IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

4800 са доларовите милионери у нас, колко са във форума?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от chimney Разгледай мнение

Напълно подкрепям- така или иначе си в бедна държава и жадно гледаш към съседите, по-добре да има шанс да се докоснеш до тях
    По-добре първи на село, отколкото втори в Рим
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

Твоя приятел се е заблудил нещо....

Сега остава да кажеш че да си беден в бедна страна не е чак толкова зле нали... щото всички около теб са бедни и на никой не му пука.....(както и прасетата се чувстват добре когато са заедно в калта)
      -------------------------------------------
      Аз ще ти кажа, че при всички положения е по добре човек да е богат и здрав, отколкото беден и болен.

Другото нещо е че примерно тези които са бедни в бедна страна дори и да емигрират в богата страна обикновено пак си остават бедни(спрямо местния стандарт).
      А когато богатите емигрират в по богата страна обикновено забогатяват още повече (заради по големите възможности за бизнес).
      Богатството и бедността са свойства на човешкия ум. Едни го разбират това, други не.

Напълно подкрепям- така или иначе си в бедна държава и жадно гледаш към съседите, по-добре да има шанс да се докоснеш до тях

Коментар

• Първоначално изпратено от male4ko Разгледай мнение
        Не е хубаво да си богат в бедна страна... (мъдри думи на мой приятел)
        Твоя приятел се е заблудил нещо....

Сега остава да кажеш че да си беден в бедна страна не е чак толкова зле нали... щото всички около теб са бедни и на никой не му пука.....(както и прасетата се чувстват добре когато са заедно в калта)
        -------------------------------------------
        Аз ще ти кажа, че при всички положения е по добре човек да е богат и здрав, отколкото беден и болен.

Другото нещо е че примерно тези които са бедни в бедна страна дори и да емигрират в богата страна обикновено пак си остават бедни(спрямо местния стандарт).
        А когато богатите емигрират в по богата страна обикновено забогатяват още повече (заради по големите възможности за бизнес).
        Богатството и бедността са свойства на човешкия ум. Едни го разбират това, други не.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          не е важно колко пари имаш, а как гледаш на света около теб

ако си дребна душа и най голямото богатство не може да те направи щастлив.
          имам доста милионери познати и определено мога да ви кажа, че това колко милиона имаш въобще не значи колко си щастлив.
          примери мога да разказвам цял ден
          и пак ще останат.

погледнете полтическият ни 'елит'

колко са щастливи според вас сокола, тиквата, дебелян, местан и тн... оплетени в интриги, денонощно охранявани, денонощно оглеждащи се за удари от свои и чужди...

в бизнеса е същото.. хора с активи за по 10-20-30-40 + милиона... нерви,разправии,съдене с партньори и тн..ситуации от ежедневието. но българинът като цяло е завистлив и дребен... гледа мерцедеса със шофьора и изрусената любовница и край този е велик блазе му...

май се отплеснах...
          във форума милионерите сме повече от статистиката това е доказано в милони постове!
          По точно не може и да бъде казано ! евродалавери с крадливи мутри и елит от политици боклуци и дребни душици .Познавам също доста милионери с една шепа хапчета които пият сутрин и вечер ! Ще мине много време за да се промени статуквото и материала и без кръв няма да стане ! Аз моето решение съм го взел ,изчезвам със семейството си за да дам бъдеще , нормално равитие и образование на децата си. Успехи на всички и във всичко на стари и нови ,спекуланти и инвеститори.Ще хвърлям във форума по едно око от време на време

Коментар

• Първоначално изпратено от male4ko Разгледай мнение
            Не е хубаво да си богат в бедна страна... (мъдри думи на мой приятел)
            Хубаво е, хубаво е. Друг въпрос, че вади очите на плебс и бандити...

Коментар

• Не е хубаво да си богат в бедна страна... (мъдри думи на мой приятел)

Коментар

• Щастието не е в парите, а в начина по който ги харчим.

Коментар

• Мисля, че беше китайска мъдрост - богат е този, който има достатъчно.

Коментар

• Препоръчвам всеки да прочете Талеб - автора на Черния Лебед, та освен тази книжка има още 2 издадени и сега пише трета.

Ето ви нещо от него за богатите.

https://medium.com/incerto/only-the-...f68#.dycydjua6

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Разбира се, като вземем предвид, че националното богатство /каквото и да включва то/ - е някаква крайна сума и същото богатство е концентрирано в няколко човека, ако тези хора /в които е концентриран капиталът/ увеличават своя брой - сумата, която остава за преразпределяне между огромното мнозинство от жителите на същата страна - ще намалява.

