Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лихвоточките
Collapse
X
-
ЛИХВОТОЧКИте
Часовите вестници са върха на журналистическата проституция - плащаш и пишат каквото пожелаеш, пълна програма, по желание на клиента.
Могат да се ползват само за сверка на датата и деня въпреки, че едни път бяха сгрешили и датата.
Купуват се защото голямата част от населението ги ползва за задни цели, излизало по-ефтино.
Коментар
-
Negramoten
ЛИХВОТОЧКИте
Аз на цифри в 168 часа не вярвам. Малко по-лесно приемам написаното в Дневник и Капитал. 168 часа, 24 часа, Труд ... пишат каквото им платят да напишат.
Коментар
-
ЛИХВОТОЧКИте
В съботния брой на 168 часа ( 09.04.05) има сравнително голям материал за проблемите с лихвоточките. Там има и коментар на проектозакона за лихвоточките ( беше постван тука). Интересуващите се би било полезно да се запознаят с материала. Един от коментарите (ЗА) е от вносителя на проектозакона, другият коментар ( ПРОТИВ) е от представител на един инвестиционен посредник). Има и полезни цифри - добре е хората, когато дискутират, да са информирани. Предполага се че данните във вестника са верни.
Коментар
-
Negramoten
ЛИХВОТОЧКИте
Пенсионерка от Сливен моли кмета Лечков
Дайте ми гроб за лихвоточки
Общинарите отказват сделката, не била законна
РОСИЦА САНДУЛОВА
Пенсионерка от Сливен помоли кмета Йордан Лечков да й продаде гроб срещу лихвоточки, натрупани по жилищноспестовен влог. Кметът прехвърли казуса на общинската комисия, но 7-те йчленове отказаха подобна сделка.
Negramoten
ЛИХВОТОЧКИте
Хмм, защо вместо да строят къщи на ромите от по 400 м2 не ги построят някъде в покраинините на София, Пловдив и другите големи градове. И хора с лихвоточки и жилища не си дадът на циганите панелките от по 60 м2 + лихвоточките и да се преместят в тези къщи... Така ще могат да се обезщитят и хората с жилища и лихвоточки. А ромите и без друго ще изгорят първо паркета на новите жилища, а после и дограмата (ако е дървена) и след това ще се оплакват, че им е студено. :-)
Коментар
-
Negramoten
ЛИХВОТОЧКИте
Имам малка грешка в предишния пост.
Ми не омеквам ами просто гледам да не ядосвам индивиди като теб, които използват думи като "слабоумен" и пожелания са скорошна смърт. А справедливата цена е над 10 лв., но тази цена трябва НЕ държавата да е плаща, а тези които изхарчиха парите от имотите и сега децата и внуците им са в Англия и Щатите.
Коментар
-
Negramoten
ЛИХВОТОЧКИте
Ми не омеквам ами просто гледам да не ядосвам индивиди като теб, които използват думи като "слабоумен" и пожелания са скорошна смърт. А справедливата цена е над 10 лв., но тази цена трябва държавата да е плаща, а не тези които изхарчиха парите от имотите и сега децата и внуците им са в Англия и Щатите.
Коментар
-
ЛИХВОТОЧКИте
Абе неграмотен ти си и слабоумен на всичкото отгоре.
Макар че омекна.Предният път коментара ти беше "..........лихвоточките,абсурд,никога".
Сега си ".....малко вероятно".
Койти е казал че едно КИ трябва да е 1лв?
По твои сметки 280 мил. има за приватизация,нали?
Ами 10 милиарда КИ на 280 мил активи и ето ти справедлива цена от 3ст. за КИ.
Кой ял -ял кой не е да Е!
Коментар
-
Negramoten
ЛИХВОТОЧКИте
На мен ми се струва малко вероятно да се случи това, защото няма какво да предложат срещу тези 20 млрд. лихвоточки.
За момента има 30% от БМФ - около 200 млн.
по 10% от 3-те ТЕЦ - 100 млн.
20% от ВМЗ Сопот - 40 млн.
Общо 340 млн.
В момента има 550 млн. компенсаторни инструменти (350 "заспали" и 200 "живи") също и 70-80 млн. IBON. или общо 270, което прави цена около 1.30. Като при пускането на БМФ защото няма да участват IBON, КИ може да достигнат нива над 1.50. Ако се включат 20 млрд. лихвоточки общо ще има 20.27 млрд. непарични платежни средства и цената им ще е 0,0167 лв. или 1,6 стотинки. Което е смешно. Дори да намерят още какво да се приватизира (например по 100% от всички дружества да са с КИ) стават 600+1000+200= 1800 млн. (което е невъзможно да стане) и така излизат по 8 стотинки на КИ.
А относно спора при сръвнението на лихвоточка с КИ разбрах, че повечето влогове са били от 1200 лв., а не от 5000 както смятах преди и така разликата между КИ и лихвоточка е някъде към 50-100 пъти. Цената от 4 ст. за лихвоточка отговаря на 2-4лв. за КИ. Така че собствениците на л.т. са по-добре обезщетени от тези на КИ, като само 5% от собствениците ги реализираха на нива над номинала. Още толкова на нива над 25ст. а останалите 90% на нива от 10 до 25 ст.
Коментар
-
ЛИХВОТОЧКИте
Милен Велчев по скоро каза, че не е в компетенциите на Министъра на финансите въпросът за компенсацията на лихвоточките, защото има закон и процедура по него......И си е прав човека, в закона ясно е казано, кой взема решенията за компенсирането. А пък закон знаем как се променя....вече дори е внесено предложение за това ....;-)
Не, че се съм оптимист, но въпреки това нещата които написах по-долу са твърде вероятни....
Коментар
Коментар