Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акции на АДСИЦ или покупка на земя ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеВ грешка си - доста повече.
Освен рентата забравяш и пазарната цена на земята която на приливи и отливи дългосрочно има 1 път - нагоре.
Надали ще расте толкова бързо като последните години - но следващите 10г отново ще има дабъл спрямо текущите нива. А това са си 6-7% отгоре на годишна база.
Хартиите осигуряват диверсификация и комасация ( а цените стават други тогава ), която реалната земя не може да ти предложи.
За мен оптималното е някъде 7:2:1 или 6:3:1 ( Атера/Реална земя/Агрия)
Ма всеки си решава...
да не ни смучи никой
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениепак е над два пъти по-високо от най-добрия депозит на пазара
Освен рентата забравяш и пазарната цена на земята която на приливи и отливи дългосрочно има 1 път - нагоре.
Надали ще расте толкова бързо като последните години - но следващите 10г отново ще има дабъл спрямо текущите нива. А това са си 6-7% отгоре на годишна база.
Хартиите осигуряват диверсификация и комасация ( а цените стават други тогава ), която реалната земя не може да ти предложи.
За мен оптималното е някъде 7:2:1 или 6:3:1 ( Атера/Реална земя/Агрия)
Ма всеки си решава...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеTony, препрочитам постовете ти тук и не мога да повярвам на очите си....
След всичкия негативизъм в темата на Адванса....
Отново препрочитам, и отново си търкам очите....
Винаги пиша каквото мисля! Това не значи че в момента за мен атера е скъпа за покупа
Поздрави на чичо Данчо от Хасково!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениепак е над два пъти по-високо от най-добрия депозит на пазараМнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение85 лв на 1250 лв е добра рента.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнениеБи ли посочил какво е добра рента и добра земя в Числа.
За мен земя с рента 6лв на дка за ливяада купена на 50лв дка е по хубава от земя по висока категория с цена 700лв и рента 25лв.
Извинявам се за светотатството, но в голяма част на БГ цените са такива, а не каквито ви ги представят от Атерата...Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
щом земята е хубава и се плаща добра рента
За мен земя с рента 6лв на дка за ливада купена на 50лв дка е по хубава от земя по висока категория с цена 700лв и рента 25лв.
Извинявам се за светотатството, но в голяма част на БГ цените са такива, а не каквито ви ги представят от Атерата...Last edited by jikev; 07.08.2015, 14:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнениеТрудно можеш да намериш земя с 5% рентабилност в момента!
Дето се продава на 600-700лв, никой не дава 30лв рента. В Добруджа дето дават 80-100лв, никой не продава...
Атерата дава все още по-голям дивидент, май...
Нямам Атерки, но има земя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнениеТрудно можеш да намериш земя с 5% рентабилност в момента!
Дето се продава на 600-700лв, никой не дава 30лв рента. В Добруджа дето дават 80-100лв, никой не продава...
Атерата дава все още по-голям дивидент, май...
Нямам Атерки, но има земя.
Поне при мене е така. И цената на земята се удвои.
Коментар
Коментар