Първоначално изпратено от chimney
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
4800 са доларовите милионери у нас, колко са във форума?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
Твоя приятел се е заблудил нещо....
Сега остава да кажеш че да си беден в бедна страна не е чак толкова зле нали... щото всички около теб са бедни и на никой не му пука.....(както и прасетата се чувстват добре когато са заедно в калта)
-------------------------------------------
Аз ще ти кажа, че при всички положения е по добре човек да е богат и здрав, отколкото беден и болен.
Другото нещо е че примерно тези които са бедни в бедна страна дори и да емигрират в богата страна обикновено пак си остават бедни(спрямо местния стандарт).
А когато богатите емигрират в по богата страна обикновено забогатяват още повече (заради по големите възможности за бизнес).
Богатството и бедността са свойства на човешкия ум. Едни го разбират това, други не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от male4ko Разгледай мнениеНе е хубаво да си богат в бедна страна... (мъдри думи на мой приятел)
Сега остава да кажеш че да си беден в бедна страна не е чак толкова зле нали... щото всички около теб са бедни и на никой не му пука.....(както и прасетата се чувстват добре когато са заедно в калта)
-------------------------------------------
Аз ще ти кажа, че при всички положения е по добре човек да е богат и здрав, отколкото беден и болен.
Другото нещо е че примерно тези които са бедни в бедна страна дори и да емигрират в богата страна обикновено пак си остават бедни(спрямо местния стандарт).
А когато богатите емигрират в по богата страна обикновено забогатяват още повече (заради по големите възможности за бизнес).
Богатството и бедността са свойства на човешкия ум. Едни го разбират това, други не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениене е важно колко пари имаш, а как гледаш на света около теб
ако си дребна душа и най голямото богатство не може да те направи щастлив.
имам доста милионери познати и определено мога да ви кажа, че това колко милиона имаш въобще не значи колко си щастлив.
примери мога да разказвам цял ден
и пак ще останат.
погледнете полтическият ни 'елит'
колко са щастливи според вас сокола, тиквата, дебелян, местан и тн... оплетени в интриги, денонощно охранявани, денонощно оглеждащи се за удари от свои и чужди...
в бизнеса е същото.. хора с активи за по 10-20-30-40 + милиона... нерви,разправии,съдене с партньори и тн..ситуации от ежедневието. но българинът като цяло е завистлив и дребен... гледа мерцедеса със шофьора и изрусената любовница и край този е велик блазе му...
май се отплеснах...
във форума милионерите сме повече от статистиката това е доказано в милони постове!
Коментар
-
Първоначално изпратено от male4ko Разгледай мнениеНе е хубаво да си богат в бедна страна... (мъдри думи на мой приятел)
Коментар
-
Препоръчвам всеки да прочете Талеб - автора на Черния Лебед, та освен тази книжка има още 2 издадени и сега пише трета.
Ето ви нещо от него за богатите.
https://medium.com/incerto/only-the-...f68#.dycydjua6
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Разбира се, като вземем предвид, че националното богатство /каквото и да включва то/ - е някаква крайна сума и същото богатство е концентрирано в няколко човека, ако тези хора /в които е концентриран капиталът/ увеличават своя брой - сумата, която остава за преразпределяне между огромното мнозинство от жителите на същата страна - ще намалява.
Фактът, че страната се обезлюдява откъм дееспособните хора в млада и средна възраст - означава, че все по-малко ще расте принаденият продукт в страната, докато потреблението няма да има сериозен спад, ако отчитаме, че може да започнат санкции за това, че стандартът на живот е на ниво - "бананова република". Хората, чиито стандарти гоним /но няма как да стигнем/, едва ли ще бъдат /дълго/ съгласни, че трябва да ги дърпаме назад и да ни дават някакви помощи, към който момент упорито ни приближава обезлюдяването... За тях е важно да потребяваме техните стоки и да стимулираме работните места в техните страни, както и да им даваме евтината си /ако може и да е квалифицирана/ работна ръка...
Извод: упорито вървим към новата си ориентация: бананова република - трета ръка. За съжаление.
Коментар
-
не е важно колко пари имаш, а как гледаш на света около теб
ако си дребна душа и най голямото богатство не може да те направи щастлив.
имам доста милионери познати и определено мога да ви кажа, че това колко милиона имаш въобще не значи колко си щастлив.
примери мога да разказвам цял ден
и пак ще останат.
погледнете полтическият ни 'елит'
колко са щастливи според вас сокола, тиквата, дебелян, местан и тн... оплетени в интриги, денонощно охранявани, денонощно оглеждащи се за удари от свои и чужди...
в бизнеса е същото.. хора с активи за по 10-20-30-40 + милиона... нерви,разправии,съдене с партньори и тн..ситуации от ежедневието. но българинът като цяло е завистлив и дребен... гледа мерцедеса със шофьора и изрусената любовница и край този е велик блазе му...
май се отплеснах...
във форума милионерите сме повече от статистиката това е доказано в милони постове!това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
......
Както вече написах поне 100 пъти някой да може да ми отговори защо хората от България се изнизват и сме държава пред закриване след като милионерите се увеличават та ние в момента се намираме в демографска криза или ?!?
Разбира се, като вземем предвид, че националното богатство /каквото и да включва то/ - е някаква крайна сума и същото богатство е концентрирано в няколко човека, ако тези хора /в които е концентриран капиталът/ увеличават своя брой - сумата, която остава за преразпределяне между огромното мнозинство от жителите на същата страна - ще намалява.
Фактът, че страната се обезлюдява откъм дееспособните хора в млада и средна възраст - означава, че все по-малко ще расте принаденият продукт в страната, докато потреблението няма да има сериозен спад, ако отчитаме, че може да започнат санкции за това, че стандартът на живот е на ниво - "бананова република". Хората, чиито стандарти гоним /но няма как да стигнем/, едва ли ще бъдат /дълго/ съгласни, че трябва да ги дърпаме назад и да ни дават някакви помощи, към който момент упорито ни приближава обезлюдяването... За тях е важно да потребяваме техните стоки и да стимулираме работните места в техните страни, както и да им даваме евтината си /ако може и да е квалифицирана/ работна ръка...
Извод: упорито вървим към новата си ориентация: бананова република - трета ръка. За съжаление.
- 1 like
Коментар
-
..А аз съм трилионер. В камичета. -Наш' к'ъф кеффф ;-)
Инак, по принцип, ако питаш за стойността на товау що съм направил, само скромен милиардерин. ПУтенцияленъ. А живея къде 700-800 метра на запад и към 50 на север от пожарната.Last edited by Pyramid; 08.03.2017, 17:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Постижение е ако го постигнеш преди да навършиш 30. След това и баба знае. А и сумата отдавна е прекалено тривиална за да бъде някакъв репер. Подозирам че в БГ са поне два пъти повече от написаното в статията.
Е примери с тоя дядка Бъфет и оня кретен Гейтс съм давал многократно, че това е пълна идиотщина 2ма човека да държат нещо което те дефакто/реално не са направили, а техните работници и половината свят да няма кво да яде, остай тва ама и идиотщини праят като трепят хората с разни неща (Гейтс/ ваксини) но да не започваме други теми .....
Както вече написах поне 100 пъти някой да може да ми отговори защо хората от България се изнизват и сме държава пред закриване след като милионерите се увеличават та ние в момента се намираме в демографска криза или ?!?Last edited by michaelis12; 08.03.2017, 13:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
аз интерпретирам прочетеното че са 132 хил милионера и на следващият ред са дадени милиардерите 83Пътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар