IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КФН предлага отпадане на задължението за публикуване на тримесечни отчети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз пък, ще съм опозиция. Има дружества с оборот от 200-300 лева годишно, листването на борсата на които и поддържането на целия комплект благинки, като отчети, ДВИ, и др. струват по 30 000-40 000 лева.

Борсата трябва да се разчисти от нежелаещите да стоят на нея.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
      Написах отворено писмо до КФН, БАУД и БАЛИП. Публикувам съдържанието, което може да съдържа някоя и друга правописна грешка, защото бързах.

Мейлите за връзка ги взех от официалните страници на КФН, БАУД, БАЛИП и Инвестор.БГ:

jichev@baud.bg,
      petko.krustev@dskam.bg,
      jichev@balip.com,
      bg_fsc@fsc.bg,
      press@fsc.bg,
      info <info@investor.bg>,
      Mariyan Yordanov <mariyan.yordanov@investor.bg>

=== === ===

Отворено писмо до:

Българска Асоциация на Управляващите Дружества (БАУД)

Българска Асоциация на Лизензираните Инвестиционни Посредници (БАЛИП)

Комисия за Финансов Надзор (КФН)

Оналйн медия "Инвестор.БГ"

Уважаеми представители на КФН, БАУД и БАЛИП,

Като активен инвеститор на Българска Фондова Борса (БФБ) следя развитието на капиталовия ни пазар и изразявам дълбокото си несъгласие във връзка с предложението от страна на КФН да отпадне задължението за публикуване на тримесечните финансови отчети на публичните акционерни дружества. Подобна промяна би имала негативен ефект върху БФБ и въобще капиталовия ни пазар поради следните причини:

1) Търговията на БФБ е сравнително неликвидна и повечето акционерни дружества не публикуват достатъчно често информация, която да събуди интереса в потенциалните инвеститори. В тази връзка, липсата на данни за тримесечни отчети само би влошило прозрачността, която е основен елемент при публичните акционерни дружества.

2) Довериято към БФБ и въобще капиталовия ни пазар ще се влоши отново заради споменатата вече липса на достатъчна прозразност. Следствието от това ще бъде липса на активна търговия, нежелание от страна на бъдещите инвеститори да вкарат парите си на БФБ и евентуално изтегляне на пари от страна на чуждестранни инвеститори, които разчитат на прозрачност, когато инвестират в публично акционерно дружество.

3) Само до преди два месеца в общественото пространство се обсъждаше казусът във връзка със закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Както всички знаем, този закон щеше да ощети много публични акционерни дружества и като следствие техните акционери. В тази връзка, предложението от страна на КФН да отпадне задължението за публикуване на тримесечни отчети отново напомня на борсовите инвеститори, че в България се обсъждат и приемат закони, които влияят негативно върху доверието на финансовите институции.

Прилагам линк към новината, която ме подбуди да напиша това отворено писмо:

http://www.investor.bg/novini-i-anal...cheti--197239/

Моето предложение е задължението за публиукуване на тримесечни отчети да остане в сила, а компаниите, които не желаят да публикуват тези отчети, да бъдат санкционирани!

С уважение,
      Иван Давидов

=== === ===

Който иска може да ползва мейла ми като шаблон и да изпрати мнението си до тези или други институции. Колкото повече хора изразят мнението си, толкова по-вероятно е институцууте да размислят и да не приемат закона!
      +1

Коментар

• Добре де, Искров подаде оставка а Мавродиев - КОГА?
        Life won't wait for you.

Коментар

• Ша ги е.а в цървулите комунистически!!!

на петилетка да ги пускат "отчетите"!! Планово! те и без това повечето са стъкмистика...

П.С. AIM-a в Лондон въобще не може да ни е за пример!! То и самата дефиницията му е алтернативен "пазар"...

Коментар

• Написах отворено писмо до КФН, БАУД и БАЛИП. Публикувам съдържанието, което може да съдържа някоя и друга правописна грешка, защото бързах.

Мейлите за връзка ги взех от официалните страници на КФН, БАУД, БАЛИП и Инвестор.БГ:

jichev@baud.bg,
            petko.krustev@dskam.bg,
            jichev@balip.com,
            bg_fsc@fsc.bg,
            press@fsc.bg,
            info <info@investor.bg>,
            Mariyan Yordanov <mariyan.yordanov@investor.bg>

=== === ===

Отворено писмо до:

Българска Асоциация на Управляващите Дружества (БАУД)

Българска Асоциация на Лизензираните Инвестиционни Посредници (БАЛИП)

Комисия за Финансов Надзор (КФН)

Оналйн медия "Инвестор.БГ"

Уважаеми представители на КФН, БАУД и БАЛИП,

Като активен инвеститор на Българска Фондова Борса (БФБ) следя развитието на капиталовия ни пазар и изразявам дълбокото си несъгласие във връзка с предложението от страна на КФН да отпадне задължението за публикуване на тримесечните финансови отчети на публичните акционерни дружества. Подобна промяна би имала негативен ефект върху БФБ и въобще капиталовия ни пазар поради следните причини:

1) Търговията на БФБ е сравнително неликвидна и повечето акционерни дружества не публикуват достатъчно често информация, която да събуди интереса в потенциалните инвеститори. В тази връзка, липсата на данни за тримесечни отчети само би влошило прозрачността, която е основен елемент при публичните акционерни дружества.

