IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SEE Link - БОРСОВА платформа на Западните Балкани!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от педро леон Разгледай мнение
    Според мен е логично да са Атера, Монбат и Софарма.
    От трите основни групи по едно,най вероятно майките Химимпорт,Софарма и Стара
    планина холд.Колебая се за Булгартабак,но то в момента има проблеми.

Коментар

• почна ли търговията вече? щото гледам на бфб приличен обем

сърбия само днес обема също е необичайно висок

http://www.belex.rs/eng/trgovanje/izvestaj/dnevni
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от педро леон Разгледай мнение
        Според мен е логично да са Атера, Монбат и Софарма.
        Твърдо не - трябва да са най-ликвидните. Това е единственият показател доколко една акция е търсена. .... съответно и възможността да се украси цената е по-малка...
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Според мен е логично да са Атера, Монбат и Софарма.

Коментар

• брей тоя Любчо Георгиевски няма спирка бе! Големи покупки тия макета

Коментар

• здравйте,
              някъде може ли да се види размера на активите на ВФ и ПФ в Македония, Сърбия и Румъния, благодаря.

Коментар

• CCB трябва да е една от 3те БГ фирми.
                ръждясалият баркас няма място в челната тройка.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Интересно кои ще са 3-те от бфб...?
                  И каква ли ще е методиката за определянето им...
                  За мен Хима и Атера са почти сигурни ( макар че първото трудно би могло да се именува блу чип, но това си е субективно...), които са с най висок % изтъргуван капитал на годишна база.
                  Чуденката ми е за 3-я, би могло да е софарма, ала е например почти тройно по неликвидна спрямо една ПИБ да кажем...
                  А същевременно нелош блучип като мцх например е отвратителен откъм ликвидност.

Други идеи ?
                  Посочените първи предположения са най - вероятни. Може би ФНИБ или ЦКБ да намери място.

Важно е да можем да търгуваме по - скоро, защото от февруари се повишиха цените по някои позиции навън. Само при нас си седим на едно летаргично ниво от 440.
                  Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    За мен Хима и Атера са почти сигурни ( макар че първото трудно би могло да се именува блу чип, но това си е субективно...), които са с най висок % изтъргуван капитал на годишна база.
                    Чуденката ми е за 3-я, би могло да е софарма, ала е например почти тройно по неликвидна спрямо една ПИБ да кажем...

Други идеи ?
                    Мисля че няма значение!
                    Важното е че това ще стимулира мажоритарите и големите акционери да осигуряват ликвидност, а и като дойде Сърбия индекса може да се увеличи на 20 или 50компании, а на следващ етап с Румъния и защо не Гърция или Турция на 100?

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                      Супер, получават се нещата. Водещият индекс, който ще бъде представен скоро, ще се състои от 10-те най - активно търгувани компамнии, 5 от Хърватска, 3 от България и 2 от Македония. Не пише как ще се промени състава след присъединяването на Сърбия и Словения.

Други идеи ?

Коментар

• дано тия Ивановци не оакат нещата! и защо Хърватска има с 2 компании повече от нас??!?!

Много позитивно съм настроен за проекта, БРАВО- наистина полезно изхарчени пари!!!

Коментар

• Търговията на See Link започна

SEE Link, иновативната регионална платформа за търговия с ценни книжа, листвани на борсите в България, Хърватия и Македония, е изпълнила всички технически изисквания за стартиране на търговия, съобщи Управителният съвет на компанията по време на конференция в Скопие, Македония. SEE Link беше официално открита oт Зоран Ставрески - вицепремиер и министър на финансите на Република Македония, високопоставени представители на Европейска банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и изпълнителните директори на борсите - учредители на SEE Link: Иван Такев (Българска фондова борса - София), Ивана Газич (Загребска фондова борса) и Иван Щериев (Македонска фондова борса). „След две години активна работа и усилия на международни екипи, днес сме удовлетворени да предложим на инвестиционната общност в региона модерна, работеща платформа. Предвид засиления интерес към нея, съм убеден, че много скоро локалните пазари ще капитализират ползите от SEE Link и това ще стане пример за успешно регионално сътрудничество“, каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София. SEE Link e проект, стартиран от борсите в България, Македония и Хърватия с цел да се създаде регионална инфраструктура за търговия на ценни книжа, листвани на тези пазари. Трите борси регистрираха обща компания през май 2014 г. със седалище в Скопие, с което демонстрираха значимостта на проекта и ангажимента си към по-нататъшното развитие на регионалния капиталов пазар. ЕБВР подкрепи първоначалната фаза на проекта SEE Link с грант от 540 000 евро, с който да се създаде електронна система за извършване на поръчки. Средствата бяха осигурени от ЕБВР чрез финансиране от донорите на банката през специален фонд на акционерите в нея Успоредно с това, участващите борси предоставиха за проекта 80 000 евро. През февруари фондовите борси в Белград и Любляна се присъединиха към SEE Link. В началото на този месец и борсата в Баня Лука обяви намерението си да се включи в проекта - първия в Европа, който свързва пазари и инвеститори по иновативен начин. Два индекса на сини чипове SEE LinX и SEE LinX EWI ще бъдат стартирани от 1 април 2016 г.,които да увеличат видимостта на локалните пазари. Индексите ще се състоят от 10-те най-активно търгувани компании, листвани на трите борси - учредители: 5 от Хърватия, 3 от България и 2 от Македония. Очаква се над 20 от членовете на борсите в България, Хърватия и Македония да се свържат с платформата, като близо 400 ценни книжа са налични за търговия. SEE Link ще спомогне за интегрирането на локалните капиталови пазари, като осигурява по-ефективен достъп за инвеститори и местни брокери до регионален пазар с капитализация от 27 млрд. евро, и в същото време позволява на участващите фондови борси да останат независими.
                          http://profit.bg/news/Turgoviyata-na...id-149597.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                            Супер, получават се нещата. Водещият индекс, който ще бъде представен скоро, ще се състои от 10-те най - активно търгувани компамнии, 5 от Хърватска, 3 от България и 2 от Македония. Не пише как ще се промени състава след присъединяването на Сърбия и Словения.
                            Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• http://www.see-link.net/news/current...operational/71

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                има ли къде днес да разберем има ли и колко покупки през SEE LINK-a?

Купуват корпоративна банка....

Коментар

Working...
                                X