IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как финансирате инвестициите си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
    Не е така. В момента една от банките предлага промоционален потребителски кредит в размер на 12 000 лв.(фиксиран) и срок до 5 години. Лихвата също е фиксирана, като през първите три месеца е 9% годишно, а за останалия 57 месеца става 7%. Възможно е предсрочно погасяване по всяко време, без такса. Няма ипотека, но искат работодателя ти да ти превежда заплатата при тях. Вероятно са си сложили и ред други такси и таксички от рода на за разглеждане на документите, за одобрение, за обслужване и пр. Не съм се интересувал в детайли, но на първо четене лихвата изглежда добра.

Но искам пак да подчертая. Не препоръчвам на никого да тегли кредит за спекулации на борсата, не само нашата, но която и да е. Също така се учудих, като прочетох как уважавани от мен коментатори (инвеститори) чистосърдечно си признават и рекламират хазарта. Това според мен е голяма грешка. Всички знаем, че хазартът примамва, увлича, пристрастява и в крайна сметка побеждава. Знам, че някои смятат "играта" на борсата за хазарт, но това е друга тема и аз имам особено мнение по въпроса. Имат много общо, но има и много разлики. Основното общо е АЛЧНОСТТА колеги. Бъдете силни и не се оставяйте тя да ви обсеби! Лесните, бързите пари, бързите кредити лесно и бързо се губят. Помислете върху това и "СТИГА ГЛУПОСТИ!", както се казваше в една поредица от забавни, рекламни клипчета на компания за бързи кредити. Макар оригинална, не знам до колко кампанията им е била успешна, но тя е доста показателна по отношение на това колко нерационални могат да бъдат хората, когато мислят за пари.
    и ти много реклами гледаш . това е минимума и за първокласни клиенти. освен това не е важна лихвата а ГПР. първокласни са само 1% от клиентите

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
      личи си че Тони е абсолутен аматиор. потребителски на 7.8% лихва че те ипотечните са на повече. сигурно е гледал некоя реклама. ама явно не познава числата. вместо да гледа реклами да земе да си сметне лихвата. потребителските са некъде на 15-16% средно ако си първокласен длъжник може и на 12 % да ти дадат ама тои едва ли е такъв. промо лихви има за държавни служители на дибела заплата. ама и те са 10-11%. тя борсата в дълъг план не мой да покрие лихвите
      Не е така. В момента една от банките предлага промоционален потребителски кредит в размер на 12 000 лв.(фиксиран) и срок до 5 години. Лихвата също е фиксирана, като през първите три месеца е 9% годишно, а за останалите 57 месеца става 7%. Възможно е предсрочно погасяване по всяко време, без такса. Няма ипотека, но искат работодателя ти да ти превежда заплатата при тях. Вероятно са си сложили и ред други такси и таксички от рода на за разглеждане на документите, за одобрение, за обслужване и пр. Не съм се интересувал в детайли, но на първо четене лихвата изглежда добра.

Но искам пак да подчертая. Не препоръчвам на никого да тегли кредит за спекулации на борсата, не само нашата, но която и да е. Също така се учудих, като прочетох как уважавани от мен коментатори (инвеститори) чистосърдечно си признават и рекламират хазарта. Това според мен е голяма грешка. Всички знаем, че хазартът примамва, увлича, пристрастява и в крайна сметка побеждава. Знам, че някои смятат "играта" на борсата за хазарт, но това е друга тема и аз имам особено мнение по въпроса. Имат много общо, но има и много разлики. Основното общо е АЛЧНОСТТА колеги. Бъдете силни и не се оставяйте тя да ви обсеби! Лесните, бързите пари, бързите кредити лесно и бързо се губят. Помислете върху това и "СТИГА ГЛУПОСТИ!", както се казваше в една поредица от забавни, рекламни клипчета на компания за бързи кредити. Макар оригинална, не знам до колко кампанията им е била успешна, но тя е доста показателна по отношение на това колко нерационални могат да бъдат хората, когато започнат да мислят само за пари.
      Last edited by Чичо Манчо; 10.03.2015, 10:08.
      Vanitas vanitatum...