Фактът, че страната се обезлюдява откъм дееспособните хора в млада и средна възраст - означава, че все по-малко ще расте принаденият продукт в страната, докато потреблението няма да има сериозен спад, ако отчитаме, че може да започнат санкции за това, че стандартът на живот е на ниво - "бананова република". Хората, чиито стандарти гоним /но няма как да стигнем/, едва ли ще бъдат /дълго/ съгласни, че трябва да ги дърпаме назад и да ни дават някакви помощи, към който момент упорито ни приближава обезлюдяването... За тях е важно да потребяваме техните стоки и да стимулираме работните места в техните страни, както и да им даваме евтината си /ако може и да е квалифицирана/ работна ръка...

Извод: упорито вървим към новата си ориентация: бананова република - трета ръка. За съжаление.
                      ееееми това е то другарю, кво да прайш .....

Коментар

• не е важно колко пари имаш, а как гледаш на света около теб

ако си дребна душа и най голямото богатство не може да те направи щастлив.
                        имам доста милионери познати и определено мога да ви кажа, че това колко милиона имаш въобще не значи колко си щастлив.
                        примери мога да разказвам цял ден
                        и пак ще останат.

погледнете полтическият ни 'елит'

колко са щастливи според вас сокола, тиквата, дебелян, местан и тн... оплетени в интриги, денонощно охранявани, денонощно оглеждащи се за удари от свои и чужди...

в бизнеса е същото.. хора с активи за по 10-20-30-40 + милиона... нерви,разправии,съдене с партньори и тн..ситуации от ежедневието. но българинът като цяло е завистлив и дребен... гледа мерцедеса със шофьора и изрусената любовница и край този е велик блазе му...

май се отплеснах...
                        във форума милионерите сме повече от статистиката това е доказано в милони постове!
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

......
                          Както вече написах поне 100 пъти някой да може да ми отговори защо хората от България се изнизват и сме държава пред закриване след като милионерите се увеличават та ние в момента се намираме в демографска криза или ?!?

Разбира се, като вземем предвид, че националното богатство /каквото и да включва то/ - е някаква крайна сума и същото богатство е концентрирано в няколко човека, ако тези хора /в които е концентриран капиталът/ увеличават своя брой - сумата, която остава за преразпределяне между огромното мнозинство от жителите на същата страна - ще намалява.

Фактът, че страната се обезлюдява откъм дееспособните хора в млада и средна възраст - означава, че все по-малко ще расте принаденият продукт в страната, докато потреблението няма да има сериозен спад, ако отчитаме, че може да започнат санкции за това, че стандартът на живот е на ниво - "бананова република". Хората, чиито стандарти гоним /но няма как да стигнем/, едва ли ще бъдат /дълго/ съгласни, че трябва да ги дърпаме назад и да ни дават някакви помощи, към който момент упорито ни приближава обезлюдяването... За тях е важно да потребяваме техните стоки и да стимулираме работните места в техните страни, както и да им даваме евтината си /ако може и да е квалифицирана/ работна ръка...

Извод: упорито вървим към новата си ориентация: бананова република - трета ръка. За съжаление.

Коментар

• ..А аз съм трилионер. В камичета. -Наш' к'ъф кеффф ;-)
                            Инак, по принцип, ако питаш за стойността на товау що съм направил, само скромен милиардерин. ПУтенцияленъ. А живея къде 700-800 метра на запад и към 50 на север от пожарната.
                            Last edited by Pyramid; 08.03.2017, 17:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Постижение е ако го постигнеш преди да навършиш 30. След това и баба знае. А и сумата отдавна е прекалено тривиална за да бъде някакъв репер. Подозирам че в БГ са поне два пъти повече от написаното в статията.
                              ами мисля, че именно там е проблема особено в България го виждаме нагледно или ?!? Някой си суяк получава изведнъж такава финансова свобода, че незнае какво да прави с нея следователно прави погром от което страдат всички останали да речем едно 4/5 млн. души. За да си такъв "господар" на имане би трябвало първо да имаш капацитета и възможностите да го управляваш това нещо, но за мен е пълна тъпотия да имам аз като индивид 1 млрд. защото това с нищо не помага на развитието за мен и дъражвата като цяло.
                              Е примери с тоя дядка Бъфет и оня кретен Гейтс съм давал многократно, че това е пълна идиотщина 2ма човека да държат нещо което те дефакто/реално не са направили, а техните работници и половината свят да няма кво да яде, остай тва ама и идиотщини праят като трепят хората с разни неща (Гейтс/ ваксини) но да не започваме други теми .....
                              Както вече написах поне 100 пъти някой да може да ми отговори защо хората от България се изнизват и сме държава пред закриване след като милионерите се увеличават та ние в момента се намираме в демографска криза или ?!?
                              Last edited by michaelis12; 08.03.2017, 13:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

аз интерпретирам прочетеното че са 132 хил милионера и на следващият ред са дадени милиардерите 83
                                Разбрах, прав си
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X