2) Довериято към БФБ и въобще капиталовия ни пазар ще се влоши отново заради споменатата вече липса на достатъчна прозразност. Следствието от това ще бъде липса на активна търговия, нежелание от страна на бъдещите инвеститори да вкарат парите си на БФБ и евентуално изтегляне на пари от страна на чуждестранни инвеститори, които разчитат на прозрачност, когато инвестират в публично акционерно дружество.

3) Само до преди два месеца в общественото пространство се обсъждаше казусът във връзка със закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Както всички знаем, този закон щеше да ощети много публични акционерни дружества и като следствие техните акционери. В тази връзка, предложението от страна на КФН да отпадне задължението за публикуване на тримесечни отчети отново напомня на борсовите инвеститори, че в България се обсъждат и приемат закони, които влияят негативно върху доверието на финансовите институции.

Прилагам линк към новината, която ме подбуди да напиша това отворено писмо:

http://www.investor.bg/novini-i-anal...cheti--197239/

Моето предложение е задължението за публиукуване на тримесечни отчети да остане в сила, а компаниите, които не желаят да публикуват тези отчети, да бъдат санкционирани!

С уважение,
            Иван Давидов

=== === ===

Който иска може да ползва мейла ми като шаблон и да изпрати мнението си до тези или други институции. Колкото повече хора изразят мнението си, толкова по-вероятно е институциите да размислят и да не приемат закона!
            Last edited by ivandavidov; 24.06.2015, 15:00.

Коментар

• КФН че не им се работи е ясно, но защо направо да не направят отчета да се представя само по искане на Мародиев.. иначе да не се показва на никой навлек, а за журналисти направо да е подсъдно да четат отчети
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Всъщност на AIM в Лондон и в Южна Африка например отчетите са шестмесечни. Като всеки инвеститор обаче, предпочитам по-чести отчети. Евала и на компании като Монбат, Софарма Трейдинг и Стара планина, които оповесяват резултати всеки месец.
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• С това упражнение КФН ще успее да комбинира успешно тероията на проф. Каро за чистите акции и квантовата механика. Всяка една котка, пардон акция, ще бъде едновнеменно чиста и нормална до като не отворим кутията Шрьодингер може само да завиди за подобен принос към развитието на науката. Още малко напън от страна на мъдрите ни регулатори и ще успеят да намесят и теорията на относителността в уравнението. Тогава не ни мърда нобелова награда за откриване на единна теория на полето. Или в българския вариант - всички на къра

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Отписване на всички желаещи, при опростена процедура.
                    Едва тогава, за останалите - драконовски мерки. Ако трябва - ежедневни отчети.
                    В момента пада здраво цоцане от насилствено качени на борсата дружества.

Не съм трол, нито хейтър.... Дали съм сериозен? - Ами и сериозен не съм
                    Най-добрата идея досега!

Коментар

Знам, че троловете ще тролят и хейтърите ще хейтват, но ми се ще по-сериозните участници във форума да обсъдим какви варианти имаме, за да накараме КФН да преосмисли идеята!
                      Отписване на всички желаещи, при опростена процедура.
                      Едва тогава, за останалите - драконовски мерки. Ако трябва - ежедневни отчети.
                      В момента пада здраво цоцане от насилствено качени на борсата дружества.

Не съм трол, нито хейтър.... Дали съм сериозен? - Ами и сериозен не съм

Коментар

[I]...Знам, че троловете ще тролят и хейтърите ще хейтват, но ми се ще по-сериозните участници във форума да обсъдим какви варианти имаме, за да накараме КФН да преосмисли идеята!
                        Много се съмнявам, че ние можем да накараме КФН да прави или да не прави нещо. Те като са си наумили нещо върви ги спри

Коментар

• Подписка, както казах и в коментарите под новината. Може и индивидуални писма до КФН. Трябва да се спре тази щуротия, сигурен съм, че и професионалните асоциации няма да останат безмълвни.

Коментар

Знам, че троловете ще тролят и хейтърите ще хейтват, но ми се ще по-сериозните участници във форума да обсъдим какви варианти имаме, за да накараме КФН да преосмисли идеята!
                            БАУД и БАЛИП!

Коментар

• След национализацията, това е поредния пирон в ковчега на БФБ..Има да чааакаме инвеститори

Коментар

• КФН предлага отпадане на задължението за публикуване на тримесечни отчети

Комисията за финансов надзор (КФН) предлага да отпадне задължението да се публикуват междинни финансови отчети за всяко тримесечие. Това е записано в мотивите към Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за публично предлагане на ценни книжа (ЗИД на ЗППЦК), публикуван за обществено обсъждане на страницата на надзорната институция до 6 юли.

Предложението за премахване на изискването спрямо листнатите на борсата дружества да публикуват междинни тримесечни финансови отчети е с цел намаляване на административната и финансова тежест за емитентите - малки или средни предприятия, и едновременно с това да не се допуска прилагането на двоен стандарт спрямо по-големите емитенти.

Предвижда се обаче задължение за публично разкриване на шестмесечни финансови отчети за дейността на емитентите. Запазва се и досега съществуващото задължение за оповестяване на годишните финансови отчети на емитентите, пише още в мотивите.

Ето оригиналната статия:

КФН предлага отпадане на задължението за публикуване на тримесечни отчети

Working...
                              X