата изглеждах много добре, има дълга история на добра дивидентна политика, кака че ми е все тая, кой как управлява.
Няколко века "нова реалност". Иначе на БФБ преди влизането в ЕС все едно някой е гледал "фундамент".
Проблемът с Градус Мрадус е съвсем друг - това е в голяма степен чисто престъпна структура, управлявана почти като ЕТ, а не като АД.
Имаше период (след 2008г), когато се гледаше фундамент и беше трудно да продадеш бизнес, който не се е доказал, че може да прави пари.
Коя точно компания не се управлява като ЕТ на БФБ? Аз поне не се сещам за такава. Има 2 по-популярни АДСИЦ-а, които официално нямат мажоритар, но дори тях не можеш да смениш УД-то.
Съгласен съм. Все по-малко се обръща внимание на оценки на база фундамент и все по-важно е къде ще се надъха тълпата на основата на това. кой ще разкаже по-красивата приказка за бъдещето. Това е новата реалност към която трябва да се приспособим...
Нова? Кога на някого не му се получи - пазарът и "тълпата" криви.
Надъхването го има от момента, в който е започнала борсова търговия в съвременния смисъл - 17 век. Иначе си го има откак свят светува, на под други форми.
Няколко века "нова реалност". Иначе на БФБ преди влизането в ЕС все едно някой е гледал "фундамент".
Проблемът с Градус Мрадус е съвсем друг - това е в голяма степен чисто престъпна структура, управлявана почти като ЕТ, а не като АД.
Съгласен съм. Все по-малко се обръща внимание на оценки на база фундамент и все по-важно е къде ще се надъха тълпата на основата на това. кой ще разкаже по-красивата приказка за бъдещето. Това е новата реалност към която трябва да се приспособим...
Много хора не вярват на никакви отчети (и във форума има такива), някои вярват на отчети като цяло (относително малко са), а трета група вярват на отчетите на някои компании, а на други не.
Пропускате най-важната група - тези, които въобще не знаят че има финансови отчети и къде да ги търсят...
...
И в този контекст казваш, че фундамента не е водещ на БФБ, за кои компании - Шелли, или Градус, или Софарма трейдинг, или Химимпорт, Зърнени храни, Синергон ...
Това е относително понятие. Какво считаме за фундамент - това, което постига компанията и виждаме в отчетите ли? А вярваме ли на това, което пише в отчетите? Много хора не вярват на никакви отчети (и във форума има такива), някои вярват на отчети като цяло (относително малко са), а трета група вярват на отчетите на някои компании, а на други не.
И в този контекст казваш, че фундамента не е водещ на БФБ, за кои компании - Шелли, или Градус, или Софарма трейдинг, или Химимпорт, Зърнени храни, Синергон ...
За съжаление и тук се загуби доверието и фундамента няма толкова значение !
Фундамента отдавна не е водещ на Българския фондов пазар, примери колкото искаш.
Това е относително понятие. Какво считаме за фундамент - това, което постига компанията и виждаме в отчетите ли? А вярваме ли на това, което пише в отчетите? Много хора не вярват на никакви отчети (и във форума има такива), някои вярват на отчети като цяло (относително малко са), а трета група вярват на отчетите на някои компании, а на други не.
В писмения сигнал на Илчовски е описано, че “през 2019 г. [данните на името са заличени], собственик на Градус АД, ме помоли от името на премиера [данните на името са заличени] и представящ се за скрития началник на Министерство на земеделието и Агенция по храните, че има нужда от фиктивен оборот от управляваното от него дружество.
Целта му беше да излезе за публично предлагане на Българска стокова борса (вероятно се има предвид Българска фондова борса - б.а.).
и без илчовски си беше ясно, че листването е да си делнат едни парици
интересно какво ще кажат участвалите фондове и по-скоро тези техни служители, които са взели решение да набият парите на вложителите в градус
ритейл инвеститорите - тарикат не писка, но това листване не беше насочено към нас.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар