IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лихвоточките

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЛИХВОТОЧКИте

към Консултант1 : Здравейте. Много, Ви моля, кажете според кой закон (тъй като бих искал да го прочета) е възможно прехвърлянето на лихвоточки по права родств.линия и къде (администрация или банкаДСК) следва да се подадат необходимите документи за това. Благодаря предварително! До скоро.

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

prodavam lihvoto4kite si!

Коментар

• Лихвоточките

Прсъединявам се към Вас. От 40 год. чакам осребяване на лихвоточките.

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

аз съм навит, но не знам как ще стане....

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

Looser,
            Точно това означава. Ако живееш в апартамент в Младост 4, който по оценка е 40 000 лв и е собственост на тебе и на съпругата ти, ти нямаш право да бъдеш включен в новите ( а и старите списъци). Очевидно няма никаква логика ( още по-малко пък законово право) в тази цифра 15 000 ( или тя е резултат на научна обосновка на някоя институция, която е похарчила около 1-2 млн. лв за сметне цифрата 15 000 ), но е така. То затова са толкова многото коментари- заради абсурдните рестрикции, които се налага да бъдат търпяни.

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

нещо като комунизъма както казваше другарят ..... ......

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

точно това означава

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

КОНСУЛТАНТ1 Означава ли ,че ако имам лихжоточки и примерно жилище за 100 000 хил лв. не мога да се възползжам от тях(т.е. да ги осребря по4 ст. за точка)

Благодаря предварително

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

Looser,
                    Лихвоточките ( това, което е записано в спестовната книжка) могат да се прехвърлят само между роднини по праяка линия. НАпример, ти не можеш да ми ги прехвърлиш на мене, тъй като не сме никакви роднини ( предполагам, че е така). Лихвоточките могат да се прехвърлят до 3 пъти- баща ти на тебе, ти на дъщеря ти и тя е последния във веригата. Тя не може да ги прехвърля на децатъа си или на брат си или сестра си. Съпруг може да прехвърли на съпруга, като това се брои за едно прехвърляне. Ако баща ти е направил прехвърляне на майка ти, а тя на тебе, ти си последния във веригата от прехвърляния. Ти си този, който може да направи нещо с тези лихвоточки. Никой друг и ти не можеш да ги прехвърляш на никого повече. Не мога да отговоря на въпроса при смърт на последния от веригата дали някой може да добие права върху лихвоточките.
                    Във в. 24 часа от 11.03.05 има съобщение за лихвоточките с цитирано лице за контакт, но за съжаление нямам информация за съобщението в момента. Но не вярвай на тези, които искат да ти купят лихвоточките. Просто нямаш законно право да им ги продадеш, нито те да ги закупят. Казвам го това, защото из вече многобройните тъка рубрики на тази тема нещатат така се объркаха, че някой непрекъснато предлагаше да купувва лихвоточки, като даже поставяше и срокове за офертата си. Прехвърлянето е на принципа на наследяването. Това, което е трансформирано- лихвоточки, превърнати в компенсаторни инструмент, е вече наистина обект на сделка. Но лихвоточките не са обект на сделка ( поне в момента).
                    Що се отнася до новите списъци, те имат абсолютно същия характер като последните - с ограничения да нямаш на твое име собственост до 15 000 лв. Това е дискриминация, защото когато са внасяни парите не са поставени условия, но какво да се прави - когато сме гласували за определени хора и сме ги пращали в парламента не сме им поставяли условия, а сме им се доверили. А те сега ни показават как следва да се държим, когато гласуваме довери.

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

В сутрешния блок на Канал 1, от 8.30 часа ще има коментар по въпроса, моля ако някой го гледа да сподели

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

Хора, някой знае ли как се прехвърлят лихвоточки? На Московска твърдят, че не може. Само да се наследят?! Някой има ли повече инфо по въпроса? Сега чета едни закони и там ми се струва пише, че може но реших да се допитам и до вас. Ако ли не пак сам ще се оправям ама ако някой ми спести малко време няма да му се разсърдя. Става въпрос за лихвоточки, които не са в списъците!
                        Благодаря Ви!
                        Keep walking ...

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

Хора, някой знае ли как се прехвърлят лихвоточки? На Московска твърдят, че не може. Само да се наследят?! Някой има ли повече инфо по въпроса? Сега чета едни закони и там ми се струва пише, че може но реших да се допитам и до вас. Ако ли не пак сам ще се оправям ама ако някой ми спести малко време няма да му се разсърдя. Става въпрос за лихвоточки, които не са в списъците!
                          Благодаря Ви!
                          Keep walking ...

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

Поскъпват жилищата с лихвоточки [Пазар] 11-03-2005

Строежът на жилища с лихвоточки поскъпва, съобщиха от местната комисия към Столичната община. Причината е, че правото на строеж ще се продава от градската управа на цени, близки до пазарните. "Желаещите да се включат в кооперация или индивидуално строителство с лихвоточки плащаха досега в пъти по-малко.
                            Според промяната в Закона за общинската собственост обаче цената на преотстъпената земя не може да е по-ниска от данъчната й оценка", обясни Орлин Иванов, председател на столичната комисия. Осем парцела - четири за строеж на кооперации и още толкова за фамилни къщи, ще бъдат предложени на дългогодишните спестители в София. Терените са в "Красно село", "Възраждане", Панчарево и др. В курортното предградие на столицата вече имало десетина къщички, построени с жилищни спестявания. От началото на месеца в районните администрации приемат документи на граждани с многогодишни влогове, които ще бъдат включени в шестия окончателен списък. Право да строят на общинска земя имат тези, чиито влогове са престояли в Банка ДСК не по-малко от 5 години до 1990 г. 315 хил. са били жилищните влогове у нас до тази година, обясни Гавраил Митов, шеф на жилищноспестовния фонд, 124 хил. вложители са включени в списъците за строеж, а 75 хиляди от тях са вече компенсирани. Една лихвоточка се плаща в момента по 4 ст. Парите обаче се осребряват само ако собственикът на влога реши да строи.

В-к "Стандарт"

Коментар

• ЛИХВОТОЧКИте

Важи ли още офертата - 0.05/лт ?
                              мисля че имам малко излишни

Коментар

• лихвоточки

Продавам около 25 000 лихвото4ки.
                                yotovava@abv.bg

Коментар

Working...
                                X