IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Правилата на играта или как да търгуваме професионално на борсата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Драги приятелю и колега Изотопов - мани ги тия индекси: За мен е важен отчасти само Имперският индекс.
    Иначе стратегията ми е най-простата на светът, но неизменно успешна - предпочитам компании, които снасят сосен дивидент, който по възможност да реинвестирам и/или добре развиващи се компании, които имат стабилен бизнес и го разширяват. До 10% спекулативни компании - понякога се прецаквам (Саламаджийница), понякога спечелвам незле - (Фонд Имоти).

Портфейлът ми е в съседната тема с подобно име - водещи акции - Трейдинг, Атера, Златен Жабок, плюс жабешки облизвации - всички те: с дивидентаджийска доходност над 10% (за Трейдингът това невярно изглежда, но важно е на колко съм ги напазарувал) - затова аз: доволен-доволен.

Минал съм в началото и през твоята стратегия. Тя е за по стари години... като за пенсионер. Сега е време да се учи, да се рискува с определена част от капитали.Трябва да има тръпка.

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
      Някои се възползват от акциите, които влизат/излизат от индекса.

Не продума нищо за последната една година за съхранен портфейл, а пък ако си на печалба си добър стратег. Аз не бях.
      Драги приятелю и колега Изотопов - мани ги тия индекси: За мен е важен отчасти само Имперският индекс.
      Иначе стратегията ми е най-простата на светът, но неизменно успешна - предпочитам компании, които снасят сосен дивидент, който по възможност да реинвестирам и/или добре развиващи се компании, които имат стабилен бизнес и го разширяват. До 10% спекулативни компании - понякога се прецаквам (Саламаджийница), понякога спечелвам незле - (Фонд Имоти).

Портфейлът ми е в съседната тема с подобно име - водещи акции - Трейдинг, Атера, Златен Жабок, плюс жабешки облизвации - всички те: с дивидентаджийска доходност над 10% (за Трейдингът това невярно изглежда, но важно е на колко съм ги напазарувал) - затова аз: доволен-доволен.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Уважавам личното пространство на всеки. Интересни са ми стратегиите, начинът на мислене, справянето с падащ пазар. Старая се разговорът да е принципен без лични задълбавания. Ако обсъждаме някакви резултати ги изразяваме в % от портфейла, печалба/загуба. Конкретните цифри са лични.
        системата ми е бай енд холд ................ не търгувам активно акциите си като хоризонта ми при инвестиция е поне няколко години да държа дадена акция без значение, че цената се качила или е загубила 20-30% от стойността й например

когато цената се покачи спирам с покупките и насочвам парите си към други неща извън БФБ ................ когато цените паднат започвам отново с покупки на акции и допълвам към това което държа в портфейла си...

имам покупки миналата година през август, октомври и декември ............ през тази година съм купувал в края на февруари и сега в началото на април отново ще купувам акции .................. почти винаги обявявам във форума кога вкарвам пари на борсата - някой път преди да купя акции, а понякога след като купя обявявам на какви цени съм влезнал...

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
          не разбрах, че имаш интерес към моя портфейл

през последната 1 година не съм се справил никак добре защото стратегията ми е "бай енд холд"

настоящия портфейл съм го оформил през лятото на 2012 година и от тогава леко допълвам като насочвам свободни пари в други неща, а не на БФБ

ако имаш някакви конкретни и допълнителни въпроси съм готов да ти отговоря -->> тук във форума или на лични...
          Уважавам личното пространство на всеки. Интересни са ми стратегиите, начинът на мислене, справянето с падащ пазар. Старая се разговорът да е принципен без лични задълбавания. Ако обсъждаме някакви резултати ги изразяваме в % от портфейла, печалба/загуба. Конкретните цифри са лични.

Коментар

Не продума нищо за последната една година за съхранен портфейл, а пък ако си на печалба си добър стратег. Аз не бях.
            не разбрах, че имаш интерес към моя портфейл

през последната 1 година не съм се справил никак добре защото стратегията ми е "бай енд холд"

настоящия портфейл съм го оформил през лятото на 2012 година и от тогава леко допълвам като насочвам свободни пари в други неща, а не на БФБ

ако имаш някакви конкретни и допълнителни въпроси съм готов да ти отговоря -->> тук във форума или на лични...

Коментар

• Правилата на играта или как да търгуваме професионално на борсата

Та по темата. Играта е правилна когато си на +, а за да си на много +++ трябва да увеличиш риска + репо, а бе като БАТЯ - току виж и той се включил. Ама ако ще пиша сам ще ви пожелая лека нощ.

Коментар

не знам някой от форума да инвестира на БФБ спрямо индексите ни

през 2006 година когато започнах на БФБ първите ми стъпки бяха с покупка на дялове в един индексен фонд върху софикс който вече не съществува по ред причини...

а, може и да не съм в час и може някой фонд да е базиран върху наш индекс ----- споделете....
                Някои се възползват от акциите, които влизат/излизат от индекса.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                  Ето така се води диалог наистина!

Как съхрани порфейла си през последната една година?

