Първоначално изпратено от Чичо Манчо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как финансирате инвестициите си?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеличи си че Тони е абсолутен аматиор. потребителски на 7.8% лихва че те ипотечните са на повече. сигурно е гледал некоя реклама. ама явно не познава числата. вместо да гледа реклами да земе да си сметне лихвата. потребителските са некъде на 15-16% средно ако си първокласен длъжник може и на 12 % да ти дадат ама тои едва ли е такъв. промо лихви има за държавни служители на дибела заплата. ама и те са 10-11%. тя борсата в дълъг план не мой да покрие лихвите
Но искам пак да подчертая. Не препоръчвам на никого да тегли кредит за спекулации на борсата, не само нашата, но която и да е. Също така се учудих, като прочетох как уважавани от мен коментатори (инвеститори) чистосърдечно си признават и рекламират хазарта. Това според мен е голяма грешка. Всички знаем, че хазартът примамва, увлича, пристрастява и в крайна сметка побеждава. Знам, че някои смятат "играта" на борсата за хазарт, но това е друга тема и аз имам особено мнение по въпроса. Имат много общо, но има и много разлики. Основното общо е АЛЧНОСТТА колеги. Бъдете силни и не се оставяйте тя да ви обсеби! Лесните, бързите пари, бързите кредити лесно и бързо се губят. Помислете върху това и "СТИГА ГЛУПОСТИ!", както се казваше в една поредица от забавни, рекламни клипчета на компания за бързи кредити. Макар оригинална, не знам до колко кампанията им е била успешна, но тя е доста показателна по отношение на това колко нерационални могат да бъдат хората, когато започнат да мислят само за пари.Last edited by Чичо Манчо; 10.03.2015, 10:08.Vanitas vanitatum...
Коментар
-
личи си че Тони е абсолутен аматиор. потребителски на 7.8% лихва че те ипотечните са на повече. сигурно е гледал некоя реклама. ама явно не познава числата. вместо да гледа реклами да земе да си сметне лихвата. потребителските са некъде на 15-16% средно ако си първокласен длъжник може и на 12 % да ти дадат ама тои едва ли е такъв. промо лихви има за държавни служители на дибела заплата. ама и те са 10-11%. тя борсата в дълъг план не мой да покрие лихвите
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеПрав си
В момента с кредитна карта с ограничен лимитНо си я погасявам на края на безлихвения период (горката банка има кеш-бек и печеля от картата
Иначе в миналото със заеми от приятели, от брокера, репа, добрите стари "репо върху репо на репото" (въпреки че съм писал статията
Има опасност от скокове без парашут на БФБ-София
http://www.investor.bg/analizi/85/a/...-sofiia-46946/ за рисковете от репо върху репо на репото)
, потребителски кредит, овърдрафт, ипотечен кредит,
Даже по едно време в миналото бях домоуправител и в касата имаше пари и тях ги извъртях на борсата в моя полза
само до лизинг, заложна къща и бърз кредит не съм се докосвал
Опитах един път с искане за лизинг, но не ме одобриха. Теглих им една директна псувня, обясних им, че са кръгли идиоти и си платих покупката в брой
Юруж на доматите,
Фортис, нали само сега сме на 20
И да се фалира, кеф цена няма, както споменаха тук във форума
Джеронимо
много кредитна история си направил, сложи ме в малкия си джоб
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
Даже по едно време в миналото бях домоуправител и в касата имаше пари и тях ги извъртях на борсата в моя полза
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеТони питаше ние как се финансираме, ама отговор не получи
В момента с кредитна карта с ограничен лимитНо си я погасявам на края на безлихвения период (горката банка има кеш-бек и печеля от картата
Иначе в миналото със заеми от приятели, от брокера, репа, добрите стари "репо върху репо на репото" (въпреки че съм писал статията
Има опасност от скокове без парашут на БФБ-София
http://www.investor.bg/analizi/85/a/...-sofiia-46946/ за рисковете от репо върху репо на репото)
, потребителски кредит, овърдрафт, ипотечен кредит,
само до лизинг, заложна къща и бърз кредит не съм се докосвал
Опитах един път с искане за лизинг, но не ме одобриха. Теглих им една директна псувня, обясних им, че са кръгли идиоти и си платих покупката в брой
Юруж на доматите,
Фортис, нали само сега сме на 20
И да се фалира, кеф цена няма, както споменаха тук във форума
Джеронимо
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеКакво е казал Костолани - Имаш крава - пиеш млеко
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеРепата са за батката. Време му е да направи 2-рия джип
Батя, малко майтап на твой гръб - няма да се сърдиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеКолеги, темата тръгна в грешна посока!
Тони питаше ние как се финансираме, ама отговор не получи
Moйте ивестиции ги финансирам от 3 продадени патки през 2008
С другите продажби от 2008 съм градило (някакъв си) портфейл. От покупките 2009 и 2010 съм градило други инвестиции ... и така . а Репата са за батката. Време му е да направи 2-рия джип, ама не знам как ще стане с елтосчето, холдчето и т.н. шитовеНа борсата минало не е равно на бъдеще
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеMaриян му даде добра финансова обосновка.
