IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лихвоточките

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Анкета за лихвоточките и санирането

Половината от милиарда-за лехвоточките и компенсаторките. Лиховоточките от компенсаторки да се плащат както лихвоточките!

https://www.facebook.com/photo.php?f...0748860&type=1

Коментар

• Защо не влючите и записите от лихвоточки..

Коментар

• Половин милиард за Лихвоточките

Половин милиард за Лихвоточките-половината от парите за саниране ще предложим от СПКИ на правителството!
        Подкрепяте ли?

Коментар

• Обадете ми се да се борим заедно

Обадете ми се да се борим заедно притежатели на лихвоточки! Щом държавата има да даде 1 милиард за саниране на соцпанелки на хора които имат жилища, защо да не даде половината за излъганите спестители за жилища?!

Огнян Дюкенджиев-координатор на СПКИ

Пловдив, ул. Прогрес №5

моб. тел. 0888347011 , скайп-ogiplam, 032 241517

Съединението прави силата!
          Обадете се и вие за да се борим заедно!
          Last edited by oginvest; 31.01.2015, 23:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от ralica888 Разгледай мнение
            Прочетох в някакъв форум че като ти преведат парите по сметкакта трябвало да внесеш някакъв процент от тях за да можеш да разполагаш с тях .Вярно ли е това?
            Не преди да си получиш парите трябва да внесеш такса по сметка в общината и когато внесеш таксата от тогава започва да ти тече срока за получаване на парите. Ето тук има някакво инфо, но то е за Пловдив за София незнам как е http://www.komisia8.tk/

Коментар

• Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнение
              Аз направих моята сделка с жилището през 2011г и още не съм си получил парите и затова звъня на всеки 3 месеца в общината в Пловдив и от там ми казват, че като ми дойдат парите ще ми се обадят...
              Званиш в компесационен жилищен фонд за Пловдив така ли,защото аз намерих за София ,защото моята сделка е в София, но никой не ми вдигна телефона ,а и щом ти си направил сделката 2 год.преди мен значи ще почакам още поне 2 год.

Коментар

• Прочетох в някакъв форум че като ти преведат парите по сметкакта трябвало да внесеш някакъв процент от тях за да можеш да разполагаш с тях .Вярно ли е това?

Коментар

• Първоначално изпратено от ralica888 Разгледай мнение
                  Някой може ли да ми каже ако през 2013г си направил сделката с жилището кога ще си получа парите и как ще разбера че съм ги получила?
                  Аз направих моята сделка с жилището през 2011г и още не съм си получил парите и затова звъня на всеки 3 месеца в общината в Пловдив и от там ми казват, че като ми дойдат парите ще ми се обадят...

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
                    И ако до края на 2013 г не е направена покупка на жилище какво се случва с лихвоточките ?
                    хубав въпрос....ако някой компетентен по въпроса колега отговори ще ми е интересно да прочета мнението му

Коментар

• И ако до края на 2013 г не е направена покупка на жилище какво се случва с лихвоточките ?

Коментар

• Някой може ли да ми каже ако през 2013г си направил сделката с жилището кога ще си получа парите и как ще разбера че съм ги получила?

Коментар

• Nqkoi moje li da mi kaje bashta mi dali moje da mi prehvurli lihvotochki I ako ne moje kakvi drugi variqnti ima
                          predvaritelno blagodarq

Коментар

• Първоначално изпратено от radost23 Разгледай мнение
                            nqkoi moje li da mi kaje kade moga da proverq kolko to4ki imam,prez 2009 ba6ta mi mi prehvarli negovite to4ki bez da znam broq im,toi mi kaza samo 4e se ravnqvali na okolo 5000 lv. i sega sam si haresala edna ka6ti4ka na selo to4no za tolkova. Sigurna sam 4e izob6to nqma da e taka lesno da q vzema s tezi lihvoto4ki i me e srah da ne me precakat,tova e Balgariq vse pak...

Списъците трябва да се съхраняват в съответната Община, където е регистриран правоимащият.

За да си сигурна, че си правоимаща, прочети Закона за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни спестовни влогове, както и всички тълкувания към него.

Успех!
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• nqkoi moje li da mi kaje kade moga da proverq kolko to4ki imam,prez 2009 ba6ta mi mi prehvarli negovite to4ki bez da znam broq im,toi mi kaza samo 4e se ravnqvali na okolo 5000 lv. i sega sam si haresala edna ka6ti4ka na selo to4no za tolkova. Sigurna sam 4e izob6to nqma da e taka lesno da q vzema s tezi lihvoto4ki i me e srah da ne me precakat,tova e Balgariq vse pak...

Коментар

• Първоначално изпратено от Margarit Разгледай мнение
                                Явно ще трябва обаждане до комисията или юриста на общината /ще информирам когато получа яснота по казуса/, както предложи cyberlink, защото всеки малко "по-некомпетентен" си тълкува нещата по свой си начин, както включително и аз смятам че имам право на обезщетение, защото в закона пише "притежателите на жилищно-спестовни влогове, открити до 31 декември 1990 г. и престояли повече от 5 години към тази дата", което аз тълкувам, че съм имал открит влог тогава и имам право на обезщетение, без значение, че впоследствие е закрит влога /той е вече извън периода споменат от закона като изискване/.

Ако някой попадне на тази тема и е имал същия случай /закрит влог след 31.1990г/, моля да сподели?
                                Теоретично погледнато има обща погасителна давност съгласно закона за задълженията и договорите от 5 години. Тази давност се прилага за всички вземания и задължения в страната.
                                Смисъла е че като не си търсиш вземането по никакъв начин 5 години, то се погасява по давност.

В случая закриването на влога дали може да се приеме като нетърсене на вземане ...... явно съд трябва да каже....
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X