А оти рипна 17% миналата седмица
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Дядо Кольо Разгледай мнение
Не съм юрист, но ще ви насоча към верния отговор, защото е много просто.
Забраната, която споменавате, е по чл. 19 на Регламент 596/2014 г. и действа 30 календарни дни преди обявяването на междинния финансов отчет или годишния доклад.
Съгласно европейското право, междинен финансов отчет е същият, който тук наричаме шестмесечен (чл. 100о от ЗППЦК). А отчетната информация, която публичните компании излъчват за 1Q, 3Q и 4Q, се нарича публично уведомление и не е междинен отчет (чл. 100о1 от ЗППЦК).
В допълнение (бях споменал на друго място), забраната не се отнася за консолидираните отчети.
Нямам акции, но желая успех на акционерите и на мениджмънта!
Не си дядо Колю,- ти си Дядо Коледов, - от коле имаше проблясъци, но така е най добре да бъде речено!!!
Жив и Здрав бъди и все така полезен нам!
пп.- и аз нямам, нужно бе да река!
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениезабранителният период е 30 дни преди оповестяването на междинен или годишен финансов отчет.
Би трябвало да оповестят 4Q22 до края на Януари '23, така че би трябвало да са в нарушение и да отнесат глоба!
Новият мениджмънт, който ще чисти имиджа на "Пилето" не започва добре...Първоначално изпратено от top Разгледай мнениеВ момента не е ли забранителен период, този който подписва поръчките ако не е инсайдър, то не знам какъв е.Първоначално изпратено от top Разгледай мнениеНякой юрист да каже, Градуса могат ли да правят обратно изкупуване през забранителен период?
Забраната, която споменавате, е по чл. 19 на Регламент 596/2014 г. и действа 30 календарни дни преди обявяването на междинния финансов отчет или годишния доклад.
Съгласно европейското право, междинен финансов отчет е същият, който тук наричаме шестмесечен (чл. 100о от ЗППЦК). А отчетната информация, която публичните компании излъчват за 1Q, 3Q и 4Q, се нарича публично уведомление и не е междинен отчет (чл. 100о1 от ЗППЦК).
В допълнение (бях споменал на друго място), забраната не се отнася за консолидираните отчети.
Нямам акции, но желая успех на акционерите и на мениджмънта!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Фондовете на Доверие излязоха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Фондовете на Доверие излязоха.
1. УПФ "Доверие" е притежавало дялове на "Градус" АД за 15.943 млн лева;
2. ППФ "Доверие" е притежавало дялове на "Градус" АД за 1.423 млн лева;
3. ДПФ "Доверие" е притежавало дялове на "Градус" АД за 0.729 млн лева;
или общо: 18.095 млн. лева
В петък в две големи сделки минаха обеми за около 22 млн. лева. "Бакалската" сметка би излязла ако тези 18 милиона съответстват на дялове с единична цена от около 1.45 (към 29.12.2023 цената на затваряне е 1.50).
Правилно ли се ориентирам или има още някой / някои които са продали вчера?
Още по-интересено ми е какви може да са мотивите на продавачите и кой / кои са купувачите?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеКакви са тези обеми? Интересна работа :-0
- 1 like
Коментар
-
забранителният период е 30 дни преди оповестяването на междинен или годишен финансов отчет.
Би трябвало да оповестят 4Q22 до края на Януари '23, така че би трябвало да са в нарушение и да отнесат глоба!
Новият мениджмънт, който ще чисти имиджа на "Пилето" не започва добре...Last edited by the prophet; 21.01.2023, 00:27.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Защо да не могат?Last edited by top; 21.01.2023, 19:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнениеНякой юрист да каже, Градуса могат ли да правят обратно изкупуване през забранителен период?
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
На 0.40 лв бройката сантимента ще се обърне
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнениеТук ще се опитат да счупят сентимента
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнениеТук ще се опитат да счупят сентимента
- 1 like
Коментар
Коментар