Последната ми голяма инвестиция беше от август 2013 г. до август 2014 г. Купих акции на Химимпорт на средна цена около 1.30 лв. за акция и година по-късно през август-септември продадох на средна цена около 1.95 лв. за акция. На теория бих могъл да продам и по-рано, с доста по-голяма печалба, но от лакомия и алчност не го направих.

Въпросът е какво направих след продажбата на акциите - ами купих недвижим имот. Анализите ми показваха, че ще последва период на продължителен спад, който се оказа не толкова дълбок, но наистина продължителен. И въпреки, че последната седмица на борсата беше положителна, спадът може да продължи още, но това е друга тема.

От някоко месеца съм в процес на конструиране на нов портфейл, който е значително по-малък и по-шарен от предишния ми. Съответно ще се натрупат нови статистики, нова успеваемост (или пък пропадналост, ще видим), даже сега прилагам различна от преди стратегия, поне докато графиките пак не ми покажат, че нещо ще излети като ракета!
                  Преди много години започнах само с дивидентни акции. Мина време няма тръпка. Все едно е депозит. След време започнах 50% дивидентни + 50% от софикс . Минах през 90% в една акция. Абе всякакви гимнастики. Щом съм на + е добре ...трупам опит....тръгне ли на - сменям упражненията. Големите проценти се правят с голям процент от капитала в "в смачкана, разпродадена акция" като ХИМ тогава. Дойдохме си на думата. Последен пример е БРЕФ 0.45лв, ФИБ колко беше около 2.4лв. Дебнене е. Понякога се натоварвам много. Милионер няма да стана. Даже си мисля , че след години ще се върна към кучетата на БФБ и ще чакам само дивидентчета. НО за сега ми е интересно. Как беше кефа цена няма ( думи на СОФИКС - друг път се включва....да видим сега дали е на кеф )

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    мда .................. точно с този фонд бях започнал през 2006, но след години бях чул, че са го спрели

гледам от посочения линк, че са го подновили, а аз не знаех

От 01 февруари 2014 портфейлът на Алфа SOFIX Индекс репликира индекса SOFIX. Така в него са включени позициите, влизащи в индекса SOFIX със съответните им тегла в индекса.
                    мерси за инфото

Коментар

през 2006 година когато започнах на БФБ първите ми стъпки бяха с покупка на дялове в един индексен фонд върху софикс който вече не съществува по ред причини...

а, може и да не съм в час и може някой фонд да е базиран върху наш индекс ----- споделете....
                      http://alfafunds.com/page?slug=%D0%B...B5%D0%BA%D1%81

Туй кво е?

Коментар

От утре с нови индекси.

Коментар

Ако е трудно сметни с елката. Аз поне за сега му разбирам какво пише.
                          Коментарът ми не е насочен към автора, а аз и наум мога да сметна колко е 2000% на 10к...

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            Абе, пичове, изяснете на 1 лев 2000% колко са и тогава коментирайте. Темата е интересна и различна от масовата напоследък "В какво да инвестирам - част 1243", ама като се оплеска с безумия язък. Този форум действа като един за мами на моменти.
                            Ако е трудно сметни с елката. Аз поне за сега му разбирам какво пише.

Коментар

Така се води диалог. Доста рисков си, а пък ако влезеш и с някое репо......нещата скачат по-бързо. Тези чудеса с над 90% от портфейла в една позиция съм го правил и е добра тръпка., но като не уцелиш посоката е опасна. Как съхрани порфейла си през последната една година? Ако пък си на печалба си намерил точната рецепта.
                              Ето така се води диалог наистина! Да бяха всички публикации такива, форумът щеше да е наистина на висота!

Как съхрани порфейла си през последната една година?

Последната ми голяма инвестиция беше от август 2013 г. до август 2014 г. Купих акции на Химимпорт на средна цена около 1.30 лв. за акция и година по-късно през август-септември продадох на средна цена около 1.95 лв. за акция. На теория бих могъл да продам и по-рано, с доста по-голяма печалба, но от лакомия и алчност не го направих.

Въпросът е какво направих след продажбата на акциите - ами купих недвижим имот. Анализите ми показваха, че ще последва период на продължителен спад, който се оказа не толкова дълбок, но наистина продължителен. И въпреки, че последната седмица на борсата беше положителна, спадът може да продължи още, но това е друга тема.

От някоко месеца съм в процес на конструиране на нов портфейл, който е значително по-малък и по-шарен от предишния ми. Съответно ще се натрупат нови статистики, нова успеваемост (или пък пропадналост, ще видим), даже сега прилагам различна от преди стратегия, поне докато графиките пак не ми покажат, че нещо ще излети като ракета!
                              Last edited by ivandavidov; 23.03.2015, 00:04.

Коментар

• Абе, пичове, изяснете на 1 лев 2000% колко са и тогава коментирайте. Темата е интересна и различна от масовата напоследък "В какво да инвестирам - част 1243", ама като се оплеска с безумия язък. Този форум действа като един за мами на моменти.

Коментар

Working...
                                X