Коментар

• личи си че Тони е абсолутен аматиор. потребителски на 7.8% лихва че те ипотечните са на повече. сигурно е гледал некоя реклама. ама явно не познава числата. вместо да гледа реклами да земе да си сметне лихвата. потребителските са некъде на 15-16% средно ако си първокласен длъжник може и на 12 % да ти дадат ама тои едва ли е такъв. промо лихви има за държавни служители на дибела заплата. ама и те са 10-11%. тя борсата в дълъг план не мой да покрие лихвите

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
          Прав си

В момента с кредитна карта с ограничен лимит Но си я погасявам на края на безлихвения период (горката банка има кеш-бек и печеля от картата

Иначе в миналото със заеми от приятели, от брокера, репа, добрите стари "репо върху репо на репото" (въпреки че съм писал статията
          Има опасност от скокове без парашут на БФБ-София
          http://www.investor.bg/analizi/85/a/...-sofiia-46946/ за рисковете от репо върху репо на репото)
          , потребителски кредит, овърдрафт, ипотечен кредит,

Даже по едно време в миналото бях домоуправител и в касата имаше пари и тях ги извъртях на борсата в моя полза

само до лизинг, заложна къща и бърз кредит не съм се докосвал
          Опитах един път с искане за лизинг, но не ме одобриха. Теглих им една директна псувня, обясних им, че са кръгли идиоти и си платих покупката в брой

Юруж на доматите,
          Фортис, нали само сега сме на 20

И да се фалира, кеф цена няма, както споменаха тук във форума

Джеронимо
          И 20 са ни много, еле на мен
          много кредитна история си направил, сложи ме в малкия си джоб

Коментар

• Звучи като зависимост.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

Даже по едно време в миналото бях домоуправител и в касата имаше пари и тях ги извъртях на борсата в моя полза

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                Тони питаше ние как се финансираме, ама отговор не получи
                Прав си

В момента с кредитна карта с ограничен лимит Но си я погасявам на края на безлихвения период (горката банка има кеш-бек и печеля от картата

Иначе в миналото със заеми от приятели, от брокера, репа, добрите стари "репо върху репо на репото" (въпреки че съм писал статията
                Има опасност от скокове без парашут на БФБ-София
                http://www.investor.bg/analizi/85/a/...-sofiia-46946/ за рисковете от репо върху репо на репото)
                , потребителски кредит, овърдрафт, ипотечен кредит,

само до лизинг, заложна къща и бърз кредит не съм се докосвал
                Опитах един път с искане за лизинг, но не ме одобриха. Теглих им една директна псувня, обясних им, че са кръгли идиоти и си платих покупката в брой

Юруж на доматите,
                Фортис, нали само сега сме на 20

И да се фалира, кеф цена няма, както споменаха тук във форума

Джеронимо

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  Какво е казал Костолани - Имаш крава - пиеш млеко
                  Което си е така - така си е

Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  Репата са за батката. Време му е да направи 2-рия джип
                  Или да му вземат този

Батя, малко майтап на твой гръб - няма да се сърдиш

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    Колеги, темата тръгна в грешна посока!

Какво е казал Костолани - Имаш крава - пиеш млеко
                    Moйте ивестиции ги финансирам от 3 продадени патки през 2008
                    С другите продажби от 2008 съм градило (някакъв си) портфейл. От покупките 2009 и 2010 съм градило други инвестиции ... и така . а Репата са за батката. Време му е да направи 2-рия джип, ама не знам как ще стане с елтосчето, холдчето и т.н. шитове На борсата минало не е равно на бъдеще
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Maриян му даде добра финансова обосновка.
                      Аз бих залепил някои цифри за размисъл, знаем че Тони не го интересуват понеже безрезервно вярва на кафето с чичо си, ма все пак....
                      Така или иначе решението и парите са си негови и щом мисли че няма проблем с падащите ножове - ОК си е.

РЕ на нашия пазар е около 18-20 ( софка плюс бг 30 )
                      Мажовците и политиците ни са...невероятни

На Тонито портртфейла (каквото знаем че харесва) дори има по големи мултипъли.

За сравнение:

Америка - 17.5 ( RPV валю порцията му се търгува на PE 13.8 PB 1.11 PS 0.7 !!!)
                      Европа - 15.7 , Германия 15.3
                      Япония - 13.8
                      ЕМ като цяло - ок.12 ( Русия, Бразилия и Китай от 5-6 до 9-10)

Успехи да му пожелаем.

