If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
аналгина, вземи да прочетеш някоя друга книжка за механизма на капиталовия пазар и ще разбереш, че пазара е цитирам от англ. forward discounting mechanism, което ще рече, че цените на акциите са дисконтирали вече очакваните бъдещи събития като например в случая изборна победа на БСП. Така че логиката да очакваш пазара да се срине когато въпросното събитие стане факт просто не е състоятелна. Но щом си готов да видим кой прав кой крив, то нека запомним, че днес 17.05.2005 BG40 e точно 117.24 пункта. Предлагам ти да проверим колко е стойността на индекса в дните след изборите.
По време на възхода на БФБ, Аналгина излезе от някои позиции и доколкото си спомням коментираше, че не е реално да растат цените, но те се покачваха още и още. Навярно иска пазара да падне до неговите нива на излизане преди време.
CIA, дали логиката ни е грешна или не времето ще покаже. А що се отнася до финансовите пазари, не бой се. Аз лично имам нужната теоритична подготовка, а и от 3 години си вадя хляба на тях и то явно с успех щом още не са ме уволнили:-)))
Защото историята показва, че ако чакаш дадено очаквано събитие да се случи, за да може пазара да реализира движението, което се очаква, то вече си закъснял и движението е реализирано предварително. Това е. А вие двамата правете каквото знаете )) Все пак има нужда и от такива като вас, за да може да стават сделки и да има пазар. Разбирате ме ))
Коментар