двете колони (приход и разход) трябва да са равни! Това е идеята на двустранното счетоводство. Ако разгледаш внимателно една справка за приходи и разходи, ще забележиш че в графата Приходи има точка "загуби от дейността", а във графата Разходи, съответно има точка "печалба от дейността". Така се балансира отчета за приходите и разходите. Много хора забравят че фирмата е самостоятелно лице и печалбата която напуска фирмата е разход. Печалба е за някой извън фирмата (собственик, или като раздаден дивидент) Освен отчета за приход и разход има още много видове отчети и всички те (ако се водят по двустранно счетоводство) трябва да са с равни две колони.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за приходите и разходите.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hypnozye Разгледай мнениеЗащо приходите и разходите на дадена компания са със едни и същи суми?
Коментар
-
Въпрос за приходите и разходите.
Защо приходите и разходите на дадена компания са със едни и същи суми? Как е възможно една компания да има печалба (Приход) примерно 132 999 и съответно разходите да са същите т.е. 132 999 хиляди? Ако аз имам компания за вафли ще имам разходи за захар, какао и т.е. но тея разходи ще са по малко от печалбата която ще получа от продажбата на продукцията. Явно аз се бъркам някаде, възможно е въпросът ми да е глупав (най вероятно) но все пак ако има някой които да ми го обясни ще съм благодарен.
По въпросът ми се разбира че съм начинаещ в областа, няма нужда да ви го казвам.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар