Ами това са проблемите- липсата на икономическа визия на правителството..Пълно презрение към Борсата..От тук силен отлив на инвестиции интерес към България.. Като прибавим и проблемите в Русия и Гърция, няма да ни е леко..през 2015г.Пак ще се чакат помощите само от ЕС..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бикове vs. Мечки на БФБ
Collapse
X
-
Уморен оптимист съм давам на пазара 10 % на горе. Не очаквам тези големи колебания за които говорите. Просто не може да се разчита на дългосрочните инвеститори да ги направят
Те са спокойни хора, не бързат ако не купят днес ще купят утре - в нашия случай от дивидент на дивидент. Болшинството които имат акции са ги купили все в някой от неликвидните моменти на борсата, тъй че кой знае какви позитивни очаквания за ликвидността не са имали. Те си чакат дивидентите, търгови предложения и еветуално смърта на мажоритарите за да стане някаква драстична промяна в цената на акцията нагоре. Рибарска работа за петилетки. Мяташ въдицата и чакаааакаш без да мърдашМненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
БИГ, то за всички шанса е много малък и хазарт..Тук по важно е да се познае, дали от сега тренда ще е нагоре, или надолоАз съм скептичен за вероятността да падне на 450-420 и после да се изтреля на 600-650-700 до края на 2015г.. Не виждам къде са тези лостове от толкова голями инвеститори..Днес излезе новината, че от цената на петрола бюджета може да е на минус 500-600 милионаLast edited by Kiro; 26.01.2015, 14:12.
Коментар
-
Много хубава тема. Дава опорна точка за тълкуване на коментари в другите теми. Правилно сте ме сложили при бичетата. Аз рядко се ангажирам с число, защото това си е хазарт. Дори за такова сигурно нещо като раждане след 9 месеца докторите познавали точната дата на термина само в десетина процента от случаите
Има една фундаментална грешка при броенето на мечетата и бичетата. Реално мечките са много пъти повече. Всички които напуснаха пазара през последните 5 години реално са мечки но надали ще се върнат и точно за това няма как да бъдат преброени. Всички които НЕ КУПУВАТ български акции и не се интересуват от тях, но търгуват други финансови инструменти също са мечки.
Така че единственото сигурно нещо в това преброяване, е че има триисетина останали ентусиаста които вярват, че могат да спечелят от български акции купени на текущи цени.
Така че фундаменталният извод, който правите че бичетата били повече и имало оптимизъм е грешен. Има едва 2 % от целия форум които мислят че може да спечелят търгувайки в рамките на деня, над 50 % са дългосрочни инвеститори, едва 16 % имат НЯКАКВО доверие в мажоритарите. Един сравнително малък спад на цените ще направи очакванията на форума за акциите на по добри нива от преди 2 години. Преди 2 седмици спекулантите капитулираха. За мен това си е силно мечи пазар.
Не съм обаче и твърде голям оптимист за пазара. Докато борсата се ръководи от същите юнаци, които се набиват в пирамида с половината от парите, но не правят за 5 - 10 % от техния размер подобрения в търговската система - търговия с индекси примерно, докато на брокерите Борсата,правителството,КФН "и космоса и им пречат" да изпълняват основната си функция - а именно да създават пазар, докато пенсионните фондове не се научат да пускат ежедневна двустранна котировка на притежаваните от тях акции всеки ден, а не само да правят нагласяне на цените на акциите в края на тримесечията и т.н. ние ще си останем дялов пазар на акции с над 50 % дългосрочни инвеститори а това води по-ниски оценки на акциитеLast edited by BigBear; 26.01.2015, 13:55.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Играта е за това, което мислим, а не това, което искаме. Надали има някой, който да бяга от 5 лева и да иска да загуби пари. Но трябва да различаваме блян и реалност. Освен това тук се състезаваме за това кой ще познае края на една борсова година, а не движенията през нея. Няма нищо лошо да искаш да купиш без пари или пък да искаш да продадеш за много пари. Но за това си има борсова платформа и ако сте пичове знаете какво да правите. В тази тема няма нужда да обясняваме позицията си. Моля в този ред на мисли моля Батя да спре да провокира. Ще броим пилците на Нова Година и ще видим кой на кое място ще се класира.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеАз доколкото разбирам основният тред е нагоре и започна преди 3г,а това което се
получи последните 8 месеца си е само една корекция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеkubrat и 1978 - вашите желани стойности са заети, но съм писал съответно 551 и 681. Ако искате друго, моля пишете.
Монти - моля една стойност, не диапазон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеВ общи линии става дума за тренд и инерция, иначе ако е до мерак искам от утре да започва ръста , пък и съм писал че в декември се поизлъгах да купя, та вече съм горе долу на 1/3 от желаното количество. Гетов, 551 е добре, или поне е по-добре от 550.
получи последните 8 месеца си е само една корекция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеКефят ме такива прогнози, вече доста хора дадоха точно такава Поне сте честни - нямам, ама искам да купя евтино и тогава да скочат
Човещинка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЕ как става тоя номер!? Как така няма да ти попречи.. значи ни лъжеш - пишеш едно, а вършиш друго. Има логика да го правиш за да купиш евтино, но е подло като изпълнение
Мечетааа, абе май и вие сте си живи бичета, ама с тоя кеш в портфейлите не ви е много комфортно и се надявате на чудо - я сириза, я черешаря да ви уредят
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеОт мен 550 за нова година, но преди това ще летуваме на 450
Човещинка
Коментар
Коментар