Както добре знаем при едно силно покачване на печалбите коефициентите много бързо ще се променят А дори сега ако премахнеш еднократните ефекти коефициента и на Софарма си е супер. Донев ще намали продажбите но да направи същите загуби от курсови разлики много ама много ме съмнява. Пък и рублата си е по стабилна, поне засега

Пип знам че много си насъбрал заради Атерата но аз вярвам че ще се направят промените. А къде е толкова евтина земята в Европа? Ами никъде Нямам акции и в двете компании в момента само да кажа!

Не е препоръка!

Коментар

• Колеги, темата тръгна в грешна посока!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          виж сега, това с кредита не е лоша работа, аз лично не съм против кредитите, а и често ползвам. Но причината при мен е основно една - не мога да спестя и стотинка, освен ако не си купя някое физическо злато примерно. Всеки лев, който влиза при мен, отива за глупости, просто така съм устроен Затова аз на кредита гледам като на принудителен депозит - така беше и преди 5 години, когато теглих 100К евро с ипотекат. Не че не мога да си го финансирам с продажбата на друг имот, но това ми е единствения начин да спестя някой лев, а да не го изхарча. Теглих го на 7,75%, сега процентът му е 3,95, така че не се оплаквам. И да, кредитът е глупост, принципно, но първо, на мен не ми е заробващ, защото мога почти веднага да го затвояр, ако нещо много се смарангяса, второ, аз просто не мога да пестя и трето, получих едни пари накуп сега, а не след 10 години. Да, факт е, че ако не изплащам кредит, а ги давам тези пари (около 2К лева месечно) дори на депозти, ще съм много по-напред чисто финансово, само дето едно са сметките, друго са реланостите - аз ще си направя околосветско и пак няма да ги спестя
                          Така че ако си сигурен в това, което правиш и този кредит не ти е фатален като вноска - действай. Аз лично не мисля, че борсата ни ще подскочи след година-две, особено с това управление, но реално България все още е златна мина и тук има прекалено много за изравняване със Запада. Но щом имаш мечти и идеи - действай, щото тук е малко като в брака - и да се ожениш, и да не се ожениш, пак ще съжаляваш, а както казваше един приятел - еВеш, не еВеш, на кОра времето му си минава. На инвестициите и желанието да ги правиш - също. Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                            Според мен иска не просто да напредне, а да направи удара на живота си и да скъса оковите веднъж завинаги. Така или иначе, решението явно вече е взето и тая тема е само генерална репетиция за истинския спор с г-жа тони1975-ва
                            ха ха ха!!! разсмя ме! нищо не е взето и нищо няма да бъде взето докато не си заслужава да се вземе

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              браво явно много мачове играеш
                              добавих към предния пост!
                              виж сега, това с кредита не е лоша работа, аз лично не съм против кредитите, а и често ползвам. Но причината при мен е основно една - не мога да спестя и стотинка, освен ако не си купя някое физическо злато примерно. Всеки лев, който влиза при мен, отива за глупости, просто така съм устроен Затова аз на кредита гледам като на принудителен депозит - така беше и преди 5 години, когато теглих 100К евро с ипотекат. Не че не мога да си го финансирам с продажбата на друг имот, но това ми е единствения начин да спестя някой лев, а да не го изхарча. Теглих го на 7,75%, сега процентът му е 3,95, така че не се оплаквам. И да, кредитът е глупост, принципно, но първо, на мен не ми е заробващ, защото мога почти веднага да го затвояр, ако нещо много се смарангяса, второ, аз просто не мога да пестя и трето, получих едни пари накуп сега, а не след 10 години. Да, факт е, че ако не изплащам кредит, а ги давам тези пари (около 2К лева месечно) дори на депозти, ще съм много по-напред чисто финансово, само дето едно са сметките, друго са реланостите - аз ще си направя околосветско и пак няма да ги спестя
                              Така че ако си сигурен в това, което правиш и този кредит не ти е фатален като вноска - действай. Аз лично не мисля, че борсата ни ще подскочи след година-две, особено с това управление, но реално България все още е златна мина и тук има прекалено много за изравняване със Запада. Но щом имаш мечти и идеи - действай, щото тук е малко като в брака - и да се ожениш, и да не се ожениш, пак ще съжаляваш, а както казваше един приятел - еВеш, не еВеш, на кОра времето му си минава. На инвестициите и желанието да ги правиш - също. Успех
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                нИдей, щото ти ще искаш 30 000, ама реално шЪ вземеш 11К и реално си 19000назад!

Коментар

Working...
                                X