IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прилючи ли корекцията ???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Прилючи ли корекцията ???

Темплар, аз също съм запален по технически анализ, но не може да се каже на черното бяло. Основните изходни предпоставки за надеждността на техническия анализ не се проявяват на нашия фондов пазар. А именно цялата налична информация да става известна веднага и достъпна за всички участници на пазара, и пазарът да е достатъчно ликвиден, за да се отрази тя в цените венага. Тези неща ти ги знаеш по-добре от мен. Мисля, че на БФБ техническият анализ засега изобщо не е надежден. Колегите вече споменаха за вътрешната информация. А по повечето позиции с относително скромна сума от 10 - 20 хил. лв. всеки може да ти опровергае и Елиът, и да ти разбие на пух и прах всякакви формации, които си си мислил и прочие. А всеки, който управлява суми от няколко стотин хиляди и повече може ако иска да си направи и триъгълник, и уедж, и глави с рамене, и изобщо, каквото си поиска.

Поздрави и успехи

Коментар

Е КФН ако си вършеше по-добре работата щеше на 90% от спекулантите да им се стъжни живота, защото всички знаем колко е легално да се търгува с вътрешна информация. А според мен по-лесно от това да се хване такова престъпление - няма.

Коментар

Хубав разговор се е заформил

Относно прословутата "вътрешна информация". Предполагам ще се съгласите, че който я има е логично да я използва => той/тя или хора, които по някакъв начин също са разбрали, купува/продава въз основа на тази информация. Така че "вътрешната" неминуемо се отразява в цените, обемите и движението по позициите и в крайна сметка се разбира преди да е официално оповестена.

Templar, не спирай да пишеш.

Коментар

Финансовите отчети също са вид "инфо" , не забравяй . Макар и пост-фактум. А тях всеки може да ги види...

Коментар

Та мисълта ми, Templar е, че 2-мата са равнопоставени и този само с инфото и този с инфото+техн. анализ

Коментар

Лично мнение е, че ако я имаш тази вътрешна информация, за която говорите и е надеждна няма да ви трябват нито фундаментален нито технически анализ

Коментар

Освен това аз съвсем не претендирам , че имам кой знае какви "знания и умения", даже напротив , още се уча. Обаче как смяташ , кой има предимство на пазара - този който чува само вътрешната информация и гледа отчетите , и псува по техн. анализ, или този който ОСВЕН тия две неща се интересува И от техн.анализ. и си има едно на ум?

Коментар

Ок , ще видим. Според мен няма такова животно като "нерисково" дружество. Може би БНБ, ама и за там не съм съвсем сигурен Всички са рискови. Просто фундаменталните индикатори , които ти може би следиш, се подчиняват на същите закони, на които и самата цена, т.е. те са в голямата си част просто потвърждение на тренда. Ето например случая с HIMKO - да , твърде е възможно да се осерат нещата и цената да се гмурне, но това може да стане лятото нали? Е, защо да не съвпадне с върха на 5-та импулсивна вълна, която така или иначе ще е завършваща за възходящия тренд? И тогава пъзела се нарежда. И аз съм прав и вие. Ето ти един пример как нещата се движат в общи линии заедно....

Коментар

Templar nikoi ne usporva tvoite znaniq i umeniq no se saglasi ce HIMKO i KREM sa strashno riskovi drujestva tam anilizite ne varvqt mnogo mnogo.

Коментар

10х

Коментар

Според мен ниво 680 е твърде дълбока корекция. По принцип 4-та вълна никога не корегира повече от 50% от 3-та, което се равнява на около 780 по моя анализ, но ако не съм преценил с точност началото на 3-та вълна, може и да има разминаване с около 20 пункта. И при това 50% корекция е изключение , а не правило. правилото е , че 4-та трябва да приключи на около 38 % от трета, което е около 810. Казвам ти го защото ме попита , иначе относно форума всеки е свободен да пише каквото си иска. Лошо няма , че ми се подиграват, даже ме кефи Но просто няма смисъл да пускам повече мнения , щом само се дразнят.

Коментар

Templar, тук (на БФБ) се работи само с вътрешна информация, затова и така те нападнаха заради техническия анализ. Ако беше написал "Чух от някъде си, че в Кремиковци ще обогатяват уран за Козлодуй" веднага всички щяха да ти се зарадвт. Може ли да те попитам как ти се струва ниво на подкрепа при SOFIX 680?

Коментар

Ами, само ще ти кажа, че на 02 и 03 Февруари (когато беше скандала с БТ и правителството се клатеше) всички техн. индикатори сочеха да купувам. А аз се поддадох на шубето и нищо не купих, дори продадох някои неща. Можеш с просто /невъоръжено, а не глупаво :-)) / око да видиш колко са се качили цените оттогава.

P.S.Това, че хората са откровени понякога (тук в ИНВЕСТОР.БГ имам предвид) не означава останалите да се правят на пичове.

Коментар

Reotan - последният ти аргумент е най-цитираната фраза от техн. анализатори.

Коментар

И аз съм зелена ливада в тази област, обаче обиждате човека напразно, защо:
                                1. Защото по-глупавият, когато няма аргументи, не му остава нищо друго
                                2. Теорията на вероятностите предполага безкраен брой опити => тъй като никоя борса няма безкраен брой търгувания, не може да има 100 процента верен техически анализ.
                                3. Колкото по-малко са играчите на даден пазар=> по-голяма неточност. Ето защо на БФБ Техн.анализ може да се приложи (според мен), само за най-търгуваните акции
                                4. Лично аз, колкото пъти не съм се доверил на Техн.анализ съм съжалявал...

Коментар

Working...
                                X