Тук пак ще стане актуално тези дни. Към кои дати точно се изчислява индекса за ребалансирането? Изглежда, че Албена и Монбат искат да влизат, а за излизането не е ясно още, трудно е да се каже така с просто око?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ребалансиране на SOFIX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеЗначи излизащите от Софикс се качват, а влизащите - падат. Тук кой бе казал обратното??
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеИнтересни финтове при някои дружества.
Да видим, кой ще се излъже след още няколко дни Играта заприличва като на "сляпа баба"
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеЗначи излизащите от Софикс се качват, а влизащите - падат. Тук кой бе казал обратното??
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнениеЕй така се вдигат индекси: https://imgur.com/a/fJsii7Q
С какво Градус,ИХБ и Доверие ще допринесат за развитие на Индекса?
Last edited by Grosss; 11.03.2019, 17:03.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Надявам се не си сериозен защото аз такъв бисер отдавна не бях виждал
Ако за теб това е бисер - явно си пристрастен ,което не дава добри резултати при инвестиране.
Успех ти желая !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
От 10 г очакваме Софикс да мине 1000 ,но с тая семкаджийска стратегия разбирам, че това е невъзможно.Акциите в индекса са си рискови и се
купуват на едро като напуснат индекса.Тия пък които влизат вече са поскъпнали и едва ли някой друг освен Експат ще си даде парите за тях.
Мда, просто Софикс е балон, а перЕспективите са мани-бегай, както казват някои колеги. Освен някои адсици, които имат сравнително ясна доходност и чезките, където от година и кусур чакам сделка и все още не ме огрява, та продължавам най-тъпата възможна стратегия на осредняване, честно казано не виждам нещо, което да ме впечтали на БФб на тези нива, повтарям, на тези нива, при този риск и на този неликвиден пазар. Всяка сравнително добра компания е хубавичко набалончена, а някои, дето се славеха с коректност като старопланската група, вече си проявиха и българския манаталитет, та ми влязоха в игнор листата. Врътка може да се прави, ако имаш вътрешно инфо, ако нямаш, се надявап да прецакап Никиту, ама и там в един момент ще стане мяу и някой ще се набие с много акции, купени за спекула, която току-виж станала вечна - примери бол през годините.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Колкото до Холдинг Варна той не е с нищо по-лош от Стара планина холдинг, Доверие Холдинг, Еврохолд или ИХБ.
.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение
Прочети няколко мнения по надолу - кой нормален инвеститор ще даде пари на етф-а при такива правила?!? ЕТФ-А си следва индекса пасивно, тва е! Ама ако през 6 м Софикс се ребалансира на 20%, как ще расте? Прочети коментара и на Bse отдолу за представителността и фокуса на инвеститорите
купуват на едро като напуснат индекса.Тия пък които влизат вече са поскъпнали и едва ли някой друг освен Експат ще си даде парите за тях.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеВ момента промяната е около 11% от Софикс а преди това под 10% което не е голяма промяна и ако не друго раздвижва малко търговията на борсата. Албена и Монбат реално почти никой не ги търгуваше последната година и сега малко ще се раздвижат покрай промените. Дружества с п/е над 20 с малък дивидент е разбираемо че отпадат и ще трябва да се борят с по добри резултати защото мисля че от влизащите три нито едно скоро няма да излезе от Софикс поне такива са ми очакванията на фона на резултатите и промените около тези дружества.
И за още нещо, което въобще не съм съгласен - тук въобще не става въпрос за Р/Е, дивидент и други пазарни коефициенти/принцип, а за това, че излизащите ще изкривят данните за сделки и оборот толкова много, че твърде вероятно е да ги видим след 6м. обратно (поне за Албена и Монбат). Или иначе казано, които реши да ги вкара обратно, ще го направи, без значение как паззара го оценя. Изкривяването е толкова голямо, че може да изхвърлят някой друг компонент, които при равни други условия си се търгува нормално за 6 месеца, има си спред, сделки и оборот, но е изместен заради нечия друга игра. Ще дам следния пример с очеизбождаща разлика в оборота и броя сделки първите 3 месеца и последните 3 месеца:
Моля ви, обяснете ми това с p/e, дивиденти, продажби, Cash flow-ratios и т.н.Last edited by pjc50313869; 10.03.2019, 15:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Напълно те подкрепям и аз това казвам,10тина процента промяна и то към по-добро не е толкова страшна, че да застраши имиджа на индекса и от там възможността му да расте.Причината че не качва са самите дружества в състава му които не показват резултатите, които ни се иска за да бъдат сини чипове.От там идва и част от нежеланието за записвания в ЕТФ-а,просто никой не вижда голям потенциал в компаниите на Софикса като цяло.
Коментар
Коментар