IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторките от лихвоточки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Образец на молба и информация за процедурата

NETWARE5

БЛАГОДАРЯ!!!

Коментар

• Образец на молба и информация за процедурата

Реших, че е крайно време да споделя как се придвижиха нещата при мен.
      На 11.06.2004, веднага след като научих за статията във в-к Дневник от 10.06.2004, внесох посочената по-долу молба. Тъй като беше петък следобед и не им работеше деловодната система, молбата беше заведена с номер от 14.06.2004. Редовно проверявах хода на преписката. На 02.07.2004 (точно 3 седмици след внасянето на молбата ме уведомиха, че е изпратено писмо до Агенцията за приватизация. Копие от писмото получих няколко дни по-късно на домашния си адрес. От тук нататък АП е длъжна да изпрати данните в централния депозитар до края на седмицата, следваща седмицата в която е получено писмото на ОУ. Централния депозитар регистрира записите в тридневен срок от получаването на данните от АП.

Това е. радвам се ако темата във форума, която започнах преди повече от година е била полезна. Тъжното е, че някои добре познати участници във форума са знаели доста преди нас и не са споделили нищо. Още на 11.06.2004 се чух с един виден участник тук и с ченгел му извадих информациятя, че неговите записи вече са регистрирани. Човекът през цялото време ползваше форума за да получава информация, да манипулира и т.н., но не сподели, когато научи нещо. Малко ми е тъжно, защото създадох тази тема с първоначалната идея да търся помощ, но много бързо разбрах, че аз и някои други можем сами да бъдем в помощ на мнозинството. Темата се превърна в инструмент за взаимопомощ и ми е мъчно, че някои я използваха егоистично.

Успех на всички!

Netware5

ДО
      ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
      НА ОБЛАСТ СОФИЯ-ГРАД
      Г-Н РОСЕН ВЛАДИМИРОВ

МОЛБА

от ........................................., ЕГН ...........................
      жив. гр. София, п.к. ......., ж.к. ......................, бл. ...., вх. ....., ап...........

УВАЖАЕМИ Г-Н ВЛАДИМИРОВ,

Моля, на основание чл. 5, ал. 1 от Закона за сделките с компенсаторни инструменти (обн., ДВ, бр. 47 от 10.05.2002 г., в сила от 11.06.2002 г., изм. и доп., бр. 71 от 12.08.2003 г.), във връзка с чл. 3, ал. 1 от Наредбата за дейността на Централния депозитар по регистриране на издаването, сделките и по извършване на плащанията с компенсаторни инструменти (обн., ДВ, бр. 71 от 23.07.2002 г.; изм. и доп., бр. 87 от 3.10.2003 г.) и във връзка с указанията по тълкуването и прилагането на закона, дадени от Върховния административен съд с Решение № 12017 от 18.12.2003 г., да изпратите в Агенцията по приватизация информацията необходима за регистриране на издадените на мое име жилищни компенсаторни записи по § 9 от ЗР на ЗИДЗУЖВГМЖСВ.
      Прилагам копия от Заповед № РД-........./........2000 г. на областния управител на област София и Временно удостоверение № .................................., издадено на ..................2000 г.

С уважение,

...........................
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• записи от лихвоточки

как изглежда молбата? - нещо свободен текст или какво?
        всъщност иска се от ОУ да направи необходимото за регистрация на ЖКЗ в Централния депозитар или не е така?
        Моля помощ!

Коментар

• записи от лихвоточки

Radev ako si Muravej zna4i razbirash, 4e vsi4ko e nared...

Коментар

• записи от лихвоточки

Каква е процедурата?

Коментар

• записи от лихвоточки

3-4%

Коментар

• записи от лихвоточки

Има ли възможност да купят сега записи от лихвоточки и на каква цена?

Коментар

• записи от лихвоточки

Potunahme v debrite na burokraciata

Коментар

• записи от лихвоточки

Polu4ih otgovor ot Oblastnata, no e samo pismo za pred agenciqta i vse pak ve4e mi dava pravo da kupuvam tabacite ili btk i da gi zavra v liceto na predishniq im shef deto "ne komentira"

Коментар

• записи от лихвоточки

докато няма закон по въпроса така ще бъде.....

Коментар

• записи от лихвоточки

Когато си подадох молбата ми казаха, че ще ми отговорят до 2 седмици. Сега като мина този
                        срок ми отговориха да се обадя пак след още две седмици. Имам опит с ОУ и
                        се притеснявам, че така могат да протакат още няколко месеца.

Имам познати, които искат да си регистрират записи от ОУ и от две години чакат да им
                        подадат документите в ЦД. Да се се получи така и с нашите записи.

Коментар

• записи от лихвоточки

Когато проверявах, не можах да изтръгна от служителката какъв е законовият срок за придвижване на молбата. Обичайният за отгвор на молби, жалби и др. е 1 месец. Жалба трябва да се подава, а също да се проучи инстанцията, която е надзорна и следващата жалба е до нея )).

Нашата мобла е по-отскоро, другата седмица ще проверявам.

Коментар

• записи от лихвоточки

Някой знае ли кой ни разпределя молбите в ОУ???
                            Аз имам подадени две молби преди повече от две седмици, едната още дори не е разпределена.
                            Другата е при Евелина, която до края на юли е в отпуска.
                            Ако някой друг има преписка при нея - не чакайте скоро да стане.
                            С тези темпове до септември може и да ни обслужат!!!!
                            Смятам другата седмица да подам жалба или поне да вдигна врява в ОУ, ако не за друго поне
                            за лично успокоение.

Коментар

• записи от лихвоточки

Някой има ли нова информация?

Коментар

• записи от лихвоточки

Ima li njakoi na koito ve4e da sa isdadeni gkz ili tova sa samo sluhove...

Коментар

Working...
                                X