IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лихвоточките

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Явно ще трябва обаждане до комисията или юриста на общината /ще информирам когато получа яснота по казуса/, както предложи cyberlink, защото всеки малко "по-некомпетентен" си тълкува нещата по свой си начин, както включително и аз смятам че имам право на обезщетение, защото в закона пише "притежателите на жилищно-спестовни влогове, открити до 31 декември 1990 г. и престояли повече от 5 години към тази дата", което аз тълкувам, че съм имал открит влог тогава и имам право на обезщетение, без значение, че впоследствие е закрит влога /той е вече извън периода споменат от закона като изискване/.

Ако някой попадне на тази тема и е имал същия случай /закрит влог след 31.1990г/, моля да сподели?

Коментар

• Доколкото знам ако си изтеглил парите и си закрил влога навремето нямаш права.

Има и една разновидност с благоприятен режим за теб, ако не си закривал влога но сумата по него по разни причине е под 20 лева от ДСК са го замразили. Ако попадаш в тоя случаи внасяш в влога двадесетина лена и влога се размразява и може да си ползваш правата.

Обезщететието е по 8 стотинки на лихво точка но се чакат над 2 години към момента...

Запознат съм с процедурата защото скоро ползвах такива права.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Margarit Разгледай мнение
        Здравейте,
        Темата е доста стара, прегледах я, но не намерих отговор на моя казус, а той е:

Отговарям на всички условия ("притежателите на жилищно-спестовни влогове, открити до 31 декември 1990 г. и престояли повече от 5 години към тази дата"), НО влога ми е закрит юни 1991г, и в ДСК ми казват, че нямам право на обезщетение, защото съм изтеглил всички пари. Имам ли право на обезщетение или не?

Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно или има информация, ще съм много благодарен?

Благодаря Ви!
        На ДСК не вярвай - и на мен така ми каза шефа на местния клон , без изобщо да е наясно с процедурата . Не съм чела какво се е писало по темата , но на мен ми помогна обаждане по телефона до комисията , от която зависи изплащането на лихвоточките / забравих и точното име / , а също и юристът на моята община . Ако не си ходил при юриста на общината , отиди - те са запознати с процедурата в детайли , тъй като от почти 2 десетилетия тече процеса . Аз си взех парите от лихвоточки още през 1995 или 96 та беше - не помня точно и тогава бяха по 0.03 ст на лихвоточка . От тогава насам обаче работата по изплащането върви много бавно защото правителството отделя малко пари на година за изплащане и реално ако си подал сега документите си , ще получиш след около 4-5 години . При подадени документи можеш да се обадиш на този Жилищно компенсаторен фонд и ще ти кажат кога ще ти дойде редът за изплащане .
        Last edited by cyberlink; 15.04.2012, 23:41.

Коментар

• Здравейте,
          Темата е доста стара, прегледах я, но не намерих отговор на моя казус, а той е:

Отговарям на всички условия ("притежателите на жилищно-спестовни влогове, открити до 31 декември 1990 г. и престояли повече от 5 години към тази дата"), НО влога ми е закрит юни 1991г, и в ДСК ми казват, че нямам право на обезщетение, защото съм изтеглил всички пари. Имам ли право на обезщетение или не?

Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно или има информация, ще съм много благодарен?

Благодаря Ви!

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            Колега, всяка надежда остави ......аз вече близо две години чакам компенсация за закупено жилище !!!
            Mnogo vajna i hubava tema, ako nashata durjaviza pak prezaka grajdaniete si, t.e. nas napravo sud v Strasburg i gotovo, Tezi glupazi dori ne prastat njakoj da zastiva interesite im, nali ne sa tehni pari a durjavni, delata se pecheljat direktno!
            Last edited by Eti_; 21.05.2011, 11:59. Причина: МОЛЯ, ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!!
            podpis

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              Колеги да попитам има ли някои които е закупил жилище, изпълнил е законовите изисквания и е получил пари от лихвоточки. В какъв срок е сатнало?
              Щото аз си чакам вече към половин година пари от държавата и за сега нищо...
              Колега, всяка надежда остави ......аз вече близо две години чакам компенсация за закупено жилище !!!

Коментар

• Петиция

Тъй като нашата скромна държавица гледа как да ни прецака, а и не смятам, че глас народен е глас в пустиня, пускам в този форум линк към петицията против ощетяването на гражданите имащи/имали жилищни влогове. http://citizenspeak.eu/node/24/signatures
                С жена ми търсим всякакви начини да се сдобием с жилище и тези лихвоточки са ни крайно необходими. Без тях ще трябва цял живот да си живеем на квартира... Дано петицията получи подкрепа и в крайна сметка някой от управляващите се сети, че минимум, не е редно да прецакваш народа!

Коментар

• Ако става въпрос за 8-ми списък , аз също чакам да излезе . Живея в Ст.Загора , но имам жителство в София , обаждах се няколпо пъти на Московска 33 , но ми казаха , че към края на март . Трябвало да излезне в Държавен весник , там нищо не можах да намеря . Ако някой има няква информация да сподели . Какво се прави като излезне тоя списък , трябва да фигурирам в него , че съм удобрен ли ?

Коментар

• Здравейте,
                    Някой има ли представа дали е излязъл последния списък на правоимащите ?
                    Ако не е излязал, знае ли се кога ще стане ?? Миналата година казаха че началото на 2010 , но началото вече мина

Поздрави

Коментар

• Един приятел взе пари от лихвоточките ама това беше преди 3-4 години. Поради промените в закона сега има много кандидати на които да им изплащат лихвоточки, но парите заделени за това са само около 16 млн. лв на година. Не случайно вдигнаха годината, до която трябва да бъдат изплатени лихвоточките от държавата от 2015 на 2019 година. Т.е. трябва да си купиш жилище до 2013 година, а до 2019 година ще си получиш парите, може и по рано но зависи колко човека има преди теб

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                        Колеги да попитам има ли някои които е закупил жилище, изпълнил е законовите изисквания и е получил пари от лихвоточки. В какъв срок е сатнало?
                        Щото аз си чакам вече към половин година пари от държавата и за сега нищо...
                        Направо ми повдигна настроението с този майтап
                        Кви пари, кви пет лева?

Коментар

• Колеги да попитам има ли някои които е закупил жилище, изпълнил е законовите изисквания и е получил пари от лихвоточки. В какъв срок е станало?
                          Аз си чакам вече към половин година пари от държавата и за сега нищо...
                          Last edited by markov; 17.05.2011, 21:43.

Коментар

• Е$И МУ МАЙКАТА!!! Каква тайна са тия фирми тъпи!

Коментар

• никой ли не знае??????????

Коментар

• да питам кои фирми изкупуват лихвоточки, и изкупуват ли се още лихвоточки от такива фирми? Благодаря предварително!

Коментар

Working...
                                X