IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да дойдат мечките

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И днес ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от kamacho
      Това имах и аз впредвид.Пазара не е само нагоре и тактиката "купи и дръж " се оказва много погрешна според някой професионални инвеститори.
      Ми зависи, има тежки хора, които не гледат много много, те си имат любими акции и си заделят парички за старините/внуците, като купуват. Например на всяка заплата и хоп още 10 акции в портфейла. Те вярват, че това което купуват след 20 години ще е по-скъпо и много не ги интересува някаква едногодишна корекция. Всякакви хора има, едни като нас си пишат посреднощ във форума, а на други не им пука.

Коментар

• Първоначално изпратено от nide
        PFTS INDEX
        30.12.2003 – 69.94
        30.12.2006 - 498.86
        30.12.2007 – 1 174.02 (135%)
        И аз сметнах, че може малко да съм позакъснял, затова и не инвестирах там. Искам да видя как ще се развие ипотечната криза. Но смятам, че Украйна има доста повече път да извърви по стълбичката, отколкото ние. Но кой знае. В момента ръста на ПФТС ми изглежда аналогичен на ръста на софикс и бет през 2003-2004-та тогава и софикс направи над 100% от 400 до 900...
        Не съм проучвал сериозно украинския пазар.
        Какво смяташ за него?

Коментар

• Това имах и аз впредвид.Пазара не е само нагоре и тактиката "купи и дръж " се оказва много погрешна според някой професионални инвеститори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
            Има държави, на които предстои бум, като икономиките им не са прегряли, виж например Украйна. Ако ще търся друг пазар, то може да се насоча на там.
            PFTS INDEX
            30.12.2003 – 69.94
            30.12.2006 - 498.86
            30.12.2007 – 1 174.02 (135%)

Коментар

• Да си дойдем на нивото, нали съни? Само ми намери една акция за която съм викал ъп, ъп или даун, даун. Ще ти кажа, че под други никове не съм писал. Съжелявам, ако тази корекция те е сварила неподготвен, но не съм аз причината, ако ще ти стане по-добре, то продължавай да си го изкарваш на мен може да и да помогне, на мен не ми пречи.

оптимистка, Jay Gould не ми е кумир, а просто ми харесва техническият му анализ, който ми предоставя безплатно. А когато получаваш нещо, дори когато си плащаш, то възпитанието изисква да кажеш благодаря.

Само не разбрах, защо пишеш под нов псевдоним. Срам ли те е от предишния?

камачо, има един колега - Косто, той каза две приказки:
              1) не хващай падащ нож;
              2) ако не купиш пшеница докато е евтина, може да не успееш да купиш когато поскъпне;

Всеки сам си избира кога да купува, едни следват тренда, други се мъчат да им отрежат главите...

Коментар

• "Следвайте тенденциите" е казал великият Р.Кийосаки

Коментар

• Всеки ден без убита мечка е безвъзвратно загубен за ловците на доходоностност! Затова, за днес съм си набелязъл аз една е я набуча на рога

Коментар

• Коментар

• Звучиш ми като един друг участник във форума - Joan. Дано да не е някаква форма на шизофрения.

Изписа 100 реда обяснявайки ми каква ми е психиката, и как си направила печалби над 65 пъти. Като те слушам ми се струва, че си наблюдавала борсата и точно когато си решила да напазаруваш акций със спестяванията си, за да се предпазиш от двуцифрената инфлация и си нацелила върха

Има държави, на които предстои бум, като икономиките им не са прегряли, виж например Украйна. Ако ще търся друг пазар, то може да се насоча на там.

Със изплашеното си действие се предпазих от това обръщане на тренда. Последните 4 години преживях някоко корекции и това не ме накара да се откажа. Сега всичко ми се струва по-различно. И може би е дошъл момента да си прибирам печалбата и да мисля къде и кога да е вложа.

Може би трябва да се преквалифицираш и да изучиш психология, явно на там те влече, но имаш доста да учиш.

За печалбата на Афтър, ще се радвам, той да напише от кога е тук и каква му е печалбата. Ти в момента действаш все едно си му жена и оправяш семейния бюджет.

Сега би ли ми казала, защо ме съветваш да купувам при падащ пазар?

Коментар

• Коментар

• Ех, типично по български ми завидяхте на 4 годишната доходност.

Я вие се похвалете каква доходност имахте преди 3 месеца?
                          оптимистка, ти предполагам си преди мен на пазара, така че напиши и от кога ти е доходността.
                          Афтър и ти така, защото май си по-отскоро?

Коментар

• Какво локално действие да предприема, като в момента се изтегля доста кеш, всички индекси падат, а според мен има вероятност борсата да е само презнаменовател, за това което очаква държавата ни.

Според мен се изтеглят чуждите капитали за неопределено време. И ако съм прав, то когато SOFIX падне под 1450, то пак няма да вляза в играта.

Това си е лично мое мнение, което навярно ти не споделяш. Затова ще те попитам: Защо преди 3 месеца тренда се обърна?

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                              Първоначално изпратено от AfterDark
                              Да а утре SOFIX ще падне до 850, а панелките ще струват по 200 Евро на кв./м.
                              И ти ще купуваш, купуваш

От началото на годината SOFIX изгуби над 4,25% ... набира скорост.
                              Афтър, тези 1564 все още ли ти се струват много далече от под 1450?
                              Абе Неграмотник,

Пробиви имаш само ти в мозъка,

Тези 1564 бяха моментно състояние на пазара ... предизвикани от еднократен фактор ... и да ... понапълних и тогава ...

Айде ... сполай ти ... с кимизарниците и 2% лихва в италианската банка ...

P.S. Това с 650% съм сигурен, че е било с малка сума прежалени пари, които техните са му дали ... ако го беше направил с 100-200К сега нямаше да пише такива глупости ...

Коментар

• Коментар

Working...
                                X