IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за приходите и разходите.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• двете колони (приход и разход) трябва да са равни! Това е идеята на двустранното счетоводство. Ако разгледаш внимателно една справка за приходи и разходи, ще забележиш че в графата Приходи има точка "загуби от дейността", а във графата Разходи, съответно има точка "печалба от дейността". Така се балансира отчета за приходите и разходите. Много хора забравят че фирмата е самостоятелно лице и печалбата която напуска фирмата е разход. Печалба е за някой извън фирмата (собственик, или като раздаден дивидент) Освен отчета за приход и разход има още много видове отчети и всички те (ако се водят по двустранно счетоводство) трябва да са с равни две колони.

Коментар

• Първоначално изпратено от hypnozye Разгледай мнение
      Защо приходите и разходите на дадена компания са със едни и същи суми?
      Защото има добро счети

Коментар

• прихода и печалбата са различни неща
        цифрите могат да са еднакви на прихода и разхода, тогава печалбата е нула
        приходи - разходи = печалба
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Въпрос за приходите и разходите.

Защо приходите и разходите на дадена компания са със едни и същи суми? Как е възможно една компания да има печалба (Приход) примерно 132 999 и съответно разходите да са същите т.е. 132 999 хиляди? Ако аз имам компания за вафли ще имам разходи за захар, какао и т.е. но тея разходи ще са по малко от печалбата която ще получа от продажбата на продукцията. Явно аз се бъркам някаде, възможно е въпросът ми да е глупав (най вероятно) но все пак ако има някой които да ми го обясни ще съм благодарен.

По въпросът ми се разбира че съм начинаещ в областа, няма нужда да ви го казвам.
        Working...
        X