Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къси продажби на БФБ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от radonА сега какво ти пречи да го направиш? Сега не са толкова алчни колегите, както до 2007г-това е мое мнение, но си има и луди глави, но дори и една от тях ( Батя ) спомена, че се старае да не прескача повече от 130% в акции. Ти познаваш ли по-щури от него в днешно време?Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Уча се, но затварянето беше принудително защото не мога да го държа повече от 6 месеца без да го затворя, а тогава се падаше края на този период. Исках пак да го отворя, но от Елана ми вдигнаха годишната лихва почти двойно и реших, че явно е писано да не го подновявам
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
Умение е да боравиш с къси, маржин или репо! Не го ли затвориш на време, лихвата по репото ти яде печалбата! Похвално!Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Аз лично си затворих репото преди 10 дниLast edited by radon222a; 07.09.2017, 23:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
А сега какво ти пречи да го направиш? Сега не са толкова алчни колегите, както до 2007г-това е мое мнение, но си има и луди глави, но дори и една от тях ( Батя ) спомена, че се старае да не прескача повече от 130% в акции. Ти познаваш ли по-щури от него в днешно време?Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениепреди време имаше и репо на репото
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеГотово. Сега остава да си пожелаем, че и толкова лесно ще променят наредбите, за да почнат и късите сделки :-)Last edited by radon222a; 07.09.2017, 22:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеГотово. Сега остава да си пожелаем, че и толкова лесно ще променят наредбите, за да почнат и късите сделки :-)
Последно питане...засега. Казваш, че ще обезпечавам с акциите от списъка. Само че те варират, в смисъл, че някои се появяват за кратко в списъка, но после не отговарят на изискванията на наредбата и отпадат от него. Ако аз съм обезпечил, когато емисията е била в списъка, това ми обезпечение важи ли, когато емисията отпадне, или ще трябва да внасям ново обезпечение?Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеМоже да скъсяваш всяка акция стига да се намери кой да ти я заеме. Обезпечението е или кеш или акции от горния списък в стойност равна на изискваното от посредника, но не по-малко от това по наредбата. Тоест посредникът може да поиска по-голямо обезпечение. Има някъкъв формален проблем със силно усложненото документиране на процеса и затова не се прави системно. Правих го веднъж преди години и си казах че докато не го направят да става с два клика, а не със звънене на брокера, търсене на нужните бройки на заем и т.н. ще приема че не може да се прави...
П.С. Ти, като супер-модератор, дали можеш да отделиш тези последните коментари в някаква нова тема, например "Къси продажби на БФБ", че тук не е много на място, а очевидно излезе извън контрол.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Може да скъсяваш всяка акция стига да се намери кой да ти я заеме. Обезпечението е или кеш или акции от горния списък в стойност равна на изискваното от посредника, но не по-малко от това по наредбата. Тоест посредникът може да поиска по-голямо обезпечение. Има някъкъв формален проблем със силно усложненото документиране на процеса и затова не се прави системно. Правих го веднъж преди години и си казах че докато не го направят да става с два клика, а не със звънене на брокера, търсене на нужните бройки на заем и т.н. ще приема че не може да се прави...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеНе са ли само тези ,чийто списък борсата публикува всеки ден:
07-09-2017 - Инструменти, отговарящи на изискванията на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН
Във връзка с разпоредбата на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН, на сесията, която ще се проведе на 08.09.2017 следните емисии финансови инструменти могат да служат за обезпечение при извършване на маржин покупки и къси продажби:
Код Име Среднодневен обем Бр. дни Ср.брoй сделки Free float
SKK Сирма Груп Холдинг АД-София 52807.45 20 19.60 24.86
5DOV Доверие Обединен Холдинг АД-София 5085.50 18 16.65 51.56
3JR Софарма АД-София 27484.95 20 44.40 15.12
6A6 Адванс Терафонд АДСИЦ-София 25126.70 20 15.55 46.89
6C4 Химимпорт АД-София 46536.80 20 58.50 23. тези ,чийто списък борсата публикува всеки денМненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
Коментар