Първоначално изпратено от Imperatora
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Last edited by precakanoto; 14.03.2018, 18:41.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеВажни цена и дивидент за мен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеВажни цена и дивидент за мен.
Ного-ного трябва усилия да положи веч някоя нова компания туканка, че да инвестирам в нея.
ВПрочем ако обещаят да дават по една кора кокенца по Великден, ще си помисля.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
не! по-скоро не искам да стане - купувайте, яко, защото ще участва и голяма риба а накрая да се окаже, че ние сме записали основната част от акциите.
аналогия с едно от големите дружества на БФБ, в което голям влиза вече 10-та година на някакви добри оценки....
нека стане пък ще видим.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеВсичко е въпрос на гледна точка. Ти го пречупваш през твоята призма. "Дай сега аз да купя, а после големия да влезе с 30-40% над моето ниво "
аналогия с едно от големите дружества на БФБ, в което голям влиза вече 10-та година на някакви добри оценки....
нека стане пък ще видим.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениетози голям инвеститор може да е факт, а може и да не е... самият факт, че се тръгва с него (големият интерес) за мен е жълт светофар.
искат да направят голям шлем наведнъж да станат публични, с голям фрии флоут и да шитнат голям дял на потенциален голям инвеститор.
много амбициозна програма.
можеше да станат публични, да бачкат една година или две и тогава да влезе големият инвеститор... така както ни го представят е много хубаво...
пас
Коментар
-
този голям инвеститор може да е факт, а може и да не е... самият факт, че се тръгва с него (големият интерес) за мен е жълт светофар.
искат да направят голям шлем наведнъж да станат публични, с голям фрии флоут и да шитнат голям дял на потенциален голям инвеститор.
много амбициозна програма.
можеше да станат публични, да бачкат една година или две и тогава да влезе големият инвеститор... така както ни го представят е много хубаво...
пастова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Boncho Разгледай мнение
Между редовете чета, че явно имат заявки от чужденци:
"Обмисляме много сериозно първичното публично предлагане да бъде извършено на IPO сегмент на БФБ. Към момента имаме сериозен интерес от чужди институции и инвеститори. Някои от тях имат изрични ограничения да участват само ако предлагането бъде извършено на регулиран пазар, какъвто е IPO сегментът на БФБ.
Смятам, че стойността, на която ще бъдат предложени акциите, ще бъде атрактивна за инвеститорите, сравнена с мултипълите, на които в момента се търгуват други компании в България и по света. Предлагането ще се състои от 50% нови акции (увеличение на капитала) и 50% съществуващи акции. Така го правим поради обратната връзка, която получихме от инвеститори, които имат ограничения да участват в дадено IPO. Те включват големина на фрии флоута като сума и като процент от емисията. Също така имат ограничения какъв дял от фрии флоута могат да запишат. Поради тази причина ще предложим и съществуващи акции, за да отговорим на очакванията на големите инвеститори от България и чужбина."
https://www.investor.bg/novini-i-ana...nteres-257368/
Коментар
-
Между редовете чета, че явно имат заявки от чужденци:
"Обмисляме много сериозно първичното публично предлагане да бъде извършено на IPO сегмент на БФБ. Към момента имаме сериозен интерес от чужди институции и инвеститори. Някои от тях имат изрични ограничения да участват само ако предлагането бъде извършено на регулиран пазар, какъвто е IPO сегментът на БФБ.
Смятам, че стойността, на която ще бъдат предложени акциите, ще бъде атрактивна за инвеститорите, сравнена с мултипълите, на които в момента се търгуват други компании в България и по света. Предлагането ще се състои от 50% нови акции (увеличение на капитала) и 50% съществуващи акции. Така го правим поради обратната връзка, която получихме от инвеститори, които имат ограничения да участват в дадено IPO. Те включват големина на фрии флоута като сума и като процент от емисията. Също така имат ограничения какъв дял от фрии флоута могат да запишат. Поради тази причина ще предложим и съществуващи акции, за да отговорим на очакванията на големите инвеститори от България и чужбина."
https://www.investor.bg/novini-i-ana...nteres-257368/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Johny-bravoОсвободих малко кеш за да участвам. Мисля, че ще има игра тук.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар