Добре, рагистрираме някакво раздвижване по въпроса Значи прав е Ал. Под правоимащ имах предвид варианта да си ги осребри. Под идеята да влезе в списъците имах предвид някъде да фигурира името му като държател на лихвоточки при положение, че не мога да вляза аз. Тук възникват 2 въпроса. Да се опитам да го набутам като правоимащ или като държател. Правоимащия се ползва с преференциите, които Ал отбеляза а именно, че осребряването ще продължи и при следващите правителства и рано или късно ще се осребрят (ако няма по-добър друг вариант). Четох минали интервюта с депутати и се изказа предложение да се приравнят към инвестиционните бонове защото най-много прилики имало между двете ама май ще си останат само приказки. Все пак се замислих кой е по-удачния вариант. Дали да чака някакво компенсиране като неправоимащ по описания от мен по горе смисъл или да се запише като правоимащ. Предполагам, че правоимащия дори при решение за компенсиране по някакъв друг начин (примерно приравняването им към инвестиционните бонове) няма да бъде лишен от правото си да ги конвертира. Така, че по-добрия вариант е да се влезе като правоимащ. Ако това обаче не може да стане какво ми остава освен да влезе като неправоимащ.
Абе с тия лихвоточки голяма лудница. Мисля си, че имаме право да търсим нещо повече. Държавата е използвала тези пари за какво ли не. Трупала е активи а сега някакви мизерни обещетения раздават. И как ония имаха право да ги превърнат в компенсаторки а ние не? Ами ако човека не е бил в България по това време? Ще видим какво ще излезе сега с опитите им да върнат компенсаторните записи обратно в лихвоточки. Не виждам как ще стане и ми се струва, че имам правото (не знам дали е законосъобразно) да искам нещо повече. Тук би помогнал някой адвокат запознат с казуса ама и тия трудно се намират нещо
Успех!
Коментар