Аз бих залепил някои цифри за размисъл, знаем че Тони не го интересуват понеже безрезервно вярва на кафето с чичо си, ма все пак....
Така или иначе решението и парите са си негови и щом мисли че няма проблем с падащите ножове - ОК си е.
РЕ на нашия пазар е около 18-20 ( софка плюс бг 30 )
Мажовците и политиците ни са...невероятни
На Тонито портртфейла (каквото знаем че харесва) дори има по големи мултипъли.
За сравнение:
Америка - 17.5 ( RPV валю порцията му се търгува на PE 13.8 PB 1.11 PS 0.7 !!!)
Европа - 15.7 , Германия 15.3
Япония - 13.8
ЕМ като цяло - ок.12 ( Русия, Бразилия и Китай от 5-6 до 9-10)
Успехи да му пожелаем.
Както добре знаем при едно силно покачване на печалбите коефициентите много бързо ще се променятА дори сега ако премахнеш еднократните ефекти коефициента и на Софарма си е супер. Донев ще намали продажбите но да направи същите загуби от курсови разлики много ама много ме съмнява. Пък и рублата си е по стабилна, поне засега
Пип знам че много си насъбрал заради Атерата но аз вярвам че ще се направят промените. А къде е толкова евтина земята в Европа? Ами никъдеНямам акции и в двете компании в момента само да кажа!
Не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениевиж сега, това с кредита не е лоша работа, аз лично не съм против кредитите, а и често ползвам. Но причината при мен е основно една - не мога да спестя и стотинка, освен ако не си купя някое физическо злато примерно. Всеки лев, който влиза при мен, отива за глупости, просто така съм устроенЗатова аз на кредита гледам като на принудителен депозит - така беше и преди 5 години, когато теглих 100К евро с ипотекат. Не че не мога да си го финансирам с продажбата на друг имот, но това ми е единствения начин да спестя някой лев, а да не го изхарча. Теглих го на 7,75%, сега процентът му е 3,95, така че не се оплаквам. И да, кредитът е глупост, принципно, но първо, на мен не ми е заробващ, защото мога почти веднага да го затвояр, ако нещо много се смарангяса, второ, аз просто не мога да пестя и трето, получих едни пари накуп сега, а не след 10 години. Да, факт е, че ако не изплащам кредит, а ги давам тези пари (около 2К лева месечно) дори на депозти, ще съм много по-напред чисто финансово, само дето едно са сметките, друго са реланостите - аз ще си направя околосветско и пак няма да ги спестя
Така че ако си сигурен в това, което правиш и този кредит не ти е фатален като вноска - действай. Аз лично не мисля, че борсата ни ще подскочи след година-две, особено с това управление, но реално България все още е златна мина и тук има прекалено много за изравняване със Запада. Но щом имаш мечти и идеи - действай, щото тук е малко като в брака - и да се ожениш, и да не се ожениш, пак ще съжаляваш, а както казваше един приятел - еВеш, не еВеш, на кОра времето му си минава. На инвестициите и желанието да ги правиш - също. Успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеСпоред мен иска не просто да напредне, а да направи удара на живота си и да скъса оковите веднъж завинаги. Така или иначе, решението явно вече е взето и тая тема е само генерална репетиция за истинския спор с г-жа тони1975-ва
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениебраво явно много мачове играеш
добавих към предния пост!Затова аз на кредита гледам като на принудителен депозит - така беше и преди 5 години, когато теглих 100К евро с ипотекат. Не че не мога да си го финансирам с продажбата на друг имот, но това ми е единствения начин да спестя някой лев, а да не го изхарча. Теглих го на 7,75%, сега процентът му е 3,95, така че не се оплаквам. И да, кредитът е глупост, принципно, но първо, на мен не ми е заробващ, защото мога почти веднага да го затвояр, ако нещо много се смарангяса, второ, аз просто не мога да пестя и трето, получих едни пари накуп сега, а не след 10 години. Да, факт е, че ако не изплащам кредит, а ги давам тези пари (около 2К лева месечно) дори на депозти, ще съм много по-напред чисто финансово, само дето едно са сметките, друго са реланостите - аз ще си направя околосветско и пак няма да ги спестя
Така че ако си сигурен в това, което правиш и този кредит не ти е фатален като вноска - действай. Аз лично не мисля, че борсата ни ще подскочи след година-две, особено с това управление, но реално България все още е златна мина и тук има прекалено много за изравняване със Запада. Но щом имаш мечти и идеи - действай, щото тук е малко като в брака - и да се ожениш, и да не се ожениш, пак ще съжаляваш, а както казваше един приятел - еВеш, не еВеш, на кОра времето му си минава. На инвестициите и желанието да ги правиш - също. УспехNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениенИдей, щото ти ще искаш 30 000, ама реално шЪ вземеш 11К и реално си 19000назад!
Коментар
Коментар